Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ja tam nic nevidim, když přes to prejedes prstem, tak zub cítíš? Ono zuby můžou růst všelijak no, naše malá měla první vzadu stoličku
ale třeba to slintání a cpani všeho do pusy dělal syn taky už půl roku před prvním zubem ![]()
@Kriss Tina
Já právě vidím na jedné straně ťupicku a na druhé takové krvavé. Já cítím i že v zadu na levé straně má stoličku hmatatelnou pod dasní a jakmile se spodního patra dotknu je to hroznej řev. Lžičku jsem zkoušela, cinkání neslyším, ale jakoby drhnutí ano, mi přijde.
No právě, že každýmu to roste vselijak. Někomu to vyroste hned, někomu to trvá.🙈 🙈 🙈
Já se taky pri knouravych obdobích uklidňuju, že jsou tozuby
ale většinou je to něco jinýho - dovednosti, zážitky, dozrávání nervové soustavy, špatně vyspáno… Všechno, co popisuješ, dělají děti i mimo prořezávání zubů. Na fotce taky zuby asi nevidím. Krvavé žilky jo, ty jsou ale podle mě tak nějak normální.
U první nebyl nikdy žádný zřetelný náznak před samotným prořezáváním. Prostě přišla prořvaná noc a koukaly špičičky, pak pár nocí ještě než prolezl celý vršek zubů.
U druhé zatím nic (bude ji 8 měsíců), jen se do nas zakusuje a cupuje. ![]()
I když teda asi vidím, co myslíš.. ale jestli jsou to zuby, to z fotky určitě nepoznám líp než ty naživo.
mmch kolem toho třetího měsíce bylo právě první období á la „že by už zuby?“ Ale fakt to bylo „jen“ vývojem. ![]()
@Kamkam nám na to koukala dvakrát doktorka a říkala, že to jsou zuby.
To co dělá je jen popsáno ve zkratce a fakt řve, že ji něco bolí. Ale chápu, že prostě se všechno většinou svaluje na zuby, břicho a problém může být někde jinde, ale to si nemyslím. Když je v pohodě, tak je hrozně hodná. Jasné, že kolem toho třetího měsíce děti strkají vše do pusy.
Tady, když se vyloženě dotknu tak se spustí rev. Pomalu by si nenechala kolikrát namazat ani pusu. Je pravda, že je to kolikrát těžké poznat co jim doopravdy je. Tak já doufám, že brzy něco vykoukne. Je mi divný, že i nahmatáme na levé straně pod dasní stoličku. 🙈 🙈 🙈
@Anonymní píše:
@Kamkam nám na to koukala dvakrát doktorka a říkala, že to jsou zuby.
To co dělá je jen popsáno ve zkratce a fakt řve, že ji něco bolí. Ale chápu, že prostě se všechno většinou svaluje na zuby, břicho a problém může být někde jinde, ale to si nemyslím. Když je v pohodě, tak je hrozně hodná. Jasné, že kolem toho třetího měsíce děti strkají vše do pusy.Tady, když se vyloženě dotknu tak se spustí rev. Pomalu by si nenechala kolikrát namazat ani pusu. Je pravda, že je to kolikrát těžké poznat co jim doopravdy je. Tak já doufám, že brzy něco vykoukne. Je mi divný, že i nahmatáme na levé straně pod dasní stoličku. 🙈 🙈 🙈
Jasně no. Že nahmatas zuby je ok, oni nejsou nijak hluboko. Nebo teda druhá je má taky hmatný. Ale teda ta spuštěná krev, to by mě trochu vykolejilo a vůbec, že s tím má teda takový trapeni. Krev jsem fakt u první nezaznamenala a to jsme tenkrát zkoušeli asi 4 druhy gelů proti bolesti, takže jsem jí na to taky sahala, zkoumala. (Druhá ještě nezubuje no) ![]()
Dobré odpoledne,
Za týden má malá 5 měsíců. Od 3 měsíce začala kňourat na zoubky, což se dalo ještě snést, uhoupat ji v kočárku a tak.
Poslední týden a kousek, ale řve tak, jak kdyby jí někdo něco dělal, jak ji to bolí. Nic jiného na ni neshledávám. Nějaké nachlazení, že by se rozjíždělo. Břicho jsem také vyloučila.
Jen, že sliní více než obvykle a cpe si pomalu vše do pusy. Nejvíc ruce (což chápu, že to k rozvoji patří). Ruce strašně saje, co se probudí (kdyby mohla dělá i v noci) rejdí si prstíkem po spodním patře. Zakousáva se mi do svetru, slintá ho, do plenky také. Kdyby mohla kolikrát mi sní i prst.
Chápu, že tak z 90% rostou vždy spodní řezáky, ale mně přijde jak kdyby se klubalo to, co jsem zakroužkovala na přiložené fotce.
Každopádně, jestli tam někdo něco vidí a uklidní mě, že už něco leze budu nejvíc nejšťastnejší a jestli ne, tak si půjdu už trhat vlasy.😂
Omlouvám se za sloh a kdo to dočetl celé a poradí, tomu mé vřelé DÍKY a HEZKÝ DEN.☺️️