Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, mám takový dotaz. Až do 30tt jsem žila v přesvědčení, že čekáme chlapečka. A na UZ v tom 30tt mi dr. ukázal, že čekáme holčičku přesně popsal, co kde ta holčička má. Myslíte, že se mohl splést a bude to kluk? Tchýně je pořád přesvědčená, že to kluk je - holka bere prý krásu a já mám ksichtík bez pupínků atd. No a znejistělo mě ještě pár ženských, že se u holky spletou častěji
tak nevím na čem jsem, jestli chystat fakt tu růžovou nebo radši neutrálek ![]()
Jsem taky mela ksicht bez pupinku a vlasy jak z reklamy a mame holku. Myslim, ze ve 30tt to videl opravdu spravne. Ja mam fota ze 30tt a fakt ti vidim naprosto zretelne i laickyma ocima.
My čekali holku a pupínek jsem neměla žádný.
Teď jsem myslela, že to bude kluk, protože jsem ze začátku měla hroznou chuť na vše kyselé a je to asi zase holka. No já bych asi kupovala výbavičku neutrální. Obzvlášť, když každý říká něco jiného
Do růžova si ji pak případně doladíš velmi rychle ![]()
@bunulinka už jsem 35+2 a jistotu doteď nemám. Prý tam viditelně nic nepřečnívá, ale evidentní „kávové zrno“ taky nebylo vidět. Ptala jsem se asi na 5 kontrolách. Pak už mi to bylo blbý a neptám se. Holt se budem tentokrát muset nechat překvapit.
Jistotu nemáš nikdy, ale ve 30.tt by to měl už zkušenej doktor opravdu dobře odhadnout. Mě tvrdila dr. už v 11.tt že je to holka, na 1.screeningu jsem se zapomněla zeptat
pak jsem byla nucená jít na Prenascan, kde se izoluje DNA prcka z krve a tam mi holčičku potvrdili a ted mi ji na kontrole opět potvrdila, tak věřím, že to bude pravda, holka v modré je ok, ale kluk v růžové, to by mě asi neodpustil
a nikdy jsem nebyla pověrčivá, ale…holky fakt berou krásu, já mam uhry jak puboška, plet mám fakt hroznou
vlasy se mastí a potím se jak čert. Takže si připadám hrozně
ale hlavní je, že malá je v pořádku a po porodu se to vše srovná ![]()
Tak mne prenascan určil holku a na 4 ultrazvucich mi 3 doktoři jednoznačně určili kluka. Kupují výbavu v bílé a žluté do 62 a az po porodu najedu na výslednou růžovou nebo modrou.
Holky nestrašte mě, my čekáme dvě princezny a tak pěknou pleť už sem roky neměla
no naštěstí máme i hodně modrého, ale tak snad se doktorka nespletla ![]()
Tak já mám obojí pohlaví několikrát (5 dětí) a řekla bych, že „zvenčí“ jsem pokaždé vypadala stejně, vlasy, pleť a tak.Tvar břicha byl taky stejný, pouze v závislosti na typu mé postavy..Ani různí tipovači podle všelijakých znaků nebyli jednoznační, někdy trefili, jindy ne.
Ultrazvuk…Už to tu bylo xkrát, že v prvním trimestru je pohlavní hrbol takřka stejný (penis, klitoris), rozliší jen hooodně zkušený lékař s kvalitním ultrazvukem, obvykle na genetice. A rozliší to podle sklonu toho pohlavního hrbolu.
Jinak v tom 20tt a 30tt - záleží, kdo Ti ten ultrazvuk dělal, jaký měl přístroj, zkušenosti…Řekla bych, že nejmíň se pletou na těch genetikách, přece jen, je to jejich denní chleba. Ale nevím, jak zkušeného máš třeba svého gynekologa
.
@Lenek píše:
Holky nestrašte mě, my čekáme dvě princezny a tak pěknou pleť už sem roky nemělano naštěstí máme i hodně modrého, ale tak snad se doktorka nespletla
Jestli to máš jednoznačně potvrzené i z genetiky, tak už bych se nebála, že by to bylo jinak. Mě tam na 100% potvrdili vždy správně.
@pe-terka potvrzené na velkém utz, tak snad jim už nic nepřiroste ![]()
@Lenek píše:
@pe-terka potvrzené na velkém utz, tak snad jim už nic nepřiroste
Tak já jsem u holek taky byla vždy nejistá, ale nikdy jim nic nepřirostlo
. Takže neboj
.
@bunulinka tak ve 30tt jsi to musela poznat sama ne? A věřila bych, pokud to i popsal kde co má tak je to jasné. Já u kluků a i u dcery žádné pupínky neměla
Nějakým tipováním jen dle vzhledu bych se rozhodně neřídila ![]()
Díky za reakce, my už máme doma skoro 4letého kluka, takže výbavičku máme stejně převážně neutrál, protože u prvního jsme nevěděli do porodu co to bude, teď jsem nakoupila i něco růžového. A jak píšete, když mi to popsal a já viděla to „zrnko kávy“ tak to asi je jasný
Jinak všem, které jsme v očekávání přeju aby se miminka narodila hlavně zdravá ![]()
@bunulinka Můžu se zeptat, jak ta tvoje holčička vypadala? Já mám toto, tak nevim jestli tam náhodou ještě neni nějáký procento na kluka
,zítra chci jít taky nakupovat ![]()