Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vernov píše:
Máme stejný problém, kojím, ale docela často, a včera jsme byli s pupíčkem v nemocnici a když plakal, tak si primář všiml krátké podjazykové uzdičky, a že by bylo dobré ji přestřihnout, tak se mám v září objednat, ale chtějí mu to dělar v celkové narkóze, máte s tím někdo zkušenosti? Tak malý a už ho chtějí uspat? Mám z toho strach. Nevím proč se to neudělá lokálně nebo jinak…
to je ňáky divný
nevidim teda důvod, proč… my taky byli na kontrole, že je malá, a máme počkat tak do 3 let, pak se pozná, jestli to vadí mluvení nebo nee a holka mluví pěkně ale normálně šišlá jako každý 2letý dítě
@vernov píše:
Máme stejný problém, kojím, ale docela často, a včera jsme byli s pupíčkem v nemocnici a když plakal, tak si primář všiml krátké podjazykové uzdičky, a že by bylo dobré ji přestřihnout, tak se mám v září objednat, ale chtějí mu to dělar v celkové narkóze, máte s tím někdo zkušenosti? Tak malý a už ho chtějí uspat? Mám z toho strach. Nevím proč se to neudělá lokálně nebo jinak…
Ahoj, u nás se to dědí po mé linii, měla jsem to já a můj syn a nemladší dcerka, synovi jsem to nechala „cvaknout“ na 2,5 měsících, protože jsem začala mít poblémy s kojením, ale kojení jsem už bohužel nezachránila a nejmladší dcerce na třech týdnech. Já bych to déle nenechávala. Dělá to většinou zubní chirurg a není to problém. Nadzvedne jazyk a cvakne to nůžkama… Nečekala bych do tří let. Mně to dělali na třech letech a ten brekot byl prý strašný. Čím mladší, tím lepší…
Ahoj, taky nechápu proč tak dlouho, našemu malýmu to cvakli v 6m na ORL. Posadila jsem si ho na klín, nadzvedli mu jazyk takovým kovovým háčkem a nůžkama střihla, bylo to asi za půl minuty hotovo, chvíli plakal, večer nechtěl pít mlíčko, protože ho to bolelo, ale ráno o ničem nevěděl…nevidím důvod tak dlouho čekat, když je to otázka minutky ![]()
Někkteří doktoři prostě čekaj, a říkaj, že se to může rozcvičit, jako u nás.. jen doufam, že pak nakonec neřeknou, cvakneme!!!
Ahoj Mony
to určitě může, ale nám dr. řekla, že čím dýl budeme čekat, tím ta uzdička bude sílit a pak, že by mi museli malýho uspat, protože ve 3 letech už mu to jen tak necvaknou a pochybuju, že by se nechal… teď je tenká jako papír… tak asi proto
no já jsem ráda, že už to máme za sebou
přeju, ať se Vám to krásně zpraví ![]()
@Babunek píše:
Ahoj Monyto určitě může, ale nám dr. řekla, že čím dýl budeme čekat, tím ta uzdička bude sílit a pak, že by mi museli malýho uspat, protože ve 3 letech už mu to jen tak necvaknou a pochybuju, že by se nechal… teď je tenká jako papír… tak asi proto
no já jsem ráda, že už to máme za sebou
přeju, ať se Vám to krásně zpraví
no to je teda hrozný!!! nám řekla, e to neni tak hrozný aby se to muselo cvakat, tak nevim, ale určo nechci aby šišlala nebo tak něco, ale tohle se zse pozn mnohem déle.. pak teda nechápu tu jejich logiku.. ![]()
díky moc, snad to bude OK ![]()
Mony ono taky záleží jak tu uzdičku má, někdy když je to málo, tak se to nechává a prý se to zpraví, když ne, tak ve 3 letech se to uřízne, ale my to třeba měli tak, že malej do půl roku vůbec nevyplazoval jazyk ![]()
@Babunek píše:
Mony ono taky záleží jak tu uzdičku má, někdy když je to málo, tak se to nechává a prý se to zpraví, když ne, tak ve 3 letech se to uřízne, ale my to třeba měli tak, že malej do půl roku vůbec nevyplazoval jazyk
jéééé chudáček malej, ale ted je to ok, to je dobře.. no my uvidíme, malá zatím teda tu hubu nezavře, pořád povídá..tak doufam že se to zpraví
Třeba jo, prý hodně záleží, jak moc to má… náš to měl jako z učebnice:-) ale jsem ráda, že to má za sebou a krásně vyplazuje jazyk a pořád něco žvatlá
nám kvůli tomu nešlo pak ani kojení, nedokázal se chytit… a byl i línej…
Ahoj.Mam 8 tydenni holcicku.Na tento zakrok nas take posilaji. Pediatr me upozornil na vyber dr. prave aby necht
el uzdicku strihat v narkoze.Je to pry zbytecne a narkoza je zatez pro telo. Vzdyt na nausnicky se take neuspava.
Bolet to bude urcite, ale mimi si to alespon nebude pamatovat.
Mě piercer stříhal uzdičku pod jazykem chirurgickými nůžkami bez jakéhokoli umrtvení a vůbec nic to nebylo. Jen to štíplo, krve teklo minimálně. 2 dny jsem moc nemluvila, následně všechno v pohodě. Hlavně hledejte někoho, kdo s tím má zkušenosti.
Ahoj malý od malá špatně pije. Jak poznám zda má uzdicky ok? Pediatra nic neříkala…9 měsíčnímu dítěti neumím říct zkus dát jazyk nahoru
diky
@Anonymní píše:
Ahoj malý od malá špatně pije. Jak poznám zda má uzdicky ok? Pediatra nic neříkala…9 měsíčnímu dítěti neumím říct zkus dát jazyk nahoru![]()
diky
Když otevře pusu, tak uvidíš, jestli má špičku jazyka, nebo má místo špičky „srdíčko“. Dceři to šmikli ještě v porodnici, ale musela jsem je na to upozornit já.
@Lucie-N-B a ta horní uzdička u pití vadit nemůže? Dekuji. To by mi u Dr asi o té spodní řekli za těch 9 měsíců
Dekuji
@Anonymní píše:
@Lucie-N-B a ta horní uzdička u pití vadit nemůže? Dekuji. To by mi u Dr asi o té spodní řekli za těch 9 měsíců
Dekuji
Jako horní uzdička nad zuby? To nevím. Myslela jsem, že se jedná o uzdičku pod jazykem. Nemám pocit, že by se u kontrol koukalo nějak extra do pusy, takže bych na 10m prohlídce doktorku požádala o kontrolu všech uzdiček v puse. Případně to říct i v roce na kontrole u zubaře.