Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, chtěla jsem se optat jaké máte zkušenosti s ublinkáváním miminka. Mám měsíčního syna.Na rameno jej moc dávat nemohu páč to dosti často vyblinká hodně mléka. Držím jej tak půl hodky v náručí kde odříhává a jakoby „uchází“ - není to úplné odříhnutí. Když ho dám do postýlky tak zhruba do hoďky ublinkne. Snažím se podávat Nutriton - ale po lžičkách je to dosti složité.
Jak to děláte když jdete na procházku aby se neublinknul v kočárku. Dáváte jim v postlýce více pod hlavu - nebo jak je dáte do zvýšené polohy. Nebo jak prostě bojujete.
Díky za info.Jarka
Ahoj, moc ti to nepřeji, ale pokud mimi ublinkává pravidelně, může se jednat o reflux (neboj nic se s tím nedělá). My jsme ublinkávali do 1/2 roku i dvě hodiny po kojení. Nutriton jsme dávali dva dny a dopadlo to tak, že ublinkávat přestala, ale za to se pokadila až do špičky dupaček, tak jsme jej odbourali. Poradit ti můžu, bryndáky, bryndáky, nehoda se nám stávala i venku a nejlepší to bylo, když byla celá oblečená a připravena na ven a a teď se to stalo. Žádné prudké zvedání, nadhazování apod, zvýšená poloha matrace.
Ahojte, my jsme taky ublinkávali, asi tak do 4 měsíce. Měl i zvýšenou polohu a nepomohlo to. Taky vždy tak do hodiny si ublinkl. Ale neboj to přejde, do půl roku určitě. Nos všude bryndák jak ti tady radí i Anulka a nejspíš i venku. Přeji hodně štěstí a trpělivosti!
starsi dcera blila jako amina. Hlavne nesmi blinkat obloukem, to je pak znamka nemoci. MEla jsem strach ze nebude pribyvat, ze vse vyblinka, ale pribyvala normalne. JInak jsme stale nosily s sebou hadrove plinky, i do kocarku a do postylky jsem davala pod hlavu plinku. Taky jsem mela na matraci tzv klinipur (neni to igelit), abych uplne neodrovnala matraci. Mame ho ted i na velke posteli (samozrejme vetsi - pred rokem slouzil zase jako ochrana matrace pred pocuranim).
A jak jsi zajistila tu zvýšenou polohu v postýlce? A v kočárku jsi nechala mimi ležet normoš na zádech? No ono to v zimě ani jinak nejde,když je to mimi oblečené. A nebo bych mohla i do kočárku pod něj něco dát. Co myslíte?
Jinak Nutriton dávám jen přes den v noci se s ním nedělám.
Štefka náš malý taky ublinkává a postýlku máme vyřešenou tak ,že na strně kde má hlavičku jsme kji podložili cihlama.kočárek máme taky zvýšený máme trojkombinaci a tak to máme mírně do sedu i když leží,ale plínu nosím pořád sebou už má třiapůl měsíce tak je to lepší,ale opravdu to bylo onervy neboj za chvíli seto taky spraví ![]()
my nutriton taky používali a dávali jsme ho přes stříkačku pouze před kojením,ale pak se mi jednou tak poblinkal že jsem musela vyprat snad celou skříň s oblečkama
tak jsem si řekla dost,jestli ho dávám nebo ne je to na stejno a tak jsem ho přestala dávat a zdálo se mi že to bylo lepší než s Nutritonem a čím je starší tak ubliníví méně a méně
a ještě na poloha na krknutí jsme ho vždcky dala na svoje bříško hlavičku mezi prsa a tma mi krásně usnul a kolikrát si ani neodříh a nevadilo to sem tam si taky blinknul,ale jak usnul tak to mockrát nebylo
neboj časem to tak vychytáš jak to bude pro miminko nejlepší
Na svoje bříško ale on ležel na zádech ne? No mě taky přijde, že ten Nutriton pomáhá chvíli a pak ublinkává úplně stejně. Ale musíme prostě zkoušet.Uvidíme.
Díkec
Nam Katuska taky ublinkava, klidne i hodinu po jidle, je to pakarna porad ji prevlikat. Obcas to resim tim bryndakem, jenze se bojim ji ho nechat, kdyz usne, aby si to neutahla kolem krku.
Jsme na UM, hustili jsme to Nutritonem. Je fakt, ze to pomohlo, neublinkavala vubec, ale zase nam prislo, ze ji vic boli brisko. Tak ted nehustime a doufame, ze prdy i ublinkavani nebudou az do puberty.
Pod hlavu ji davam v postylce plinku, v kocarku teda nevim proc neublinkava.
Já ti teda nechci brát nadějě, ale do půl roku to u nás nepřešlo… Naše malá má skoro 7 měsíců a blijavec je pořád. Ublinkává mi klidně v 6 večer zeleninu co měla na oběd ve 12… Naštěstí mi ale blinká jen ve svislé poloze a nebo na bříšku (takže pořád, protože právě objevila plazení
První měsíc neblinkala vůbec, občas ani nekrcla, ale pak to nějak plíživě začalo a doktorka mi říkala, že bude blinkat do roka (stěžovala jsem si jí, že blinká tu zeleninu nejde mi to z oblečení ničím vyprat - takže si zavčasu pořiď nějaký papací oblek a spoustu starých gryntáků. Já oprášila oblečení po nás, takže mě to moc nemrzí ![]()
ne neležel na zádech pěkně bříško na bříško a uvidíš jak bude mimi spokojené teda myslím náš malý byl a pokaždé usnul
Ahoj,
my jsme ublinkávali snad do půl roku a všude jsme chodily s plenkou. Jak ale začal jíst ty kašičky atd., tak to postupně přestalo.
To nás tedy čekají věci. Nejhorší je, že někdy si vůbec neodrkne. OBčas ho zkusím dát na rameno. Ale to občas vyhodí snad celé kojení.hiiii…
Občas vyblinká spíš takovou vodu a občas to pěkně vyprskne a i nosem. No nic. Díkec holky za pomoc hned je člověku lépe když ví, že v tom není sám. A to má ted chudáček potničky na obličejíku asi jak člověk občas hned nezjistí že si ublinknul. Chuděrka je mi ho tak líto. Ale kojit kvůli tomu nepřestanu a ten Nutriton budu dávat jen někdy.