Ublinkávání

89
10.1.07 08:03

Ublinkávání

Ahojte, chtěla jsem se optat jaké máte zkušenosti s ublinkáváním miminka. Mám měsíčního syna.Na rameno jej moc dávat nemohu páč to dosti často vyblinká hodně mléka. Držím jej tak půl hodky v náručí kde odříhává a jakoby „uchází“ - není to úplné odříhnutí. Když ho dám do postýlky tak zhruba do hoďky ublinkne. Snažím se podávat Nutriton - ale po lžičkách je to dosti složité.
Jak to děláte když jdete na procházku aby se neublinknul v kočárku. Dáváte jim v postlýce více pod hlavu - nebo jak je dáte do zvýšené polohy. Nebo jak prostě bojujete.
Díky za info.Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
10.1.07 08:41

Ahoj, moc ti to nepřeji, ale pokud mimi ublinkává pravidelně, může se jednat o reflux (neboj nic se s tím nedělá). My jsme ublinkávali do 1/2 roku i dvě hodiny po kojení. Nutriton jsme dávali dva dny a dopadlo to tak, že ublinkávat přestala, ale za to se pokadila až do špičky dupaček, tak jsme jej odbourali. Poradit ti můžu, bryndáky, bryndáky, nehoda se nám stávala i venku a nejlepší to bylo, když byla celá oblečená a připravena na ven a a teď se to stalo. Žádné prudké zvedání, nadhazování apod, zvýšená poloha matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.1.07 08:48

Ahojte, my jsme taky ublinkávali, asi tak do 4 měsíce. Měl i zvýšenou polohu a nepomohlo to. Taky vždy tak do hodiny si ublinkl. Ale neboj to přejde, do půl roku určitě. Nos všude bryndák jak ti tady radí i Anulka a nejspíš i venku. Přeji hodně štěstí a trpělivosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
10.1.07 08:50

starsi dcera blila jako amina. Hlavne nesmi blinkat obloukem, to je pak znamka nemoci. MEla jsem strach ze nebude pribyvat, ze vse vyblinka, ale pribyvala normalne. JInak jsme stale nosily s sebou hadrove plinky, i do kocarku a do postylky jsem davala pod hlavu plinku. Taky jsem mela na matraci tzv klinipur (neni to igelit), abych uplne neodrovnala matraci. Mame ho ted i na velke posteli (samozrejme vetsi - pred rokem slouzil zase jako ochrana matrace pred pocuranim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.1.07 08:53

A jak jsi zajistila tu zvýšenou polohu v postýlce? A v kočárku jsi nechala mimi ležet normoš na zádech? No ono to v zimě ani jinak nejde,když je to mimi oblečené. A nebo bych mohla i do kočárku pod něj něco dát. Co myslíte?
Jinak Nutriton dávám jen přes den v noci se s ním nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
10.1.07 09:35

Štefka náš malý taky ublinkává a postýlku máme vyřešenou tak ,že na strně kde má hlavičku jsme kji podložili cihlama.kočárek máme taky zvýšený máme trojkombinaci a tak to máme mírně do sedu i když leží,ale plínu nosím pořád sebou už má třiapůl měsíce tak je to lepší,ale opravdu to bylo onervy neboj za chvíli seto taky spraví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.1.07 10:06

A ten Nutritin pouzivate? A jak ho podáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
10.1.07 10:53

my nutriton taky používali a dávali jsme ho přes stříkačku pouze před kojením,ale pak se mi jednou tak poblinkal že jsem musela vyprat snad celou skříň s oblečkama :twisted: tak jsem si řekla dost,jestli ho dávám nebo ne je to na stejno a tak jsem ho přestala dávat a zdálo se mi že to bylo lepší než s Nutritonem a čím je starší tak ubliníví méně a méně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
10.1.07 10:56

a ještě na poloha na krknutí jsme ho vždcky dala na svoje bříško hlavičku mezi prsa a tma mi krásně usnul a kolikrát si ani neodříh a nevadilo to sem tam si taky blinknul,ale jak usnul tak to mockrát nebylo :D neboj časem to tak vychytáš jak to bude pro miminko nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.1.07 17:06

Na svoje bříško ale on ležel na zádech ne? No mě taky přijde, že ten Nutriton pomáhá chvíli a pak ublinkává úplně stejně. Ale musíme prostě zkoušet.Uvidíme.
 Díkec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
10.1.07 18:56

Nam Katuska taky ublinkava, klidne i hodinu po jidle, je to pakarna porad ji prevlikat. Obcas to resim tim bryndakem, jenze se bojim ji ho nechat, kdyz usne, aby si to neutahla kolem krku. :roll: Jsme na UM, hustili jsme to Nutritonem. Je fakt, ze to pomohlo, neublinkavala vubec, ale zase nam prislo, ze ji vic boli brisko. Tak ted nehustime a doufame, ze prdy i ublinkavani nebudou az do puberty. :wink: Pod hlavu ji davam v postylce plinku, v kocarku teda nevim proc neublinkava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
10.1.07 19:11

Já ti teda nechci brát nadějě, ale do půl roku to u nás nepřešlo… Naše malá má skoro 7 měsíců a blijavec je pořád. Ublinkává mi klidně v 6 večer zeleninu co měla na oběd ve 12… Naštěstí mi ale blinká jen ve svislé poloze a nebo na bříšku (takže pořád, protože právě objevila plazení :-))) První měsíc neblinkala vůbec, občas ani nekrcla, ale pak to nějak plíživě začalo a doktorka mi říkala, že bude blinkat do roka (stěžovala jsem si jí, že blinká tu zeleninu nejde mi to z oblečení ničím vyprat - takže si zavčasu pořiď nějaký papací oblek a spoustu starých gryntáků. Já oprášila oblečení po nás, takže mě to moc nemrzí :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
10.1.07 19:56

ne neležel na zádech pěkně bříško na bříško a uvidíš jak bude mimi spokojené teda myslím náš malý byl a pokaždé usnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.1.07 01:45

Ahoj,
my jsme ublinkávali snad do půl roku a všude jsme chodily s plenkou. Jak ale začal jíst ty kašičky atd., tak to postupně přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
11.1.07 14:47

To nás tedy čekají věci. Nejhorší je, že někdy si vůbec neodrkne. OBčas ho zkusím dát na rameno. Ale to občas vyhodí snad celé kojení.hiiii…
Občas vyblinká spíš takovou vodu a občas to pěkně vyprskne a i nosem. No nic. Díkec holky za pomoc hned je člověku lépe když ví, že v tom není sám. A to má ted chudáček potničky na obličejíku asi jak člověk občas hned nezjistí že si ublinknul. Chuděrka je mi ho tak líto. Ale kojit kvůli tomu nepřestanu a ten Nutriton budu dávat jen někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí