Ublinkávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
89
12.1.07 15:14

A jak se případně léčí ten reflux?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
15.1.07 20:22

Moje kotatko ma sest tydnu a ublinkava uplne po kazdem jidle. Po:,–(im ji na koleno, necham odrihnout a za minutu na to blikne tak lzicku mlika nekdy uz vypada jak natravene. Zajimave. No a pak obcas ublinkne i pozdeji. Porad prevlikat. Mohl by to byt v nasem pripade reflux? Asi ne, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
23.1.07 19:49

Tak jsme dnes byli u dr. s malým na vyšetření ultrazvukem. Tak nemáme dovyvinutou tu klapku v jícnu. Doporučil mi ať kojím po 2 hodinách a stáhnu mu dobu krmení. Musela jsem při vyšetření malého nakojit aby viděl kolik si bere a pak aby viděl něco na tom ultrazvuku. Malej si bere v průměru tak 80-100 ml. A právě to je problém, že to prostě neudrží. A stejně to vyblinká. takže máme kojit po dvou hodinách a tak těch 60. Adále mi doporučil ať nepiji kravské mléko. že to může být alergie. Ještě se nám do toho vrazili dosti prdíky a tak je to fakt boj.
A jak často kojíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.1.07 14:07

Ahoj, vidím, že taky nejsme samy… Malá ze začátku vůbec neuměla odříhnout, a do teďka se poblije klidně dvě hodiny po jídle, někdy je to voda, někdy už natrávené mlíko. A někdy sotva dojí, tak to skoro všecko vyhodí, spíš to z ní teda vyteče. Kojím dost nepravidelně, přes den až co 4 hodiny, ale večer max. co 2, potom v noci ca 8 hodin spí. A nemám pocit, že by ta doba mezi kojením na to měla nějaký vliv.
Beru to tak, že malá prospívá dobře, netváří se, že by jí to vadilo, tak prostě budu doufat, že to přestane a do té doby budu průběžně odklízet blitky (ještě že máme plovoučky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.10.12 19:01

UBLINKAVANI

Prosim poradte, dceri bude 7 mesicu a od te doby co se umi pretocit na brisko hodne casto v teto pozici ublinkava. Nechce byt uz skoro vubec na zadech a porad se toci na brisko a tam blinka klidne 2 hodiny po jidle. Uz nevim co mam delat, porad ji prevlikam, peru poblinkane veci atd. Dekuju za jakoukoliv radu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
30.10.12 19:29

Naše malá ublinkávala hodně už od mala, taky klidně i po dvou hodinách po jídle. přestalo to až když začla chodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
30.10.12 19:33

Rada zní: dávej jí bryndáček ať jí nemusíš furt převlíkat. Nic jinýho s tím asi nenaděláš :nevim: je to na palici, já vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
30.10.12 19:38

@janakos84 mam stejný problem na zadech vydrží vteřinu a na břiše blinká i 2 hod po jídle bojim se, že fakt pomuže to až začnou chodit. Mame i AR proti ublinkávání ale na tohle to bohužel nefunguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.10.12 23:04

@fiali Bryndacek Zkusim, diky za radu.sice ho bude muset mit cely den ale uvidim jak to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.10.12 23:06

@niky-1 Asi to budeme muset nejak zvladnout a klid bude az budou sedet bez pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
1.11.12 12:57

Barunka ublinkávala od narození. Vyzkoušeli jsme antirefluxní opatření, několikrát odříhávat, Gastrotus sirup, Nutriton k MM i do UM, Nutrilon AR, zavedení příkrmů a nic, pořád jen utírat a převlíkat. Mudr. od začátku říkala, že se to časem spraví, jak začne lézt a sedět a taky nic. K tomu je Barunka nejedlík, tak má i malé přírůstky na váze. Teď jí je 10. měsíců a je na tom tak, že si tak průměrně 1× za 3 dny ublinkne malinkaté množství, ale to už je nic proti tomu co bylo několik měsíců před tím. Všem, co máte problémy s ublinkávajíci miminky přeji ať vás to trápí co nejkratší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.3.13 09:16

@CokeLady Malá blila po jogurtu snad do roka.. Nemusí to nic znamenat, teď už ho jí v pohodě, žádnou alergii nemá.. Alergie se projevuje víc, to by ho trápilo bříško, měl by hlenovitou stolici, měl by v ní krev atd.. Pokud jen ublije, mělo by to být ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.3.13 09:37

@CokeLady malý chutnaj smetanový - Choceňskej a s příchutí pak třeba Florián.. Ty jsou hustý, ty by neměly téct :mrgreen: Holandie jí vůbec nechutná, mě teda taky moc ne, má takovou divnou strukturu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
4.4.14 10:13

Ahoj, malé jsou 2 a půl měsice. Ze začátku mi zvracela, ale pak to ustalo a měli jsme měsíc pokoj. Jenže ted to začalo nanovo.Jsme na Nutrilonu. Když mi mlíčko vypije tak skoro vždy na odříhnutí se mi třeba dvakrát ublinkne. Když se vzbudí po třech hodinách na jídlo, dám jí procvičit na bříško a ona mi ublinkne ale už jsou to takové cucky s vodou. Nechápu to vždyt po třech hodinách už to musí být strávené, nebo spíš dřív mi to neblinkala. Neblinká obloukem, ale ublinkává postupně. Dávám jí 120ml někdy to vypije, nekdy ne, ale stejně ublinkne.

• Citovat
  • Upravit
29436
4.4.14 10:19

@SasankaB To je normální. Kojenci nemají vyvinutou záklopku mezi hrtanem a jícnem a vždycky se něco vrátí zpátky nahoru, nemá to tam co zadržet. Ublinknutí k nim zkrátka patří. Jsou děti, co vyloženě blijí x krát za den a taky je to normální, ty potom většinou mívají reflux. Pokud prospívají, nijak se to neřeší, chce to čas. Jeden přestane blinkat dříve, jiný později. Blinkali mi obě děti, druhorozený měl silný reflux, ten házel šavle, kolikrát mu to letělo nosem, parkrát i obloukem. Časem se to zlepšilo, ale blinká dost pořád (má 8 měsíců), nemůžu mu třeba dneska dávat banán, ten mu to zhoršuje, stejně třeba jako jogurt Hollandii - ta mu dělá též zle, po jiných třeba neblinká. První jenom ublinkával a přestal s najetím na příkrmy. U druhého ty příkrmy bohužel nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí