železo a mateřské mlíko?

137
9.1.07 16:44

železo a mateřské mlíko?

Ahoj,
dostala jsem pro tříměsíční dceru kapky Aktiferrin, že je trošku chudokrevná. Ovšem kapky se nemají kombinovat s mlíkem, ale mají se hodně zapít. Plně kojím a dcera nikdy nedostala čaj nebo něco jiného. Řeším teda, co je menší zlo - dát kapky před kojením, ať je pořádně zapije, nebo po, ať se nemíchají s mlíkem? (v lékárně mi moc nepomohli..)
Dík za radu.
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
9.1.07 18:07

Co třeba zkusit dát kapky po kojení a třeba stříkačkou nebo po lžičkách (vím, je to opruz) dát kojeneckou vodu, případně nějaklý čaj, uvidíš, jestli to tak polkne a trocha vody na zapití kapek jí určitě neublíží.
Ale nevim, jak to dělaly ostatní, my se s podobnými kapkami nesetkaly.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
9.1.07 21:58

Ahojky, my jsme ted dostaly pro malou Maltofer a to se muze normalne s mlikem. Specialne jsem se na to dr ptala, protoze sama beru Aktiferin a vim, ze se nesmi s mlikem ani cernym cajem. Ja osobne bych dala kapky na lacno a chvilku pockala se zapijenim mleka. Nebo bych je dala uplne mezi kojenima. S vapnikem totiz zelezo tvori nerozpustnou srazeninu, takze se pak nevstreba ve strevech. Taktze bych dala zelezo a kojila az za cca 30 min, aby se kapicky stihly dostat do strev driv nez mliko.

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
10.1.07 11:53

železo

ahojky,
my Aktiferrin dávaly těsně před koupáním, na lžičku (3 měs. dítě) a malý to vždycky slíznul, zapíjeli kojeneckou vodou stejnm způsobem. Pokud protestoval, tak pomocí kapátka nakapat do pusinky. Vodou se to musí zapít, jinak se to nedostane tam, kam má-do žaludku. Pokud začneš kojit, mléko vstřebávání snižuje,takže pak mu to dáváš v podstatě zbytečně. Upřímně malý ale trpěl po těch kapkách dost zácpou a nadýmáním a moc mu tedy nechutnaly-sem tam je i vyplivnul či vyzvracel…Požádala jsem raději o Maltofer, může se zapíjet mlékem a dávat kdykoliv - zkušenosti s ním ale nemám, teprve začínáme. Je na rozdíl od Aktiferrinu sladký, tak snad bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.1.07 21:16

Ahojte, díky za rady, zítra si jdu k doktorce pro Maltofer, tak snad to bude v pohodě. Navrhovala mi sice, že to mám dávat půl hodinky před kojením na lžičku do čaje, ale vzhledem k tomu, jak nepravidelně kojím, by to asi nebylo ono. Navíc bych na to samozřejmě pravidelně zapomínala, zvlášť když to má být 3× denně.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šalů
28.2.10 21:29

Melasa

dala bych melasu-vyborný zdroj železa a všech ostatních dulezitých látek!i mimča to možou.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.2.10 22:33

Hele máme to stejně! máme také actiferin máme dávat 2× denně ale dáváme jen jednou a vždy půl hodiny před krmením a zapíjíme čajem, protože i když dáš kapky po kojení s mlíčkm se smíchají… ono se do těla trocha železa dostane ale není to tak efektivní.. nevím kolik tvému mimi je ale jsou čaje fenyklový od hipp ten je od 1. týdne a pak od hamy jsou čaje od 3,týdne a miminku určitě neuškodí, jen po nich víc čurají :D

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.2.10 22:33

ted koukám že ji jsou tri mesíce :-) zkus čaj a bude to ok :D

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.2.10 22:34

My meli nejdríve maltofer a meli jsme po nem strašný bolení bříška a zácpu…

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená Oskárek
1.3.10 10:43

Ahoj, taky jsme dávali aktiferrin ve formě kapek. V letáku je napsáno, že mléko pouze snižuje účinnost, takže jsem normálně kapala do lahvičky (jsme na UM). Řekla jsem si, že nejhůř ho budem brát déle. Hned první lahvička zabrala a další odběry po cca měsíci už byly OK.
Takže bych jí je dala normálně před kojením.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure