Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zatím čekáme překvapení, ale napadlo mě, že kdyby se z překvapení vyklubala holčička, budu muset řešit naušnice. Ráda bych, aby měla stříbrné, ale nevím, jestli se mohou dát hned po narození. Poradíte prosím?
díky
Veru
Taky nevím jestli se můžou při píchání oušek dát stříbrné naušničky, já bych to asi pro jistotu řešila bílým zlatem a nebo dát při prvním píchání do oušek klasicky zlaté a až budou ouška (dírky) zahojeny a vše proběhne bez komplikací tak bych je vyměnila
Ahoj,
při propichování uší,se dávají do oušek buď zlatý(žlutý,bílý) náušnice,nebo s chirurgické oceli o ničem jiném nemám ponětí a stříbro vám určitě do čerstvě propíchlých uší doktorka nedá.
Stáňa
Vrony, stříbrné naušky se do čersvě propíchnutých uší nedávají. Nevím proč, ale čerstvá rána se se stříbrem nehojí a zahnisává. Mám to odzkoušeno na sobě zhruba před 3 měsíci kdy jsem si nechala s pierc. salonu píchat několik nových naušek. V salonu mimču dají klidně titanovky (ty jsou nejlepší do rány, ale výběr pro mimča není v podstatě žádný), chirurgická ocel prý není v Unii povolena a už se nemá používat. Pokud půjdeš k doktorce (už mám názor, že doktorky jsou řeznice proti piercerům), nejvhodnější jsou zlaté naušnice bez „zámku“ a bez závitu.
Radina
pokud je mi znamo, stribro se opravdu nedava, jak jiz bylo psano resenim je bile zlate. Jo a ja jsem treba musela furt nosit zlate nausnice, nebot mi ze stribrnych hnisaly dirky i v pozdejsim veku.
My jsme koupili nadherne bile zlate… Stribro radsi ne, mohlo by se to zanit, protoze narodil od zlata reaguje na vlhkost
Záleží jetli necháš naušnice nastřelit nebo propíchnout. Já nechala nastřelit a naušničky z chirurgické oceli jsme chvilku nosili. Pak už se může vyměnit za co chceš. U propíchnutí chtějí myslím jen zlato.
Díky za odpovědi- bílé zlato by mě nenapadlo, ale zkusila bych ho. Teda jestli budou mít výběr pro mimina…
Veru