Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nejlepší a taky mnou ověřená věc na ublinkávání je Nutrilon AR přímo pro mimi, která ublinkávají, muj Tomášek od začátku po každém jídle ublinknul a já našla na netu tohle, tak jsem to hned zkusila a od prvního papání to přestalo, dávám ho i na rameno a krásně si po něm vždy krkne a vše je v pořádku
![]()
Ahojte, obnovuju diskusi a rada bych se zeptala. Maminky blinkajicich deti, pomohlo na blinkani zavedeni „tuzsich“ prikrmu - zelenina, ovoce, kase? Mala ma 5,5 mesice a je od narozeni ublita. Porad cekam, kdy se to zmirni, ale je to porad vicemene stejne. Neblije obloukem, nejsou to velke objemy, ale zato blije porad (tesne po jidle, hodinu i dve po jidle) a v jakekoliv poloze (vodorovne, svisle, v lehatku, na zadech, na brisku ani nemluvim). Uz jsem celkem nestastna, vsechno doma je poblite. Je plne kojena, takze na prikrmy mame jeste relativne cas, ale pokud by mi to melo zachranit zdravy rozum, tak do toho jdu. Doktorka to moc neresi, protoze nehazi savle obloukem a pribira na vaze. Moc diky!
@Tina007 Danielka byla ultra super blinkací miminko… poblitá byla vlastně pořád. Pře jídlem, po jídle, 2 hodiny po jídle… bože už jsem z toho byla nešťastná… pořád jem prala a žehlila… příkrmy začala kolem 5 měsíce plně jíst. Ještě že tak. Taky byla plně kojená. Teď se válí po břiše, leze, stoupá si hned po jídle a ani kapka. A to mě sežere i 300 gramů.
@Tina007 U staršího ano, u mladšího nikoliv. To jsem moc neporadila, co?
Blindily mi obě děti a staršímu synovi skutečně příkrmy pomohly. S najetím na ně blinkat přestal. Ovšem mladší syn blindil první ligu a příkrmy/nepříkrmy, blindil mi až do 10 měsíců. Pak ze dne na den přestal.
@Tina007 Každopádně mě doktorky doporučovali zavádět příkrm už od 5 měsíce né do 6.
Díky
. Proberu to s doktorkou a mozna taky uz zacnem. Ovsem predstava, jak mi blije mrkev… ![]()
@Tina007 Právě. Nablinděné mléko je pořád ta lepší varianta. Mě kluk začal v 5 měsících lézt, v 9 měsících už lítal po dvou a tak nemusím jistě říkat, jak to vypadalo. Blil přímo pod sebe, než jsem samozřejmě většinou stačila zareagovat nebo to zjistila, tak se v tom už pěkně vymáchal nebo to rozšlapal… ![]()
Příspěvek upraven 19.02.15 v 14:05
Taky jsem mela pobliona
s prikrmem jsme zacli na 4 mesicich a mrkvicka byla opravdu vsude, nekolkrat denne jsem ho prevlikala, nekolik poblitych plin, periny.. mrkev v tom mel jeste vecer a to mel jen v poledne a spis jen ochutnavku par lzicek.. preslo ho to rekla bych kolem 7. mesice
@Tina007 zdravím ma od narození reflux - nedovyvinuta přepážka mezi žaludkem a jícnem, melo by to ustat kolem 7 az 8 mesice. Me pediatr doporučil lžičku Jesenky - slazene mléko v tube, před kojenim.. Ze to dávají i v porodnici, zahusti to mimcovi mlicko v bříšku, nám pomohlo částečně. Od osmi měsíců máme klid.
@luccik píše:
@Tina007 zdravím ma od narození reflux - nedovyvinuta přepážka mezi žaludkem a jícnem, melo by to ustat kolem 7 az 8 mesice. Me pediatr doporučil lžičku Jesenky - slazene mléko v tube, před kojenim.. Ze to dávají i v porodnici, zahusti to mimcovi mlicko v bříšku, nám pomohlo částečně. Od osmi měsíců máme klid.
na to neco bude, nas taky prestal kolem 7.mesic a to byl na prikrmech uz od 4. dokonce doktorka rikala ze ho kvuli ty prepazce muze palit i zaha kdyz hodne plakal a blil..
@Tina007 s prikrmy už klidně začni, doporučuje se od 4m. Jinak já mám extra blici mimčo, je ji 8m a mliko blindí pořad. Prikrmy pomohly, ale časem, ze zacatku létaly i prikrmy. Pomáhá když ji je uvařim fakt hustý
a mliko ma zahuštěný nutritonem. Je tedy na um. MM litalo silene. Davas nutriton? Nám zahuštěný mliko pomohlo, neprestala úplně ale hoooodne se to zlepšilo. Držím palce ať mate brzy klid, já na to čekám jak na smilovani ![]()
Taky jsme měli blicí miminko (obzvlášť super na návštěvách…). Trvalo to do příkrmů a pak to přestalo. Než najedete na příkrmy, můžete zkusit Nutriton, nepřestal nám zvracet úplně, ale bylo to lepší.
Heh, sestra má blicí dítě. Teď jsou mu dva roky a při sebemenší příležitosti zvrací pořád - zuby, horečka, dietní chybička (ani ne chyba)a tak dále. V zásadě se dá říct, že klidně i několikrát týdně. Sestra už je z toho na palici, ale doktorka nic zvláštního nevidí, prý z toho vyroste, že má prostě „slabší“ žaludek. Příkrmy moc nepomáhaly v tom smyslu, že ono se bylo schopné dusit i jen vlastní slinou, což taky spouštělo blinkání. Mixovala snad do roku a půl.
Moc optimismu jsem ti nepřidala, co
Držím palce, ať to u vás brzo odezní.
@Tina007 ahoj, anicka take byla blick, je to hrozná zoufalost vid! Ja te nepotesim, u nás pevnejsi strava nepomohla, blilo se vesele dal i to a to jsou teprve pak fleky od mrkve atd… My docházely i na gastro do Motola, ale nic nepomahalo - vše preslo jak mavnutim kouzelného proutku když se mala postavila na nožky, 12 mesicu
Ahoj holky, chci se zeptat, mám mesicní miminko a ted POPRVÉ se mi poblinkala obloukem ze letelo fakt asi vsechno ven bylo to asi deset minut po kojení (neodkrkla si) mám to nejak resit??? a jestli jo tak jak
dik za rady