Užití dvojité dávky euthyroxu

Anonymní
16.2.24 08:40

Užití dvojité dávky euthyroxu

Ahoj, holky, omlouvám se za anonym, ale trochu se stydím 🤦🏻‍♂️
Jsem 33tt a asi mám fakt těhotný mozek, protože jsem nejspíš omylem užila dvojitou dávku euthyroxu. Beru 112. Nejsem si tím jistá, vstala jsem ospalá a co si pamatuji, tak jsem si vzala prášek a pak mi došlo, že mám už vody k tomu připravené upito, takže je možné, že jsem to „autopilot“ udělala hned po probuzení a vůbec si to nepamatuji 🙈 a moje internistka má, samozřejmě, zrovna dnes dovolenou, takže nevím, koho se zeptat.. stalo se taky někomu? Nečekají mě po jednorázovém užití větší dávku, nějaké šílené stavy? 🙏🏻 Zrovna dnes jak na potvoru jedeme na víkend pryč, tak se děsím, ať to tam neprotrpím 🤦🏻‍♂️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.2.24 08:54

Kočky, tak asi zbytečná panika 🤣
Vzpomněla jsem si, kdy jsem šla na poslední kontrolu, kde mi byla dávka zvednuta a prášky odpočítala. Užila jsem jen jeden. Fakt už mi v tom těhotenství hrabe :zed:
Ale myslím si, že případné odpovědi by mohly být pro někoho přínosné 😁
Hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
823
16.2.24 09:48

Zavolej na jinou endo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17178
16.2.24 10:02

Hlavně po porodu se pak ta dávka musí snížit na původní pred těhotenstvím, mně to nikdo neřekl a nemohla jsem vůbec spát, mimo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 10:53

@Eljasa
No jak píšu, naštěstí jsem se odpočítala 🙏🏻 jinak jsem už hledala čísla… Ale doktoři ti vždy řeknou to nejhorší, zajimaly mě zkušenosti. Naštěstí vše ok :D :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.24 10:54

@Jahudka82 mně po minulém těhu snížila. Vždy kontrola po šestinedělí s tím, že kdybych měla tyto příznaky, mám přijít hned 😊

• Citovat
  • Upravit
16.2.24 10:54

Kdyby sis jednou omylem vzala dvojitou dávku, tak to ničemu nevadí. Euthyrox působí dlouhodobě a tělo ho přeměňuje na aktivní hormon podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.2.24 12:14

Nic nepoznáš, nic se nestane, neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17178
16.2.24 16:19
@Anonymní píše:
@Jahudka82 mně po minulém těhu snížila. Vždy kontrola po šestinedělí s tím, že kdybych měla tyto příznaky, mám přijít hned 😊

Já tehdy neměla kam přijít, dr měla dovolenou celé léto, taky me na tohle na poslední kontrole před porodem neupozornila, ani v porodnici a gynda taky zavřená tak 2-3 týdny, tchýně pak volala nějakýmu známýmu doktorovi, protože po 2 týdnech nespaní už sem byla jak zombie, mimo. Až toho to napadlo, že to může být tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17178
16.2.24 16:22

Ale to opravdu byla otázka cca 2-3 týdnů, jinak se mi už stalo určitě taky že jsem si to vzala 2× a nestalo se nic. Stejně jako když 1× vynechám - to nemá vliv na funkci, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí