Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 15tt a už od začátku mě trápí ten to problém. Při sexu není možné se do mě ani dostat, jak šíleně mě to bolí, pálí a řeže, stačí jenom trochu tlak z venku a už to bolí. Bolí jenom celá ta vrchní stěna, boční a spodní stěny jsou v pohodě, ty nebolí. Zkusily jsme různé lubrikanty, s kondomem, bez, prostě nic nezabírá
Nestává se mi to jenom při sexu, ale i při vyšetření na gynekologii, cokoliv zavede tak ta samá bolest a o zrcátku ani nemluvim!!!
doktora jsem o tom samozřejmě ihned informovala, dělal mi nedávno i stěry a tam nic nevyšlo, vše v pořádku a dle něj taky vypadám naprosto v pořádku, nic nevidí, takže žádná mykóza ani bakteriální infekce to není. Bral mi i moč na zánět močáku a také negativní. Doktor tvrdí že je to hormonami v těhotenství, které vytváří poté v pochvě takové to nepříjemné pocity a také prokrvením, mno prostě jiný stav
samozřejmě porodem to prý přejde a když budu mít štěstí tak třeba i teď v 2 trimestru 🙈 holky neměla jste to prosím některá a je něco co vám pomohlo, nebo vás to nejlépe přešlo? Všechny kamarádky v okolí na mě udiveně koukají, že tohle vůbec neznají a připadám si jak jediná na světě která tím trpí
My s přítelem už jsme tak nějak smířený ze celé těhu. prostě bez sexu…. ![]()
Hele asi to může být, kor když ti dělali testy a nic nenašli. Já mám zase problém u orgasmu, mám vždycky pocit že se počurám (přitom jsem byla těsně před stykem na WC) ![]()
@Anonymní píše:
Hele asi to může být, kor když ti dělali testy a nic nenašli. Já mám zase problém u orgasmu, mám vždycky pocit že se počurám (přitom jsem byla těsně před stykem na WC)
Dodám, že jsem 27 tt a mám to tak 2 týdny zpět.. taky žádný nález. Asi to k tomu patří ![]()
@Anonymní píše:
Hele asi to může být, kor když ti dělali testy a nic nenašli. Já mám zase problém u orgasmu, mám vždycky pocit že se počurám (přitom jsem byla těsně před stykem na WC)
Taky to tak občas cítím, už jako netěhotná jsem měla citlivý močák a jakmile teď potřebuju trochu na zachod nebo se dlouho směju tak mě bolí a taky čekám kdy si učurnu….🙈 😃
Tohle je bezne, tehotenstvim se meni hormonalni nastaveni tela. Necekala bych, ze se to behem tehotenstvi nejak vyrazne zlepsi. Byla bych spis pripravena na to, ze k nejakemu zlepseni dojde az s koncem kojeni.
@Naty935 Pokud není problém organický, tak je vždycky psychický. Zajdi si na nějaké relaxační těhotenské cvičení, chce to odreagování a začít pracovat na svém vlastním prožívání. Možná máš v sobě nějaké zakořeněné napětí nebo jiné pnutí. Jsi ve stresu nebo máš nějaký blok. Pokud by nepomohlo cvičení, pak ještě návštěva nějakého terapeuta, který ti může poradit. ![]()
Taky jsem měla ke konci těhotenství problém s vnitřní prohlídkou na gynekologii, strašně to bolelo. Jindy problém nemám.
@Mandarinka104 píše:
@Naty935 Pokud není problém organický, tak je vždycky psychický. Zajdi si na nějaké relaxační těhotenské cvičení, chce to odreagování a začít pracovat na svém vlastním prožívání. Možná máš v sobě nějaké zakořeněné napětí nebo jiné pnutí. Jsi ve stresu nebo máš nějaký blok. Pokud by nepomohlo cvičení, pak ještě návštěva nějakého terapeuta, který ti může poradit.
Když mě to opravdu začalo od té doby co jsem těhotná a zdá se mi to čím dal horší🙈na začátku jsem měla covid, pak mykozu a nakonec zánět mocaku 🙄ale teď bych už měla byt úplně v pohode 🤔každopádně na nepohodlí dole si stěžují u doktora už taky dlouho🙈 citim se dole taková podrážděná, pak mě ten vchod při močení pálí, ale je to jak kdy🤷♀️ráno vstanu a dobrý, za dvě hodiny to třeba začne, pomaha mi na to sprcha a přisuzují to i trochu vaginální suchosti, tak se mažu vagisanem, pak to třeba přestane a cely den o tom nevim a pak to zase začne 🤷♀️nechápu to🤷♀️někdy jsou dny kdy to cele dole pálí a dře🤦🏼♀️ ale zda se mi to jenom z venku a kousek za vchodem, ne nijak hluboko🤔
Ale samozřejmě dekuji moc za radu🙏🏻taky už mě napadlo jestli to proste nemam v hlavě, ale když mě boli i vyšetření u gynekologa
proste se citim dole podrážděna i normálně 🙈