Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
mám dotaz na maminky, jejichž děti užívaly Forlax už kolem 8. měsíce.
Dáváme ho teď asi týden – jeden sáček ráno – ale zatím moc nepomáhá. Stolice sama neodchází, a co mě štve nejvíc je, že při každém prdnutí vyteče jen trošku (fakt malinko), takže jediný výsledek je jen opruzený zadeček…
Je to normální? Může Forlax začít fungovat až později, nebo bychom ho měli radši vysadit?
Díky moc za zkušenosti!
Za mě je důležité ho používat hlavně pravidelně. Syn ho bral několik měsíců a bez něj si na záchod nedošel. A ta unikající stolice je při zácpě normální. Týden používání je ale už dost dlouho, můj synek bral také sáček denně a zabral vždy do pár dnů.
Kamarádka u dítka, které si snad 14 dnů nemohlo dojít a ke konci už i odmítalo jíst a stěžovalo si na bolest břicha byla v nemocnici na sonu?, myslím a zjistili, že je zabetonovaný obrovský kus střeva a musel malinký na klystýr. Potom bral ještě nějaký ten týden Forlax a už stačil ten. Nechala bych dítko zkontrolovat, hodně štěstí ![]()
My jsme u dcery používali lactulosu a v případě že nebyla už pak třeba více dní a bylo vidět že tlačí a nejde to tak pak mikroklystyr Laxík
@Ajla639 my dávali u syna ty jo asi 4 týdny a u nás měl úspěch právě v prvních dvou týdnech a pak se bohužel stolice vrátila do původní podoby
ted dávám biopron baby + a to jsou snad první kapky co pomohli 🙏 🙏