Uživíme miminko?

2
3.3.12 06:04

Uzivime miminko?

Chtela bych si precist par nazoru. S pritelem jsme spolu 4 roky a poridili jsme si byt na hypoteku. Posledni dobou nemam v hlave nic jinyho nez miminko. Moc rada bych se uz starala o malyho drobecka :). Pritel ma strach, ze to skvrne bychom nezvladli uzivit. Nyni financne vychazime, ale nemame zadne uspory. Ja si myslim, ze kdybychom meli mimi, tak se zvladnem uskromnit… A myslim, ze ani jeden z nas neni sporivej, takze bychom to takhle mohli odkladat pekne dlouho. Budu rada za jakykoliv prispevek:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2734
3.3.12 06:17

shannon,uživíte neboj se,trošku se uskromníte,sedněte si spolu na čem by jste mohli trošku ušetřit a to bude na miminko,ono hypotéka se splácí hodně let a to by jste pak už miminko klidně mohli i propásnout,mám kolem sebe spoustu známých co splácí hypotéku,platy nemají závratné,ale naprosto průměrné a s jedním dítětem si žijou dobře.Takže držím pěsti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
3.3.12 06:57

Já myslím že všechno jde když se chce. Taky máme hypotéku,ale člověk se dokáže uskromnit.
Dá se ušetřit na jídle,miminko nemusí mít všechno nové - spousta věcí se dá pořídit na aukru či mimibazaru atd.
Jen se toho nesmí člověk bát ,taky nemám naspořeno a ani to moc neumím ale fakt to jde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.3.12 07:23

musíš počítat, že zpočátku je mimino velký výdaj - cca 30ti min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
3.3.12 07:39

ahoj,
tak sedni a zkus si to spočítat?kolik mate přijem,jaky byste meli přijem s tvým rodičákem,kolik měsíčně splácite,projíte,atd........?Pak počítej s nějakým obnosem na výbavičku,kočár…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.3.12 07:42

pokud z chlapovýho platu zvládnete zaplatit hypotéku, elektřinu, net, případně úvěry, tak bych do miminka šla. Výbavička, pokud nechceš vše nové, nestojí moc. Případně, když se začnete snažit, tak vás to donutí šetřit.

• Citovat
  • Upravit
32877
3.3.12 08:16

Taky nemáme moc naspořeno, s platem a RP vycházíme tak akorát. Ony ty výdaje v průběhu těhu bývají rozložené, nás to vyšlo asi na 30tis. (nového bylo málo, hodně z bazárku, půjčené, ale jsou v tom i výdaje za mě - oblečení, cvičení, vyšetření..)Pak běžný provoz už se nějak utřepe, člověk zas ušetří jinde. Nějaká rezerva je potřeba, sem tam jsou jednorázové větší výdaje (golfky, jídelní židlička, větší postel…), ale nemusí to být extra velká částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
3.3.12 08:39

pokud si nejsi jistá, tak si zkuste pár měsíců hospodařit pouze s tím, co byste měli až bys brala rodičák. a peníze navíc dávejte bokem na výbavičku. Vždycky to nějak jde a nějak se to udělá. kdyby všichni čekali až splatí hypotéky, tak náš národ vyhyne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
3.3.12 08:44

hele jde to, přítel přišel v průběhu těhu o práci a to jsem do toho ještě hledali podnájem, nic jsme neměli našetřeno, já byla zvyklá na peníze od rodičů a museli jsme vystačit s málem a ještě sestěhování, pořízení výbavičky pro prcka a vybavit byt…zvládli jsme to, pořád si nemůžeme nějak vyskakovat ale naučila jsem vyžít s málem a malej toho má až dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
3.3.12 09:13

ahoj, pokud máte byt na hypotéku na půl, tak to jde. mimčo si pořiďte. důležitá je střecha nad hlavou. pokud by měl přítel hypotéku na sebe, nešla bych do toho.

• Citovat
  • Upravit
13046
3.3.12 09:17
:palec: mi jsme tedy výbvičku kupovaly novou, protože to chceme i pro další naše děti co plánujeme, takže jsme dávaly asi 60 000 ale v tom byl kočárek komoda postýůka lehátko, oblečení, kosmetikavybavení postýlky, hračky, chůvičky… dá se to pořídit za polovic z bazárků a tak..as potom to nějak dáte, i když já mám zatím mateřskou ta je v poho z rodičáku bude hůř.. jo a taky kojím což je určo velká úspora, aqle malej rychle rostl, každých 14 dní sem potřebovala nové oblečení, to má taky skoro vše nové ale kupované bve slevách v tescu a v kiku mají krásné oblečení, spopustu toho dostal :palec: kdyby sme čekaly až budeme bez dluhů nemáme mimčo nikdy.. :think:
nozu píše:
pokud si nejsi jistá, tak si zkuste pár měsíců hospodařit pouze s tím, co byste měli až bys brala rodičák. a peníze navíc dávejte bokem na výbavičku. Vždycky to nějak jde a nějak se to udělá. kdyby všichni čekali až splatí hypotéky, tak náš národ vyhyne ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.3.12 09:27

Někdo Ti napíše jasně, někdo, že máte počkat…konečné rozhodnutí je jen na Vás. Myslím si, že miminko uživit rozhodně lze. Ono toho taky moc nepotřebuje, hlavně pokud budeš kojit, tak máš po půl starostech. Pleny lze používat látkové, byť je počáteční investice větší,stejně se vyplatí. I výbavička nemusí vyšplhat do závratných výšin. Záleží, jak moc jste „rozmazlení“. Vše se dá koupit levněji a spoustu věcí ani nepotřebuješ, např. chůvičky, pokud tedy nebydlíš v obrovském domě.
My se uživíme z jednoho platu a poslední dobou i něco málo ušetříme. Ale spousta jiných by už nadávala, že nemají na to či ono.
Proberte to, spočítejte, napište si klady, zápory a pak se rozhodujte. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.3.12 09:43

jako popravdě já sem až překvapená, jak „dobře“ s penězma vycházíme. Většinu věcí mám z bazárků a od kamarádek, co mají už děti větší, nové sem nepotřebovala skoro nic, jako já se s výbavou nejspíš nepřiblížila ani k deseti tisícům :nevim:
a to, o co jsem přišla na mateřský, to jsem v práci utratila za kávičky a svačinky s kolegyněma, taky sem přestala kouřit, což je další úspora…
a mímo jako takové nestojí skoro nic v prvních měsících života, spíš si myslím, že to nastane, až začne chodit do školky, školy, ale to už bude část dluhů zaplacená, takže to zase půjde jinak…

ale jak už bylo psáno, peníze budou, my nebudem, a čekat, až se zlepší finanční situace, tak by se taky mohlo stát, že nebudu mít děti vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
3.3.12 09:47

Otázka nestojí, zda ho uživíte, ale jak ho uživíte. O tom si promluvte. U nás hlady nepojdete a pokud se budete snažit penízky vydělávat, zvládnete to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
2451
3.3.12 09:50

Řešila jsem to hooodně dlouho a stejně jako ty, jen s tím rozdílem, že my máme byt pronajatý a splácíme k tomu ještě dluhy… kdybych měla čekat, až se všeho zbavíme, nemám děti snad nikdy. Šla jsem do toho. Dle mého je to totiž jen otázkou priorit, hlavně se ti hrozně rychle změní myšlení. Už nepotřebuju to či ono, a raději koupím něco malému, přemýšlím jinak - ekonomičtěji, protože je pro mě priorita aby dítě mělo všechno co potřebuje. Když to zvládnout musíš, tak to prostě zvládneš. Výbava nás vyšla na cca 30.000 a nekupovali jsme úplně vše nové, jen kočárek, přebalovací pult a postýlku s matrací…možná pár hadříků, ale většinu mám z bazárků. Dá se to a já dokonce ani nečekala že to půjde tak snadno, děsila jsem se kde na výbavičku vezmeme. Podotýkám, že nám finančně nikdo nepomohl. Je to jen o tom co chceč ty sama, a jak si za tím dokážeš jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová