Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud budete OBA chtít, tak uživítě. Otázka je, jestli se přítel za fin. nejistotu jen neschovává, jestli se ti třeba nebojí říct, že se na mimino ještě necítí.
ahojik
neřekla bych že výbava nás vyšla na 30.tisíc,hodně ale opravdu hodně věcí jsem měla z druhé ruky, postýlku s kočárkem taky. Myslím si, že jsem ušetřila dost korunek a radši ušetřené penízky použiji na jiné věci. Pro mě není důležité aby měl prcek značkové oblečení a vypadal jako panenka, důležité je aby to splnilo účel, radši pak našetřené penízky vložím do vzdělaní, např.:kvalitní mateřská školka, výlety, atd.
Měsíčně nás mimísek vyjde zatím do 3.000kč. Výdaje jsou různé s postupem věku. Ze začátku jsem do 4.měsíce kojila to byli výdaje minimální, pak byla prcek na UM, ale kupovala jsem levnou značku, která nám vyhovovala, teď jíme příkrmy a výdaje jsou minimální, jen za ty pleny to je někdy palba, ale hlídám akce a kupuji do foroty.
Ahoj tak kdyz ja jsem otehotnela, tak jsme taky nemeli nic nasporeno, ve 3.měsíci jsme musela na nemocenku, takže jsem měla najednou jen 11tis. a pak jsem každý měsíc něco cca za 2000,– koupila. Od rodičů jsme měli akorat kocarek a veci pul na pul z bazaru nebo nove
urcite to jde a slo to i kdyz pritel odesel a ja zustala s 13tis. materske sama a jeste jsem zvladla něco ušetřit
takze ja bych se toho nebala ![]()
Já nemám našetřeno taky nic a teď jsem ve druhém měsíci těhu.. O práci u nás jen tak nezavadím takže jsem nezamestnaná a taky mám strach že to neuživíme, přítel tak jako někde vypomáhá a ale plný PP taky nemá.. Je mi jasný že nebudu mít materškou ale jen rodičák a to ten nejtrapnější na 4 roky takže prvních 9 měsíců budeme v pohodě ale pak to asi bude těžší.. ale když se chce, tak se přece zvládne všechno.. já jsem se na děti těšila už snad od 14 ti a ani by mě třeba nenapadlo si to nechat vzít jen z důvodu financí.. my se můžeme uskromnit a hlavní bude když bude mít prcek všechno potřebné.. Jak už tu někdo psal, tak taky nepotřebujeme značkové oblečení a budu mít taky hodně z druhé ruky a vůbec mi to nevadí.. snad jen postýlku chci novou a není zase tak vysoká částka.. ![]()
Souhlasím s většinou názorů,které zde padly.Máme dvě děti,na první jsme měli dost našetříno,takže jsem byla v klidu,na druhé jsme neměli nic našetříno a je to stejné…prostě je třeba se uskromnit a jde to.Obě moje holky neměly nový kočárek,většinu věciček z bazárků a jsme v pohodě…na to aby zničila tepláky na písku nemusím kupovat nové v nextu za 500kč,ale stačí za 100kč z bazárku.
Radši ušetřené penízky dám za dovolené,výlety a věci,které opravdu potřebují.
Promluv si o tom se svým partnerem,protože vím,jaké to je mít v hlavě jenom miminko,opravdu se vyjít dá…a možná,kdyby jste měli čekat až bude finanční situace akorát na to si pořídit mimčo,možná by jsi se nikdy nedočkala ![]()
Když jste si brali hypotéku, tak vás to nenapadlo, že jednou budete platit i děti?
Já teda když sečtu naše výdaje a odečtu je od příjmů, tak to neni úplně veselej pohled…ale jsme ve věku (27, 32), kdy prostě děti chceme, mít je budeme, tudíž je budeme muset i uživit…a my to zvládneme. Takže i vy ![]()
jako podobnej problém (s finanční nejistotou) má i kamarádky partner…zrovna předevčírem tu byla na návštěvě a stěžovala si na to, že ona se na děti cítí už pár let a on to pořád odkládá…
a to přitom nemají ani čtvrtinu dluhů co my, ale on má prostě pocit, že dítko by nebylo zabezpečený…a ona je z toho na nervy. Tak jsem jí řekla, ať jako příklad nadhodí nás, že to opravdu jde, a to oni jsou na tom mnohem mnohem líp.
Nakonec sme se dopátraly toho, že on není vysloveně proti dítěti, ale je „předposranej“ z toho rozhodnutí, ze zodpovědnosti té věty „ano, chci dítě a jdem na to“, protože kdyby do toho prostě vlítla, tak by mu to prý nevadilo…
ale jí je zase blbé vysadit antikoncepci bez toho jeho vyjádření- souhlasu
no maj to těžký…
jak se říká, ještě na světě nebyla máma, která by neuživila svoje dítě… když pomineme nějaké extrémy ze Somálska, tak toho, že mi miminko umře hlady nebo zimou v ČR bych se opravdu nebála… otázka placení kroužků, zájmů, dovolených a bezstarostně přeplněných košíků v Tescu je věc jiná ![]()
důležitější mi přijde, aby po miminku toužil i přítel
ještě bych k tomuto tématu ráda zdůraznila jednu věc : je dobré se opravdu zamyslet nad tím, jestli miminko uživím, ne uživíme. nezřídka se stává, že partnerství nevydrží ( přeju aby vydrželo
) a potom se z chlapa stává pěkná bestie. říkejte si co chcete, moje zkušenosti jsou takové podle mě je šikovnej chlap financující dítě a ženu na mateřské opravdu výjimka, většinou si zaplatí ty svoje ušmudlané alimenty a to že ženská hrabe z posledního, nemá pomalu na podnájem, to ho nezajímá. takže opravdu zamyslet se nad vlastní finanční situací, vlastnit půlku bytu, mít prachy na účtě.
Mar__tanka1983 píše:
jako podobnej problém (s finanční nejistotou) má i kamarádky partner…zrovna předevčírem tu byla na návštěvě a stěžovala si na to, že ona se na děti cítí už pár let a on to pořád odkládá…a to přitom nemají ani čtvrtinu dluhů co my, ale on má prostě pocit, že dítko by nebylo zabezpečený…a ona je z toho na nervy. Tak jsem jí řekla, ať jako příklad nadhodí nás, že to opravdu jde, a to oni jsou na tom mnohem mnohem líp.
Nakonec sme se dopátraly toho, že on není vysloveně proti dítěti, ale je „předposranej“ z toho rozhodnutí, ze zodpovědnosti té věty „ano, chci dítě a jdem na to“, protože kdyby do toho prostě vlítla, tak by mu to prý nevadilo…ale jí je zase blbé vysadit antikoncepci bez toho jeho vyjádření- souhlasuno maj to těžký…
Přesně tohle mám teď doma já, s druhým miminem¨.. Já bych chtě¨la - on neví. Ale nakonec z něj postupně leze, že by chtěl, ale že se toho trochu bojí
takže nechce říct ANO/NE
Lenkaamimi píše:
ještě bych k tomuto tématu ráda zdůraznila jednu věc : je dobré se opravdu zamyslet nad tím, jestli miminko uživím, ne uživíme. nezřídka se stává, že partnerství nevydrží ( přeju aby vydrželo) a potom se z chlapa stává pěkná bestie. říkejte si co chcete, moje zkušenosti jsou takové podle mě je šikovnej chlap financující dítě a ženu na mateřské opravdu výjimka, většinou si zaplatí ty svoje ušmudlané alimenty a to že ženská hrabe z posledního, nemá pomalu na podnájem, to ho nezajímá. takže opravdu zamyslet se nad vlastní finanční situací, vlastnit půlku bytu, mít prachy na účtě.
Souhlasím!! Naštěstí já mám doma tu „výjimku“. Z platu se uživíme všichni tři
, nájem a telefony, mateřská nám zbude.
atominnka : paráda, já si taky nemohu ztěžovat i když na druhý pokus
no ono se to pak rapidně mění, když se chlap zamiluje do jiný a odejde, pak je veškerá zodpovědnost ta tam..tohle vnímám u chlapa a u ženský jinak. pro ženskou jsou vždy děti na prvním místě, kdežto chlap se po rozchodu zaměří na novou rodinu. většinou. podívejte se na Řepku, má Erbovou, čekaj miminko, moc jim to přeju, ale jeho dcera na Facebooku urazila Erbovou ( holka v telecích letech a odešel jí otec, takže trocha respektu by neškodila ) a Řepka chce soudně na dceru svolat nějaký výchovný poradce nebo co..i když tam o prachy nebude nouze .-) a tohle znám i od okolních rozchodů, chlapi prostě myslí jen…domyslete si ![]()
Lenkaamimi píše:
atominnka : paráda, já si taky nemohu ztěžovat i když na druhý pokusno ono se to pak rapidně mění, když se chlap zamiluje do jiný a odejde, pak je veškerá zodpovědnost ta tam..tohle vnímám u chlapa a u ženský jinak. pro ženskou jsou vždy děti na prvním místě, kdežto chlap se po rozchodu zaměří na novou rodinu. většinou. podívejte se na Řepku, má Erbovou, čekaj miminko, moc jim to přeju, ale jeho dcera na Facebooku urazila Erbovou ( holka v telecích letech a odešel jí otec, takže trocha respektu by neškodila ) a Řepka chce soudně na dceru svolat nějaký výchovný poradce nebo co..i když tam o prachy nebude nouze .-) a tohle znám i od okolních rozchodů, chlapi prostě myslí jen…domyslete si
No já mám známou, tä si našla 3 milence¨. Manžel maká vydělábá zabezpečuje a ona ho podvá¨dí když je v práci. mají 3děti ![]()
jinak máš ale pravdu, většinou jsou to chlapi, kdo takhle zdrhá… No s tou erbovou.. Asi bych jí domluvila a to důkladně… ale soud a poradci??
![]()
Lenkaamimi píše:
atominnka : paráda, já si taky nemohu ztěžovat i když na druhý pokusno ono se to pak rapidně mění, když se chlap zamiluje do jiný a odejde, pak je veškerá zodpovědnost ta tam..tohle vnímám u chlapa a u ženský jinak. pro ženskou jsou vždy děti na prvním místě, kdežto chlap se po rozchodu zaměří na novou rodinu. většinou. podívejte se na Řepku, má Erbovou, čekaj miminko, moc jim to přeju, ale jeho dcera na Facebooku urazila Erbovou ( holka v telecích letech a odešel jí otec, takže trocha respektu by neškodila ) a Řepka chce soudně na dceru svolat nějaký výchovný poradce nebo co..i když tam o prachy nebude nouze .-) a tohle znám i od okolních rozchodů, chlapi prostě myslí jen…domyslete si
co jsem četla, tak Řepka na ní chce výchovného poradce, kvůli tomu, že na soukromé škole co jí platí, holka propadá a nechce aby byl informován o prospěchu
Takže se tomu jeho kroku ani nedivím.
Jinak zatím u nás jsou nejdražší plíny, ale kupujeme jenom v akci. Postýlku jsem taky chtěla novou, ale nakonec jsem koupila použitou co jsem si vyhlídla v Ikei i s poštovným za 500. Takže jsem si mohla dovolit koupit lepší matraci.
Co mě pomáhá jsou kasičky - všechny peníze co se někde válí, najdu na ulici, každá 20 koruna v peněžence jdou do nich. Jednu mám na um a plíny, druhou na pokojík pro mrňouse. Dost to pomáhá - plíny jsem díky tomu vždy koupila z peněz v kasičce. Kolik je v tý na pokojík nevím, ale už je skoro plná. Tak si třeba něco takového udělej na výbavičku/hračky pro mimčo.
lucenka..aha tak to potom jo s tím Řepkou..no taky to holka nemá jednoduché ..sama vím jaké to je když odejde táta od rodiny a má mimčo s jinou..noo omlouvám se za odbočení ![]()