Úzkost, strach a miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.21 10:09

Úzkost, strach, miminko

Dobrý den, jdu se vypovídat a taky tak trochu pro radu.
Od minulého roku od zimy jsem měla šílené úzkosti, stavy paniky. Ty přešli s příchodem jara, začalo být hezky a mě ty moje stavy vymizely. Dodávám že jsem minulý rok od zimy byla doma těhule.
Teď mám doma 4měsíční miminko a stavy úzkosti mám zde zpět. To počasí, starost o miminko, mám strach že to nezvládám, bojím se být s ním sama doma. Uleví se mi vždy když ho uspím. Přítel má každý týden práci od čtvrtka do neděle. Už v pondělí mám ze stresu průjem že ve čtvrtek tu budu zase sama.
Stalo se to někomu??
Moje úzkost lpí v tom, že se bojím že se mi něco stane..
minulý týden například jsem přijela ve čtvrtek od tchýně a šla malého koupat, udělalo se mi blbě a měla jsem střevní virózu a zvracela a měla průjem. Přítel to chytil ode mě a já byla ráda že musel přijet z práce domu.
Jak se s tím vypořádat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
105
15.12.21 10:18

Ano, znam to moc dobře..
Sver se minimálně obvodakovi, at tě k někomu pošle.. Dostaneš prasky + ještě psychoterapie.. Bude líp, neboj, ale musíš to řešit zavcasu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 10:29

@namaluha1519 řekla jsem o tom gynekoložce, ta mi řekla že je to normální, že teď cítím povinnosti a starosti každodenního života a že to přejde.

• Citovat
  • Upravit
6180
15.12.21 10:31

Znám to velmi důvěrně s prvním dítětem, druhé mám aktuálně též 4m, akorat už to líp zvládám. Já na úzkosti trpím už hodně let jaksi celoročně, na podzim a v zimě je to vždycky o moc horší skrze počasí. První dítě je velký stres, zátěž, je normální že ti to zhoršilo psychický stav. Určitě začni s psychoterapií (existují i online, abys nemusela nikam jezdit), já ji mám už dávno za sebou a už mám mechanismy jak se zvládat. AD nejsou podle mě vždy při úzkostech nutná, ale nezatracovala bych, zejména v začátcích můžou hodně pomoci. Řeš to, ať se v tom nemusíš utápět sama až do jara :kytka: klidně napiš sz, kdybys potřebovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
15.12.21 11:55

Doporučila bych psychoterapii.

Můžeš online u soukromého terapeuta, kterého si zaplatíš. Některé pojišťovny nabízí dost vysoké příspěvky cpzp 500kc na 5 hodin maximum 700. VZP od ledna výši zatím nevypsala. Letos dávali 5000 na 10 sezení.
Klinicky psycholog je bezplatný, ale většinou nepracuje online a má delší objednací lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.4.23 10:19
@Anonymní píše:
@namaluha1519 řekla jsem o tom gynekoložce, ta mi řekla že je to normální, že teď cítím povinnosti a starosti každodenního života a že to přejde.

A přešlo to samo? Nebo jste pro to něco dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.4.23 10:20
@Anonymní píše:
Dobrý den, jdu se vypovídat a taky tak trochu pro radu.
Od minulého roku od zimy jsem měla šílené úzkosti, stavy paniky. Ty přešli s příchodem jara, začalo být hezky a mě ty moje stavy vymizely. Dodávám že jsem minulý rok od zimy byla doma těhule.
Teď mám doma 4měsíční miminko a stavy úzkosti mám zde zpět. To počasí, starost o miminko, mám strach že to nezvládám, bojím se být s ním sama doma. Uleví se mi vždy když ho uspím. Přítel má každý týden práci od čtvrtka do neděle. Už v pondělí mám ze stresu průjem že ve čtvrtek tu budu zase sama.
Stalo se to někomu??
Moje úzkost lpí v tom, že se bojím že se mi něco stane..
minulý týden například jsem přijela ve čtvrtek od tchýně a šla malého koupat, udělalo se mi blbě a měla jsem střevní virózu a zvracela a měla průjem. Přítel to chytil ode mě a já byla ráda že musel přijet z práce domu.
Jak se s tím vypořádat?

Procházím si něčím podobným, zajímalo by mě, jak jste to zvládla? Co vám pomohlo? Zlepšilo se to časem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí