Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
hmmm a co těhu, porod, narození? Jak to vše probíhalo? Možná jdu do hloubky, ale věřím, že i tam by mohla být příčina.
Jen to házím do placu, ty sama víš nejlíp..
Lakynka píše:
hmmm a co těhu, porod, narození? Jak to vše probíhalo? Možná jdu do hloubky, ale věřím, že i tam by mohla být příčina.Jen to házím do placu, ty sama víš nejlíp..
Těhotenství jsem si užívala přibrala jsem 25kg
ale bezproblémové.
Narodila se mi jako třetí dítě, porod byl až moc rychlý, už ve sprše jsem cítila hlavičku a málem nestihla porodit na sále… Bez komplikací, zdravá jak řípa. Má jen poruchu imunity a alergie, ale to je něco jiného asi…
nezkoušela jsi se poradit třeba s homeopatem? Ti často přijdou i na blbůstky, mají zvláštní dotazy a mnohdy to dokáže pomoct pak, co dají dohromady. Nevím, zda nejsi proti homeopatii, já bych to asi zkusila. A pak toho psychologa, ale rozhodně tím nevyhrožovat atd. Prostě si půjde popovídat s jednou paní/pánem.
Nono ty alergie a ta imunita s tím asi souvisí. Něco podobného měla moje stejně stará sestřenice celé dětství, hrozné strachy, úzkosti, hysterie…a vše to pramenilo z její alergie, dýchacích problémů a ekzémů, což jí vlastně vysvětlil psycholog až v dospělosti, když to s ní rozebral ( k tomu začala chodit „povinně“ pracovně, protože měli problémy v práci a vedení jim zařídilo psychologická sezení - žije v Bruselu). Čímž jsem ti tedy moc neporadila
, ale držím palce, na emimino chodím už nějaký rok, tak ¨tuším, kdo jsi a těch průserů na vaší rodinu už bylo dost, už by jste si zasloužili zase pro změnu klid.¨M
Nech To Muj Syn Tohle Dělal V 10 A Za 1,5 Roku Přestal Je To Normální Je To Přechod Do Puberty A Věř Tomu Že Tě Později V Puběrtě Bude Mít Plné Zuby
![]()
@Anonymní píše:
Nech To Muj Syn Tohle Dělal V 10 A Za 1,5 Roku Přestal Je To Normální Je To Přechod Do Puberty A Věř Tomu Že Tě Později V Puběrtě Bude Mít Plné Zuby![]()
Tak pubrtu ma uz asi holka davno za sebou, je uz temer dospela.
@Adelka951 píše:
Tak pubrtu ma uz asi holka davno za sebou, je uz temer dospela.
dobré příspěvky
a ta velká písmena, to musí dát anonymní práci ![]()
@Anonymní píše:
Nech To Muj Syn Tohle Dělal V 10 A Za 1,5 Roku Přestal Je To Normální Je To Přechod Do Puberty A Věř Tomu Že Tě Později V Puběrtě Bude Mít Plné Zuby![]()
Michálku Dostálovic dej si odchod, na fb se nedá najít lepší zábava, a venku je taky pěkně, ale asi už máš večerku, co?
Zakladatelkou, narazila jsem na vaši hodně hodně starou diskuzi…mám dceru se kterou řešíme podobné problémy jako vy tenkrát. Zajímalo by mne, jak to dopadlo, zda z toho opravdu „vyrostla“?? Děkuji moc
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebuji poradit. Mé dceři je 11 let a od malinka na mě trpěla, byla strašně uřvaná, špatně usínala(pořád jsme ji museli uhoupávat), ve školce byly strašné scény, že je beze mne, nikdy nechtěla nikde přespávat(u babiček kamarádů) beze mně. To trvalo asi do 8 let. kolem 9-10 roku se to zlepšilo chodila za kamarádkami kde i občas přespala. Ale potom jela na školu v přírodě a začalo to nanovo už druhý den mi volaly, abych si pro ní přijela, že hystericky brečí, že chce mně, Beze mne prostě neusne. Byla u psycholožky, ale podruhé tam jít už nechtěla, nikdy mi není schopná říci proč mě potřebuje. Poslední dobou se nám stěhuje do ložnice noc co noc a včera u ní spala kamarádka, dušovala se mi, že to bude bez problémů a ve čtvrt na jednu v noci mě vzbudil dupot a pláč. myslela jsem, že jí přerazím. Samozřejmě jsem si musela dát matraci k holkámřekla jsem jí, že jí mám plné zuby a že ve středu volám psycholožce a bude chodit na terapie..
Jen mě zajímá zda máte někdo z vás podobnou zkušenost? Dcera je podle mého názoru už dost stará na to aby mohla být chvilku beze mně… Díky za odpovědi.
Moji je teď certsve 11 a máme to podobné. Od mala spolu trávíme téměř veškerý možný čas, tatínka má fungujícího tak z půlky, a je na mě strašně faxování. Nevydržela minulý rok spát s dědou na chalupě, brečela po mně..musela jsem ji odvézt, děda naštvaný, bral si kvůli ní dovolenou.
Spát u mě chce také skoro pořád. Je to velký mamanek.
Ze soustředění jsem si ji též musela odvézt, začala tam zvracet a já myslím, nebo jsem přesvědčena, že ze stresu, ne že by byla marod nebo měla zažívací potíže.
Ale k psychologovi ji kvůli tomu nedávám, věřím, že takhle to nebude naporad ![]()
@nel.dost píše:
Zakladatelkou, narazila jsem na vaši hodně hodně starou diskuzi…mám dceru se kterou řešíme podobné problémy jako vy tenkrát. Zajímalo by mne, jak to dopadlo, zda z toho opravdu „vyrostla“?? Děkuji moc
Ježíš teď koukám, že jsem reagovala na diskuzi starou 12 let
.
No nic no.
A jak je to u vas? U nas viz.vyse..
Takřka od miminka, jako miminko jsme ji s manželem museli pořád uspávat v ruce, jakmile jsme ji položili do postele a vrzli jsme tak byla vzhůru špatně spala od miminka a to že začala chodit ke mně to je od té doby co dostaly s mladším synem společný pokoj, dřív byla se starším synem a ten dostal pokoj samostatný, protože je mezi nimi docela velký rozdíl(staršímu je už 18. No dělala to pořád bylo snad období jen toho jednoho roku mezi 9 a desátým rokem, to chodila ke kamarádce, sice ne často ale občas ano ale pak se to zase vrátilo…