Úzkosti a PP

34
9.7.23 10:53

Úzkosti a PP

Ahoj, léčím se pro úzkosti a PP. Po vyzkoušení mnoha AD nyní beru cipralex 13 kapek a na noc prothiaden 25 mg. Je to 14 dnů. Zatím bez efektu. Celé dopoledne jsem extrémně unavená. Máte někdo zkušenosti? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9201
9.7.23 17:11
@Kapucka píše:
Ahoj, léčím se pro úzkosti a PP. Po vyzkoušení mnoha AD nyní beru cipralex 13 kapek a na noc prothiaden 25 mg. Je to 14 dnů. Zatím bez efektu. Celé dopoledne jsem extrémně unavená. Máte někdo zkušenosti? Díky

Ahoj, po 14ti dnech většinou AD ještě nezabírají. A nebereš zas tak vysoké dávky, třeba to časem půjde zvýšit. Co jsi už vše brala? Ta únava může být z psychiky, nebo z toho Prothiadenu, ten se dává na noc, nebo já teda byla oddělaná z Cipralexu a pořád jsem jen spala, ale byl to rok 2006, od té doby jsem toho brala tolik, že si myslím, nyní by mě Cipralex netlumil, ale zas mi ani nepomohl, tak ho znovu zkoušet nechci. Držím palce, ať je ti lépe. Chodíš na i terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.7.23 17:16

Už jsem měla Venlafaxin, po něm hrozné noční pocení. Remood rozházel ms. cyklus. …
Asi bych i souhlasila s hospitalizací, jak jsem z toho nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
9.7.23 17:27
@Kapucka píše:
Už jsem měla Venlafaxin, po něm hrozné noční pocení. Remood rozházel ms. cyklus. …
Asi bych i souhlasila s hospitalizací, jak jsem z toho nešťastná.

Jo Venlafaxin jsem taky měla a Remood taky. A odkud jsi? Na úzkostné poruchy jsou nejlepší psychoterapeutická oddělení, třeba zaměřená na KBT v NÚDZu, nebo Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.7.23 08:31

Ty jsi byla někde hospitalizovaná? Jestli to má přínos.
Já se doma dost trápím, pořád najíždí myšlenka, že se to nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
10.7.23 09:53
@Kapucka píše:
Ty jsi byla někde hospitalizovaná? Jestli to má přínos.
Já se doma dost trápím, pořád najíždí myšlenka, že se to nezlepší.

Jj, byla všude možně, asi 26-krát už. Jen letos 2-krát. Ale tak já mám víc diagnóz. Jako ale většinou mi to nějak zázračně nepomohlo, zejména tedy ne Bohnice.
Dobrý je ten NÚDZ, ale mají tam pořadník, tam jsem letos byla. Odkud jsi? Doporučila bych ti, kam kdyžtak jít, mám v tom docela přehled a sama jsem byla asi na 9ti místech po ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.7.23 10:13

NÚDZ má prý čekačku rok. To je o ničem. Já mám blízko Kosmonosy nabo Liberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
10.7.23 11:19
@Kapucka píše:
NÚDZ má prý čekačku rok. To je o ničem. Já mám blízko Kosmonosy nabo Liberec.

No já čekala letos 2,5 týdne na NÚDZ, ale ne na to KBT oddělení, tam nevím, jak se čeká. Byla jsem na uzavřeném odd. 3. V Kosmonosích jsem byla 2-krát, na příjmu a na terapeutickém K20, tam je to dost fajn, ale prý teď taky čekačka tak 3-4 měsíce. Do Liberce jsem letos psala, ale tam mi psali, že mě z Prahy nevezmou, ale mají terapeutické odd. taky a mají to tam nějak nově zrekonstruované. Tak se domluv s Dr. a zkus obojí kontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.7.23 11:24

Dnes jsem volala dr., v pátek mi dá doporučení. Tak to pošlu. Liberec má teď prázdniny, budou až od září. Ale pošlu jim to taky.
Navýšila cipralex na 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.7.23 11:25

Proč jsi byla na uzavřeném odd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
10.7.23 11:37
@Kapucka píše:
Dnes jsem volala dr., v pátek mi dá doporučení. Tak to pošlu. Liberec má teď prázdniny, budou až od září. Ale pošlu jim to taky.
Navýšila cipralex na 15.

Tak uvidíš, třeba ti ten Cipralex pomůže ještě. Aha, tak to je blbý, že má Liberec prázdniny, ale zkus to tam taky poslat. Protože na ty Kosmonosy se prý teď taky dost čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
10.7.23 11:38
@Kapucka píše:
Proč jsi byla na uzavřeném odd.?

Já byla skoro vždycky nejdřív na uzavřeném (pokusy o sebevraždu, sebepoškozování, deprese, kdy jsem chodila na šoky atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.7.23 11:56

Ach je. To není moc život, jen přežívání. Pomůže to alespoň na nějaký čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
10.7.23 12:00
@Kapucka píše:
Ach je. To není moc život, jen přežívání. Pomůže to alespoň na nějaký čas?

Jak kdy a jak co. U mě je to většinou tak, že se něčeho zbavím (právě třeba té PP a podobně) a objeví se místo toho něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.7.23 18:01

A jak svou nemoc zvládáš v práci?
Já jsem v neschopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...