Stále se mi vrací úzkosti

Anonymní
28.10.25 21:37

Úzkosti se stále vrací

Ahoj. Po odchodu z minulého zaměstnání zaměstnání se u mě rozvinula úzkostná porucha s panickými atakami. Beru Venlafaxin 75mg jednou denně. Stav se rozhodne velmi zlepšil. Nicméně neumím řešit akutní “krize”. Kdyz přijde nějaký problém, zhostí se mě neskutečna úzkost s palpitacemi, která mě až paralyzuje, že nejsem schopná raciálního uvažování. Jen se tupě zastavim a nejsem schopná nic a premyslim jen nad tou situací. Nevím zda to popisuji dostatečně. V průběhu braní antidepresiv tyto stavy téměř nebyly, ted je ale beru již delší dobu a opět to nabírá na obrátkách. Zároveň vím ze ne vše se dá zachránit léky. Na terapie jsem chodila, několik měsíců, ale neměla jsem pocit že by mi to nějak výrazně pomohlo. Ano, cítila jsem se lépe v tom smyslu, že byl člověk se kterým jsem mohla ty situace probrat, lidsky jsme si velmi sedli, naučil mě jak to lépe zvládat, ale teď to na mě nějak nefunguje.
Co s tím? Velmi mě to trápí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76710
28.10.25 21:40
@Anonymní píše: Více

tak znovu k psychiatrovi, musí nastavit léčbu jinak, když nevyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 21:43
@stinga píše: Více

Dnes se to například stalo po konfrontaci s přítelem, kdy se ale nejednalo o nic vážného. Zároveň mi přijde, že se jedná o běžné lidské situace, kdy ne na všechno musí být léky, ale nevim jak s tím pracovat. V terapii jsem se toto nějak nenaucila, pak jsem ani nevedela o cem tam uz mluvit, kdyz bylo zrovna dobre období.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 23:23

Ahoj, pokud máš tu „správnou“ zdravotní pojišťovnu, tak myslím že dvě proplácí online program „Mindwell“. Zkus se na to podívat, jestli by tě to zaujalo.

• Citovat
  • Upravit
6210
28.10.25 23:31

Mozno ste si s terapeutom dali, co ste mali. Skus hladat ineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.25 05:13

Úzkosti až do atak. Neschopnost zvládat stres. Mám to stejně.
Dobrý psychiatr, s kterým můžeš i popovídat a s tímto by mohl pomoci dobrý psycholog. Ale to hledat jehlu v kupce sena.
Popravdě s tímto musíš pohnout sama. A jde se s tím naučit pracovat. Ale hledej jinde, spoléhej na sebe, čti, hledej, zkoušej. Pomáhá práce s dechem, práce s tělem, meditace, mě nejvíce zvukové- tibetské misky. Je to na dlouho, ale pracovat se s tím dá.
Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
146
2.11.25 06:27

Zašel bych za lékařem a přesně to co jste napsala bych mu řekl. Určitě navýší Venlafaxin protože 75mg je počáteční dávka a dost malá. Možná i k tomu ještě nějaký lék přidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová