Úzkostná porucha a hypochondrie

Anonymní
29.4.23 11:27

Uzkostna porucha a hypochondrie

Svym vecnym vyhledavanim na google jsem si rozjela nezvladatelnou uzkost a hypochondrii. Mam bolesti realne, ktere me omezuji a nici. Mam za sebou mnoho vysetreni, kdyz mi doktor rekne, ze je vse v poradku, mam tendenci to zpochybnovat a hledat dalsi clanky o te nemoci, ktere se zrovna bojim a kterou podle priznaku mam. Jsem schopna najit clanky o tom, ze nekdo mel to same a lekar pochybil a nakonec z toho byl pruser. Bolesti se mi stehuji ruzne po tele. Treba rok v kuse me tlacilo na hrudi a ja si celou dobu myslela, ze tam neco roste, i kdyz jsem mela vysetreni v poradku. Pak to samo najednou preslo a zacala me bolet hlava, kazdy den cely den, pokazde jinak a na jinem miste a porad dokola. Po CT hlavy jsem se neuklidnila naopak jsem ho zacala opet zpochybnovat. Ja si hlavne plne uvedomuji, ze je to spatne a ze hrozne moc tech bolesti si delam sama, jsem v psyhoterapii, ucim se z tim pracovat, ale muj mozek je porad otravenej, neni v nem nic jineho nez strach a nemoci a smrt. Ta hlava me tak strasne tlaci, jakoby chtel ten mozek vyskocit, asi uz toho ma taky dost

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14940
29.4.23 11:30

Zaměstnat hlavu jiným směrem. Poslouchej audioknihy nebo pracuj na zahradě nebo cokoli jiného. A důvěřuj doktorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.23 11:47

@Kfětoslava ja se snazim, ale i pri jalekoliv cinnosti mam hnusne myslenky.

• Citovat
  • Upravit
323
29.4.23 11:49

Ahoj, mám úplně to samé. Děsí mě každé píchnutí, každý hrbolek a podobně. Teď momentálně řeším prsa. Zda se mi, že mám jednu bradavku nafialovělou a tu druhou ne. V půlce května jdu na gynekologii, ale do té doby se asi zblázním, protože jsem samozřejmě googlila a našla, že změna barvy bradavky může být rakovina. Jenže já už nejsem schopná posoudit, co je problém a co ne. Na jednu stranu si říkám, že jen zbytečně šílím, ale na druhou stranu mám strach, že ne. Mám za sebou jednu sezení s psychologem a v květnu jdu na další. Už se těším, protože po tom prvním sezení mi bylo chvíli líp. Nejlepší je se nějak zaměstnat, ale někdy to jde těžce. Jinak mě když doktor řekne, že to nic není tak mě to uklidní. Snáz se jim věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
29.4.23 11:52
@Anonymní píše:
@Kfětoslava ja se snazim, ale i pri jalekoliv cinnosti mam hnusne myslenky.

Tak je ignoruj. Jde to natrénovat. Jsou to jenom myšlenky, ne realita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.23 11:52

@Peta94 ja mam taky problem posoudit co je vazne a co ne, nebo spis mi vazne prijde naprosto vse. Neboj urcite to dopadne dobre, budu drzet palce.

• Citovat
  • Upravit
151
29.4.23 14:28

Antidepresiva, jestli si nechceš zadělat na pěkně hnusný úzkosti. Audioknihy a zaměstnat hlavu něčím jiným, jak tu radí ostatní, ti už bohužel nepomůže. Šup k psychiatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí