Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda byhc se prosím zeptala zda je možné že dcerka 4 roky má stále zvětšené uzlinky na krčku jakoby u mandlí a vzadu na šíji, od října co chodí do školky často maroduje, kašle, rýma atd. atd, tak se jí vždy udělají uzlinky ale teď už dlouho nezmizely před 3 týdny dobrala antibiotika na zánět hrtanu. Doktorka říkala že to je normální že uzlinky nemusí zmizet a může jich být více a neřeší to nijak. Malá je jinak v pohodě. Teď ji začala trápit alergie, červené oči atd. bere Aerius, můžou být zvětšené uzliny i u dětí z důvodu alergie?
Ahojky Peto,
nejsem odborník ,takže neber moji odpověď jako 100% ,třeba nám to ještě někdo vysvětlí…Ale moje děti to mají taky a dr. mi tvrdí to samé,co Tobě.Tomášek (1,5roku) jich má několik po straně na krčku a za ouškem a většinou nezmizí úplně,ale při nemoci se zvětšují a pak se malinko zmenší…Stejně tak třeba při růstu zoubků apod…Kristýnka (3,5)to má méně výrazné,ale má to taky.A já sama to mám od malička taky…Třeba manžel nemá žádnou,která by byla stále zvětšená…Dr. mi řekla,že je to naopak možná dobře,že to je známka toho,že mízní systém funguje…a že prostě některé uzlinky nezmizí…to samé mi řekl i můj dr. pro dospělé.Takže jim věřím a jsem klidnější,ale taky mě to někdy leží v hlavě…
papa Terez.
Nevím, co máte přesně na mysli, ale já osobně mám zvětšenou uzlinku na krku už odmalička a při nemoci se mi zvětšuje-opravdu.
Nikdo jiný z rodiny (matka, otec, sestra)to nemají. Ale u dětského lékaře u kterého jsem byla jako dítě, to řešila moje máti a té doktorka také řekla, že to nic není, že nemusí mít strach.Tak nevím. Ale nikdy jsem nebyla nějak moc nemocná. Chřipky a angíny se mi vyhýbali.
P.
Ahoj,
chci se jen zeptat jestli někoho netrápí zvětšěné uzliny několik let jako mě? Začalo to v dětství, kdy se mi zvětšily v tříslech od té doby je mám už několik let, k tomu se přidala jedna velká uzlina na krku, která mi zůstala po infenci a pár menších korálků mám ještě po celém těle.
Nějaké rady jak se jich konečně zbavit? Třeba rok na ně nemyslím a v pohodě, ale někdy mě opět chytne panika, začnu se pozorovat, furt si na ně sahat, což samozřejmě začně bolet…no a když bolí, tak už si na ně šahám furt, nekonečný kolotoč. Díky za rady Lucka
Ahoj.Mam takovy dotaz, treba mi poradite nekdo. Zjistila jsem, ze mam v podpazi hrudky. V pravem jednu vetsi a v levem 2 male. Trochu to boli. Docela me to vylekalo. Muzete mi rict, jak vypadaji zdurene uzliny v podpazi? napadla me spuvislost s rakovinou prsu, ale sshodou okolnosti jsem cca pred mesicem byla na mamografu a vse ok.Muze to mit souvislost s tim, ze mam v puse dva pekelne bolejici afty?3 dny jsem mela teplotu, dnes uz jen 37,4.dekuji
A byly jste s tim na sonu? myslim ted ty uzliny u dospelych? mne nasli taky na krku pod celisti uzlinu kolem 11mm..pry benigni normalniho vzhledu…ale ja sama si nic nehmatam…taky mi to obcas lezi v hlave… ![]()