Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
chtěla bych spíš znát názor nebo zkušenosti. Stalo se někomu z Vás že na prohlídce na ortopedii v téměř 2 měsících vše ok diagnoza kyčlí Ib a za 2 měsíce na to pravá kyčle Ib ale levá IIa+sin ? Doktor se celkem zhrozil, když zjistil, že před tím nic až teď. stalo se to někomu? máme dávat široké balení a kjontrola v půl roce. Jadérka ještě nejsou a celý ten kloub není v ose nožičky, ale mimo, ještě máme cvičit. Ale cvičit s ní jsem začala od narození sama. u první dcery vše ok a taky jsme používali jen jednorázové plínky.
Objednala jsem si ty abdukční kalhotky marvell, tak doufám že to pomůže.
Ivulka
Ahoj Ivul,mám podobnou zkušenost. Vzhledem k tomu, že já jsem se narodila s luxací a vůbec mám problémy s kyčlemi dodnes,tak jsem si už v porodnici vyžádala prohlídku ortopedem.Pan doktor jí dělal opravdu důkladně ( jen sono trvalo přes půl hodiny),a vše bylo OK,tak jsem byla šťastná, že si malá nebude muset projít tím , čím já.No, a na kontrole ve 3 týdnech ( u jiného ortopeda) už to měla špatný - ty čísla si nepamatuju, neb se mi zatmělo před očima .Vyhrožoval nám třmínkama, nakonec jsme vyfásli abdukční dečku,na další kontrole za měsíc se nic nezměnilo,dečka zůstala dál a teď na kontrole ve 3m už to měla krásný, nic už dávat nemusíme a další kontrola v 6m. Docela se zas budu bát, jaký novoty nám zjistí ![]()