Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezkýýý!! ![]()
Já nevím, třeba poradí někdo fundovanější, ale minimálně to řešit s tím lékařem, ke kterému ta sestra patří. Je její nadřízený, takže by to měl asi vyřešit on.
Nejsem sice ženská, ale snad proboha existuje něco jako lékařská etika… ![]()
To jsem si myslela taky, ale z tohohle se mi chtělo zvracet popř. jí rozbít úsměv ![]()
uuuuuuuuf. doufam, ze neco podobnyho o mne nevyklada sestra od myho dr
Je otázka, jak je na tom s etikou ten doktor. Znám dokonce primáře gynekologie (u jeho otce rodila už moje babička), který mé známé zmrvil bezproblémový porod. No ale malé město je malé město, tak jaký je tam výběr, že… No a proto moje sestry rodily ve Znojmě, i když je to hoooodně z ruky.
Asi bych se neudržela a něco jí řekla…
min.můžeš na www.znamylekar.cz napsat varování…
Drsné… Buď bych napsala dopis přímo tomu doktorovi, nebo ještě lepší by možná bylo napsat tuhle zkušenost do nějakého místního plátku, jestli máte a je tam pro to prostor… Protože vědět by to měly hlavně ty pacientky, že… Když by začaly na základě tohoto odcházet, určitě by to doktor řešil…
Jo a nevím, proč anonymně, že je svět malý - právě bych to napsala jmenovitě - jaké město, která sestra, od kterého doktora - a ať je to důvěryhodné, tak pod svým nickem. Nějaké mlžení v takovém případě nemá význam. A i když by tě dotyčná sestra tady poznala - co ti jako může udělat?
![]()
Nooo, tak to je síla. Taky bych upozornila nějakým způsobem toho lékaře… a budu doufat, že sestra u nás na gynekologii tohle nedělá
tohle můžeš řešit s jejím nadřízeným, záleží co s tím udělá on, jestli je podobné povahy, tak neudělá asi nic.
rozhodně je tohle řádný průšvih. kdyby ta setra pracovala v nemocnici, tak to může být i na výpověd. si pamatuju ještě ze zdravky, že málem vyrazili holčinu ze školy, že si v MHD nahlas a jmenovitě povídaly, co bylo ten den na praxi v nemocnici a nějaký cestující si stěžoval
Ahoj, jsem zdravotní sestra a tohle je fakt nechutný. Nikdy jsem s nikým nerozebírala koho jsem v práci viděla a s čím a proč. Vlastně i když jsem dotyčného potkala na ulici čekala jsem až pozdraví sám a nehlásila se k němu.Tohle je etika a lékařské tajemství, které nesmí ordinaci opustit. / pracovala jsem v nemocnici i na ambulanci / - vím o čem mluvím.
Stěžovat si bezejmenně na internetu / typ. www.znamylekar.cz / je totalne na nic - akorat drbarna.Spíš zajít k lékaři ať to řeší se svým zaměstnancem osobně, pokud nepomůže - má-li stejný názor na věc jako sestra - existuje registr zdravotních sester / najdeš na na internetu / - všechny sestry jsou ze zákona registrované. Držím place, aby tahle zkušenost byla výjimkou !! Všechny takové opravdu nejsme ![]()
No tak upozornit na to doktora by určitě mělo smysl. Při nejmenším se jí o tom zmíní a dotyčná žvanilka si dá příště pozor na pusu, protože moc dobře ví, že za tohle se bez pardonu vyhazuje. Dost záleží, jak moc byla konkrétní, jestli jmenovala, anebo to bylo jen ve smyslu „jo, tuhle přišla jedna…“ a nebylo možné se nijak dopátrat k tomu, o koho jde. Ale ani tohle by dělat neměla.
Taky jsem zdravotní sestra. Tohle co píšeš, je normálně zažalovatelný, to se nedělá
A souhlasím s názorem, že proč anonymně. Pěkně kdo, kdy, kde atd. ![]()
I já jsem zdravotní sestra a znám i případy kdy za takto šířené informace byla sestra vyhozená z práce a to samé bych přála té drbně.Je to naprosto neprofesionální a hnusný chování.
Radši píšu anonymě, přece jen je ten svět malý
Nejdřív asi popíšu situaci. Byla jsem s kamarádkou v restauraci a vedle nás seděla s několika kamarádkama u stolu paní, která pracuje jako zdr. sestra u místního gynekologa (není zrovna oblíbený, má nedobrou pověst). Za tu hodinu co jsme tam seděli, jsme se dozvěděli o spoustě jejich pacientek tolik „zajímavých“ věcí. S čím tam která pacientka chodí, co ji na to dr. píše, jak ji to pomáhá atd. Prostě tam rozebírala s bůhví kým pacientky, které chodí k nim do ordinace
Celkem nahlas, bylo to slyšet po celé místnosti, byli už mírně přiopilé.
určitě by se mi nelíbilo, aby nějaká p**a vykládala, s čím kdo chodí k nim na gyndu 
Tak se chci zeptat, jestli se to dá nějak řešit. Někde si stěžovat (kde?), upozornit třeba doktora? Já chodím k dr. teda jinam, ale stejně…