V 17 měsících vůbec nejí

1131
23.3.12 08:17

v 17-ti měs.vůbec nejí

Ahoj holky, mám 17-ti měs. holčičku a vůbec nejí. Je kojená a kromě mlíčka v podstatě nejí vůbec. Občas se mi povede 3 lžičky přesnídávky, nějakou tu křupku, kousek okurky, ale jsou dny, kdy nejí vůbec. Pije trochu jen vodu. V roce měla váhu akorát 9.6 kg, ale teď má jen 10 kg, takže skoro vůbec nepřibrala. Je živá, aktivní, nevypadá, že jí to trápí, ale mě jo! Zkoušela jsem naučit na flašku (abych tam pak mohla přisypat trochu kaše nebo tak něco), ale všechno odmítá i hrneček. Nepije ani moje mléko z něčeho jiného. Kousky taky nejí, rozmixované taky ne. Zkoušela jsem přisladit, přisolit a nic. Jsem už zoufalá, doktorka nic neřeší, prý ona ví co je nejlepší a nabízejte, nabízejte. Mám si třeba vynutit krevní testy? Neměli jste někdo takovýho nejedlíka? Zlomilo se to někdy? Já doufám, že až mi bude pořádně rozumět, tak jí nějak přesvědčím, ale do té doby..... Jo a vyhladovět už jsme taky zkoušeli, ale ona prostě nejedla a nejedla celý den a zkoušet to x dní na to fakt nemám nervy..... Poraďte prosím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54
23.3.12 08:38

Ahoj jediny co ti poradim vydržet ;) Mám doma nejedlíka jsou mu dva 2.5Let a má 12kg.Podle dr vše v pořádku.Do dvou let snedl pár lžiček na oběd jinak jen kojení.Co jsem přestala kojit v jídle se zlepšil ale má období kdy zase nechce.Duležity je vydržet a nenahrazovat pořádné jídlo oplatkama apod.Pevné nervy.Jo a v roce měl 8 kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
23.3.12 08:56

jako že jste zkoušeli jí nechat vyhládnout a ona nic ? to bude jednou pěkný beran ! ta se zapře a ne ! je to tak ? :-)

zkoušela jsi taková ta hotová jídla ve skleničkách ? zelenina s masem ? děti je většinou milují, oni to umí nějak ochutit, to se mi doma nikdy nepovedlo. a mixované mi syn vůbec nejedl, ten tak brokolici do ruky, ale to ta Tvoje nechce. nechce nic.

měla to moje nevlastní sestra. nejedla nic, nakonec její maminka zjistila, že jí chutná čínská polívka z pytlíku, tak jí ji dávala. ale to bylo asi na třech letech. prostě hrůza. cokoliv jí člověk dal, zamknula pusu a dělala scény, až z toho celá rodina byla na mašli. ona si třeba to jídlo co jí dali do pusy nacpala jazykem do takové té vypukliny nahoře v puse mezi zuby, tam to natláskala a když jí pak ségra uspávala, tak se malá začla dávit a ségra zjistila, že to tam má napěchované v té puse.

takže tohle je fakt síla a neporadím nic. asi trpělivost. dnes je má nevlastní sestra velká slečna a je i docela oplácaná, takže hlady nestrádá :-)

všeobecně se doporučuje o nechutenství nemluvit před dítětem, ještě více si to vsugeruje. nestěžovat si před dítětem kamarádkám, nebo rodině, že zlobí s jídlem. naopak jí chválit, že je šikovná a že už hezky papá a pak v ústraní si to řeknete co Tě trápí. jinak doma brát jídlo opravdu jen jako doplnění energie, jídlo moc neřešit, chceš, nechceš, nic se neděje. kolem jídla se nesmí točit svět.

to je jediné, co poradím a držím palečky :-)

• Citovat
  • Upravit
16939
23.3.12 09:09

Též přeji pevné nervy, taky mám takového synovce…jaká to byla u nás sláva, když ve třech letech přibral na 9kilo…dneska je mu pět a váží 12kg…je šíleně hyperaktivní, zvýdavej a hodně inteligentní …byl už u pár doktorů a všichni se shodli na tom, že se nedá nic dělat. Že prospívá, jen je hubenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
23.3.12 09:34

Ahoj,
přeju pevné nervy! Taky mám 17-ti měsíční holčičku - u nás to bylo naopak - dokud byla kojená, nechtěla jíst, plivala atd. Teď už baští celkem ochotně (oproti dřívějšku, ne teda oproti jiným dětem) a UŽ váží 9,2kg. Ale je zdravá, šikovná, tak už jsem se s tím tak nějak vyrovnala a moc ji neřeším. I když - díky tomu ji s jídlem pěkně rozmazluju. A ušila jsem si na sebe bič, já vim. Vstávám v noci 3-5×, protože vyžaduje flašku líka. Jo je to špatně, ale představ si takové dítě (80cm) ještě pořád v autě ve vajíčku, protože nemá 9 kg. Hurá minulý měsíc jsme vytouženou metu překonali. No a teď ještě ten krok, že ji noční mlíko odnaučim.
Jo a v roce měla 7,2 kg.
A neboj bude líp, ony nám hlady neumřou, to se radši nají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
23.3.12 12:02

Děkuju za reakce. Jo zkoušela jsem hotové jídlo, ale žádný výsledek. Já myslím, že je jí fuk, jak to chutná, že prostě nechce jíst nic. Jak jsem psala, zkoušela jsem přisladit kaši, přisolit příkrm atd. a nechce. Nejí ani dětské sušenky, Be-be atd. Akorát si občas vezme nějakou tu křupku. Doktorka říkala, že mám na tři dny vypadnout pryč, ale to mi přijde hrozně drastické, je to velký mamánek, večer usíná u prsa a takhle trápit se mi jí nechce. Navíc se pak stejně může vrátit ke svým zvykům. Jo a přestat kojit se mi zatím taky moc nechce. Pokud by pak nahradila kojení UM, tak to je snad lepší, když má MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
24.3.12 13:24

doktorka Ti poradila, že máš na tři dny odjet od rok a půl starého dítěte z jakého důvodu ? že to napraví jeho nechutenství ? tak to jsem nějak nepochopila. co si ty pediatričky dnes dovolí.. ne fakt jsem nepochopila o co jí šlo.
jako abys přestala kojit ? a co Tvoje prsa ? to se přeci dělá postupně. ne odjet na tři dny jak praštěná. jako utéct :-))

• Citovat
  • Upravit
12332
24.3.12 13:49

a malá nemá vůbec touhu zkusit vaše jídlo? zkoušel jí někdy krmit i někdo jiný, než ty? jak dlouho trvá pokus o krmení? jestli jí kukuřič. křupky, zkusila bych kukuřičnou kaši :think: a přeji pevné nervy, a jak psala lenka, nedávat před ní najevo, jak tě to trápí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
25.3.12 07:38

Doktorka tím myslela, že malá tak vyhladoví a jelikož nebude mít přístup k prsu, tak začne jíst normální jídlo. Prý prostě někdy kojený děti normální jídlo bojkotují. Ona netrpí nechutenstvím, spíš nechutí jíst něco jiného než mléko. Jestli si mezitím udržím mléko nebo ne je mudr.asi jedno. No já to tak drasticky dělat nebudu. Zkouším jí krmit tak 15 minut někdy míň, protože prostě zdrhá nebo řve, když je v něčem (třeba v židli). Zkouším u knížky, pohádky, ale to jí ještě moc nebere. Kaši kukuřičnou nechce, nechce to protože je to z lžičky, to už se mi občas spíš povede něco, co může jíst sama. Nedávat najevo, že mě to trápí je těžké, snažím se, ale ...... Jo a jí to prostě vůbec netrápí, směje se a je spokojená, když dostane mléko. Jo a zkoušela to i babička, táta a stejný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
7.3.13 12:32

Holky, ani nevíte, jak ráda tohle čtu, i když to asi zní hrozně…všude okolo nás děti krásně baští, žádný problém…mám 20ti měsíčního syna a jídlo je děs, jsem už zoufalá. Šmakuje mu pouze mlíko, suchý rohlík, občas dětská sušenka nebo něco sladkého, bramborové placky, vaječná omeleta a občas Lipánek. Dnes šel spát opět bez oběda. :zed:

Dnes jsem se rozhodla mu nechat vzít krev, tohle přeci není normální a taky mě udivuje rada na 3 dny odjet. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
7.3.13 12:33

Jejda, koukám, že tohle je už rok pasé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie