V 6měsících nechce MM

545
12.12.13 17:02

V 6 měsících nechce MM

Ahoj maminy,

mám dotaz ohledně přechodu na UM. Mám 6 měsíčního syna, který je od narození kojený, asi před měsíce a půl jsme začali s příkrmy a teď přestal pít MM. Když se třeba ráno přisaje, tak je to sotva půl minuty a víc nechce. Tím, že už skoro vůbec nepije, tak už toho mlíka moc nemám. Tak by mě zajímalo jak přejít na UM a jaké je pro přechod nejvhodnější a kolikrát denně bych mu ho měla dávat a v jakých dávkách? A do kolika let se vlastně dává UM? Dopoledne má přesnídávku, nebo jogurt, vv poledne masozeleninový příkrm, odpoledne přesnídávku, jogurt, nebo ovoce a k večeři kaši a během dne si dá třeba piškot, nebo kukuřičné křupky a pije hodně čaje.

Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
12.12.13 17:10

Tak výrobci tvrdí, že UM skoro až do školky.. Já myslím, že záleží kolik toho pije, pokud bude nemlíčňák a vypije hrníček denně, dala bych obyčejné mléko klidně po roce.. Pokud bude pít mléka hodně, dávala bych UM klidně do dvou let. Jinak se udává, že denně 500 ml mléka nebo mléčných výrobků. Takže s jogurtem a kaší stačí klidně i jedna dávka UM. Pokud nebude chtít ani UM, tak hodně vápníku obsahují tvrdé sýry a lušteniny, ale na to je zatím malý. Už si UM zkoušela? Mojí teda nikdy nechutnalo, ale ona je zatvrzelá kojomila, obyčejné mléko začala pít až teď ve dvou letech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.12.13 17:11

Jo a jaké je pro přechod nejvhodnější ti nikdo nepoví. Každý napíše to své, ono fakt každému dítěti vyhovuje jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
12.12.13 17:29

@Michalka92 ty jo 8o tak to jste s prikrmy zaceli fakt brzy na to ze je to kojene dite, to ti doporucila mudra???
no ja jsem prestala nasi malou kojit kdyz ji byly bez tydne 4 mesice a sla jsem koupit Nitrilon. doma jsem mela Bebu ale to nechtela…jak pise @Sibyla0 kazdemu ditku chutna neco jineho a kazdy rodic ma jine preference
kolik vypit? na kazde krabici mas doporucene mnozstvi dle vahy detatka. ale my treba do tech tabulek vubec nezapadame, malicka je celkem nezravec tak ji toho davam tolik kolik ji vyhovuje a nekdy se stane ze proste nedopiji. kdyz mame dobry den tak da vetsinou 5×150 + 1×150 v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.12.13 17:38

@Sibyla0 Tak děkuji za radu. S UM jsem ještě nezačala, teprve včera si už ani necucnul, místo toho mi kousnul do bradavky :zed:

@superandrysek Ano doporučila mi to mudra, ikdyž jsem měla hodně mlíka, ale je fakt, že malej je od narození velkej jedlík :lol: A kolik je dceři? a už je na příkrmech? Te´d mě tak napadlo, že je to asi měsíc co malej hodně špatně spí, pořád se budí s pláčem a jediné co ho uklidní je flaška s čajem, třeba by to mlíko bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.12.13 18:05

Ja mela tohle se sedmimesicnim, kojeni ho nikdy moc nebrala a pak to vysumelo uplne, proste nechtel :nevim:, me se ale nechytl na zadne UM, takze byl proste bez tekuteho mleka. Nastesti v te dobe jedl uz vsechno ostatni. Mel 2× denne jogurt, to je hned 300 g, pak kasi, dejme tomu dalsi 100 a vice a tenzbytecek jsem dohanela treba pridanim masla do masozeleniny, nebo smetanu. 500 ml mleka ci mlecneho by v tomto veku meli mit. Vapnik lze dohnat i jinymi potravinami.

ja jako prvni zkousela nejdriv s levnejsim mlekem z rosmanna, pak jsem zkousela hipp, pak nejakej typ nutrilonu a nic :think:

je jedno co zkusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.12.13 18:19

@suik a já myslela, že je to dost důležité aby pili mléko, no malej měl MM rád vypil toho vždycky hodně no raději to vyzkouším, třeba bych mu nahradila ten noční čaj za mléko, a třeba by i klidněji spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
12.12.13 18:22

@Michalka92 nasi malicke bude za tyden 6 mesicu :dance: prikrm davam jeden na obed a nastesti chce jist maso, ale musi tam byt mrkev :lol:
ti nefim estli ti bude po UM lip spinkat, ja bych mu asi jen davala cajik, ono mu snad brzy dojde ze kuli caji nema smysl vstavat
chce Lukasek dudlik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.12.13 18:31

@superandrysek Normálně dudlík chce, ale v noci ho to neutiší, ani v náruči se nesklidní, jedinej čaj na něj zabírá a když mu vezmu flašku, tak mu musim hned nacpat dudlíka, aby spal, a takhle se budí třeba 6 krát za noc a hystericky brečí :? ale ráno bych mu to mléko mohla dávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
12.12.13 18:43

@Michalka92 jojo ve 4 klidne uz dej vsak i ty se potrebujes vyspat :hug: ale takhle se nebudi od mala, ne? asi ma jen nejake obdobicko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.12.13 19:25

@Michalka92 no měly by, ale jsou děti, ktere to proste pit nebudou :nevim:, nasilim to do nich nenacpes. Ale tim te nechci strasit, urcite UM zkus.

s tim vecernim krmenim, no ja bych moc mliko nenabizela, ono se na to pak snadno zvykne a ma to pak jak uklidnovadlo. Ale ted jsem byla taky mekkejs a flasku ma, ted mi pije i to mleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.12.13 20:00

@superandrysek no on nikdy nespal dobře, ale nikdy tak hodně nebrečel, snad na něco přijdeme jak by líp spinkal, zrovna jsem mu koupila plyšáka, takovýho měkoučkýho tak ho dostane v Vánocům, třeba se mu s ním bude líp spinkat, když bude mít u sebe kamaráda

@suik no on dostává kaši a tý sní hodně, takže bych mu dala mlíčko až k ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
12.12.13 21:01

@Michalka92 snad vam plysacek pomuze, ale myslim ze to je hodne tim jak jsou ted hodne vnimavy a spracovavaji to pak v noci :nevim: u nas treba dudlik zabira, ale take se ted nase malicka budi v noci celkem casto. ja ji davam pit mlicko 2 x ale proto ze pres den ji spatne tak ji pak docpavam. jen co zacne lip pribirat tak to utnu, budu sidit dudlikem nebo cajem (zatim moc nepije) a dostane jen k ranu
kdyz pises ze place netrapej ho treba prdiky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
13.12.13 08:56

@superandrysek to prdíky určitě nejsou, to by byl protivnej i přes den, ale s prdíkama jsme nikdy trápení neměli a zuby to taky nejsou, protože když mu rostly první dva, tak to byl i přes den dost protivnej a plakal, asi to budou jen sny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
13.12.13 09:06

@Michalka92 jojo to budou sny, maji toho ted hodne na spracovani
ja si take myslim jak nase mala blbe ji ze je to tim ze ma toho hodne co na praci…dnes v noci jedla v 0:30, v 5 si nevzala a ted jsem ji chtela dat jako ze bude mit ooobr hlad a ona si dala 20 a uz to plivala :nevim: ja jen nechapu ze nema hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová