V čem spí roční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20767
23.11.18 11:45

Máme spací pytle pořád, děti nevydrží přikryté a jsou pak studený :roll: spaly i v létě v tenkém pytli. Zrovna teď koukám na syna, jak spí, měl jen deku, usnul až když jí pečlivě odkopal pryč :roll: V pytlích spí jen v noci, přes den přikrývám :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.11.18 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
458
23.11.18 11:46

Mám dvě děti - téměř 4 a rok a půl. Oba nesnáší přikrývky od miminka. Starší spí už v pokojíčku, tak jak usne přikrývám, ale do rána se samozřejmě odkope. Mladší má postýlku v ložnici, tak přikrývám, když vstanu a pokaždé se za chvilku odkope. Mají pyžamka. Kdyby jim bylo zima, tak se snad vzbudí.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.11.18 11:48

Syn spí ve spacím pytli ještě teď, jsou mu 2 a ctvrt. Má to děsně rad a já jsem za to šťastná, protože vím, že je pěkně v teplicku. Nechám mu ho tak dlouho, jak bude chtit. Dcera začala spat pod peřinou brzy, ale byla pořád odkopana. Až tak po 3. roce dokázala spat prikryta celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
23.11.18 11:48

Nikdy jsem nepoužívala. Ale záleží kolik máte doma stupňů. U babí v baráku měly dcery fleesový overal, doma bavlněný a k tomu klasika muchlací deku ;) Občas jsem přidala ponožky a osvědčila se 8o 8o mi španělská deka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
23.11.18 11:50

My ho neměli vůbec, syn se v to od narození hrozně rozčiloval. Na spaní máme plyšové overaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
23.11.18 11:50

Spací vak je super, než přijde na to, jak ho rozepnout :). Starší na to přišla v roce a půl, a ta spí odkopaná dodnes, mladší z něho nedávno vyrostla - jak odrostla z té 86. Větší už jsem nekupovala, dostala peřinu a ať se snaží :). Ale spí většinou na ní, tak doufám, že ještě přes zimu vydrží spávat v overálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
23.11.18 11:51

Naše děti spali ve spacích pytlech do skoro 2, máme doma chladno. Ale znám děti, co v nich nebyly nikdy. Vyzkoušej a uvidíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
23.11.18 11:57

Starší dcera spala v pytli ještě ve 4 letech,hrozně cestovala po posteli,kopala nohama takže věčně odkrytá…Synovi dávám na spaní fleesový overal,jeden má s ťapkama,jinak to jistí teplé ponožky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24112
23.11.18 12:02

@Svetluska.Lulu Dcera neměla problém spát ve spacím vaku, většinou to i stačilo. Jen musela mít ručičky venku. Syn naopak nesnesl mít zavinuté nohy, takže i zavinovačka byla problém, měla jsem ji zaplou na suchý zip jen v oblasti těla. Ruce i nohy musel mít volné. Pak jsem zkusila párkrát vak a pro klid syna a svůj, jsem mu dole nechala volné nohy. Takže ani ve vaku nevydržel. Peřinu okamžitě odkopal. Takže jsem ho i na noc dost oblékala. Míval body s dlouhým rukávem, punčošky nebo ponožky a overal s dl. rukávem - tedy v zimě. Někdy jsem dala i kabátek či svetřík. V létě jsem dávala jen body s kr. rukávem, ponožky a overal s dl. r.

Do dnes (6 let) má s peřinou problém, když jdu v noci spát, dám ho vyčůrat a přikryji ho. Na noc mívá tedy vždy ponožky, ale spí už jen v pyžamu. Pod peřinou vydrží tak 40% nocí, ale nohy má vždy venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24112
23.11.18 12:04
@TeiM píše:
Mám dvě děti - téměř 4 a rok a půl. Oba nesnáší přikrývky od miminka. Starší spí už v pokojíčku, tak jak usne přikrývám, ale do rána se samozřejmě odkope. Mladší má postýlku v ložnici, tak přikrývám, když vstanu a pokaždé se za chvilku odkope. Mají pyžamka. Kdyby jim bylo zima, tak se snad vzbudí.. :)

Syn se zimou nikdy nevzbudil, až tedy ráno když vstával, byla mu zima a byl na krku úplně ledový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.11.18 12:09

Náš malý, také roční, vydržel do 6.měsíce s peřinou, od té doby spí v pytli. Zavinovačky nesnášel a pytel mu nevadí. V létě měl slabší bavlněný a teď v zimě má pořádně teplý, ale bez rukávů. A to máme v ložnici 16°C. On v noci taky cestuje, většinou se odkope ještě dřív, než usne. Zkus koupit od někoho z ruky a vyzkoušet, pak uvidíš. Kdyby náhodou, zbytečně nevyhodíš peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
23.11.18 12:18

@Svetluska.Lulu pokud dcerka toleruje spycí pytle, je to ideálka :palec: Akorát ho můžeš vyměnit za teplejší verzi :think: Naše děti pytle na spanéí nesnesly, omezovaly je! Takže spinkaly vždy pod příslušně velkou peřinou a já v noci zakrývala, když mě vzbudily na kojení nebo jsem šla na wc :think: Pyžamka takovým prcům ještě nedávám, v zimě bodýčko s dlouhým rukávem a punčošky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
23.11.18 12:19

@Aduš8 je to tak, v second handech a bazarech je jich dost, a v dobrém stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.18 12:20

Synovi budou dva roky a pod peřinou nevydrží. Takže za nás pořád spací pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.18 12:23

Všem děkuji, asi jsem tím pádem rozhodnuta do toho jít, když na ně už byla zvyklá :)

@TeiM píše:
Mám dvě děti - téměř 4 a rok a půl. Oba nesnáší přikrývky od miminka. Starší spí už v pokojíčku, tak jak usne přikrývám, ale do rána se samozřejmě odkope. Mladší má postýlku v ložnici, tak přikrývám, když vstanu a pokaždé se za chvilku odkope. Mají pyžamka. Kdyby jim bylo zima, tak se snad vzbudí.. :)

Ona se právě nikdy zimou nevzbudila, a ve třech měsících spala celou noc. Kvůli tomu jsme pořídili vak poprvé. Bála bych se ji nechat jen tak, když vím, že se odkope do pěti minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí