Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti matek holčiček.
V srpnu čekám holčičku a uvažuji, v čem si ji odvézt z porodnice (a do čeho ji i nadále oblékat).
Na malého jsem měla bodyčka a dupajdy a svetříky - prostě klasika.
Ale u holčičky se mi děsně líbí takové ty šatičky a tričička se sukní nebo bombarďákama. Jenže - co pod to?
Overálek nebo další body a dupajdy? To mi přijde moc. Teda záleží na počasí, samozřejmě.
Mám koupené toto, děsně se mi to líbí, ale nevím, co k tomu ![]()
Poradíte? 
No to by podle me muselo byt fakt hodne teplo, abys ji v tom mohla vezt z porodnice.
Mates je dubnovej, ale bylo tenkrat docela dost teplo, ja se potila v triku s dlouhym a dzinach, on mel na sobe bodycko s dlouhym, tenky dupajdy, fleecovy gate a svetrik tenky a doktorka nas chvalila, ze je obleceny akorat.
Obecne bych to zateplila pod vrsek urcite body, pod spodek muzes dat nejake hezke navleky na nohy a pnozky. Taky ji muzes zabalit v autosedacce do zavinky, takze na ven bude v teple a uvnitr jen rozbalis, i kdyz bude spinkat, tak ji nevzbudis svlikanim a kdykoli ji budes moct zase zabalit, kdybys mela pocit, ze je studena
Stokvet -je to krásné…to se musí nechat..malá je v červenci…z porodnice jela v kompletu bodyčko dl.rukáv,dupačky přes to kabátek a čepičku…dětičky mají rádi teplíčko jako v bříšku…já jsem malou oblékla do něčeho podobného jednou…více ne..bylo to nepraktické…záleží na tobě…hlavně jsem dávala bodyčka…
Mě se to na novorozence zdá i velký aby z toho nevipadla.Já měla klasiku jako Sylvajs.
Tak obléknout určitě podle počasí a novorozence asi zahalit úplně i v případě vedra - prostě, aby koukalo co nejméně kůže, určitě asi není vhodné jej hned týden po narození mazat opalovacím krémem, takže v případě vedra nějaké tenoučné bodýčko s dl. rukávem a tenoučké dupačky. A jinak určitě oblékat novorozenci o jednu vrstvu více než sobě.
já bych oblékla pod tohle bodýčko s dlouhým rukávem a punčocháčky. a určitě slabou čepičku. no ale jestli bude počasí jako dneska, tak to je na teplou deku navrch ![]()
je to paradni…v tom bude kocka…pod to slabounky bodynko a puncosky…na hlavinku slabou capku…a super
![]()
Taky mám termín v srpnu. Máme něco podobného - šatičky a kalhotky, ale mám k tomu ještě připravené punčocháčky a slabý svetřík, kdyby nebylo úplné horko.
Je mi jasné, že tohle samo o sobě by pro 3denní mimčo nestačilo. Musím počítat s tím, že ta vedra, co byla, už nebudou.. Šlo mi právě o to, čím to doplnit. Jaký dlouhý rukáv a jaké „nohavičky“. Jestli bílý overálek pod to celé. Nebo dl. bodyčko a punčošky a připravený kabátek. Samozřejmě čepička, tu mám. Deku mám připravenou taky.
Malého jsem si vezla v červnu z porodnice v bodyčku s dl. rukávem a dupajdách (a čepičce).
ahoj, tak tenhle model bych urcite nedala… mimino nema termoregulaci, dala bych ji urcite bodicko na to nejaky lepsi dupacky s cepickou a do autosedacky nejakou slabou deku, i kdyz treba koncem srpna je pekna kosa takze asi bodicko, slabsi dupacky a nejakou lehci kombinezku a samozrejme tu cepicku
no a nevim jestli tenhle model jeste tohle leto vyuzijes.. vypada to, ze uz moc pekne nebude:(
Pěkný obleček, jen jestli se využije.
Náš malý se narodil loni v září, z porodnice jsme jeli 21.9. bylo hodně teplo a svítilo sluníčko. Měl na sobě bodýčko, dupačky, lehounký kabátek, čepičku a byl tak akorát ![]()
Ahoj,
koukám, že se zde sešla velká spousta zkušených maminek a ráda bych toho využila a zeptala se : v čem z porodnice na přelomu leden/únor?? Máme kombinézku takovou tu chlupatou z polyesteru (zdědili jsme ji, je skoro nová, ale bez rukavic), nevím, jestli není lepší pořídit nějakou šustku, co pod to - kolik vrstev a jestli ještě balit do zavinovačky a poté ještě do fusaku.Také bych uvítala, kdybyste mi doporučili nějaké fusaky (prosím ne beránka, vím, že je dobrý, ale opravdu si nemůžeme dovolit). kolik čepiček-1-2? Moc děkuji. ![]()
Dobrý den, ráda bych se zeptala mám porod 12.6 a chtěla jsem se zeptat co mám dát miminku chlapečkovi na cestu domů, pojedeme autem, takže budu mít autosedačku, zavinovačku do autosedačky emitex letní, a ted nevím co dát prckovi chtěla bych mu dát čepičku, košilku, dupačky, ale nevím jestli to není málo. Můžete mi někdo poradit. Čekám první a mám v tom trošku guláš
Dobrý den, taky mám termín na začátku června a teď zrovna tu přemýšlím, co si připravit a co dokoupit. Stačí bodyčko a nějaké dupačky a čepička? Nebo i njaký kabátek? nejspíš budu mít ssebou i rychlozavinovačku. Čekám první a nechci aby se malá necítila a plakala ![]()
Do června je ještě dlouhá doba, ale myslim si, že bodýčko, dupky a čepička by mohly stačit, kabátek ať dyštak přiveze přítel při vyzvednutí, kdyby třeba nějak foukalo, nebo bylo ošklivě, v tom případě bych i volila pláštěnku přes kočár/vajíčko…a naopak, při velkym vedru bych volila variantu i bez zavinovačky, nebo mimčo do ní dát, ale hlídat, jestli neni spocený ![]()