V kolika poprvé do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
10.1.16 08:43

@kate02 Bud v klidu. To furt říkám ségře, její malá je stejně stará jako ta naše a nemluví ani z poloviny tak, jako naše. Ale já to teda fakt nevidím, jako nějaké minus. Stále říkám, at si to užívá a i při druhém si budu více užívat toho období, kdy ještě neumí mluvit. Všichni mi teda tvrdí, jak je to fajn, že je tak upovídaná, že se aspoň ve světě neztratí. Ale to, že už mě kolem poledne pravidelně praská hlava nikoho nezajímá. Ještě jim to přijde vtipné. No mě moc ne a fakt to není jen fráze :roll: Ano jsem na ní moc pyšná, ale proboha dejte mi někdo návod, jak jí aspoň na minutu umlčet :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.16 08:45
@dendule4 píše:
Já spíše reagovala na to, že mají některé potřebu se vracet do práce na plný úvazek div ne po šestinedělí :roll: 3roky beru jako příklad, třeba u mě. Dcera půjde taky od září do školky, protože chce. Ale jen na pár hodin denně, protože já budu doma s miminem. Když tam bude nešťastná, tak to odložíme. Já tu možnost mám. S druhátkem to bude horší. Postupné zvykání beru. Nepochopím ale tu potřebu odložit třeba 18měsíční batole na celý den do jeslí, protože matka se musí vrátit do práce, jelikož kariéra nepočká. To se na mě zlobte jak chcete, ale to nepobírám prostě.
A propos: Mé nedávné zjištění: Na jiném serveru jsem se dozvěděla, že existují internátní školky. Ženské se na mě slétly jak vosy na bonbon, jen proto, že jsem napsala, že je mi těch dětí tam nesmírně líto a že nepochopím, jak tam může někdo takhle maličké dítě šoupnout na celý týden a brát si ho domů jen o víkendech :zed:

Jenže jsou internátní školky i speciální. A pak pro ty rodiče musí být sakra těžký se rozhodovat, jestli dítěti dát co nejvíc v tom ohledu, aby se jeho problém srovnal a nebo ho nechat v normální školce. :nevim: A nebo se teda ještě kvůli tomu přestěhovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
10.1.16 08:47
@kate02 píše:
Jenže jsou internátní školky i speciální. A pak pro ty rodiče musí být sakra těžký se rozhodovat, jestli dítěti dát co nejvíc v tom ohledu, aby se jeho problém srovnal a nebo ho nechat v normální školce. :nevim: A nebo se teda ještě kvůli tomu přestěhovat… :nevim:

Jooo to já chápu, ale tam byla řeč o běžné školce, jen se třeba více založené na jazyky a to je to co mi nejde na rozum. Vždyt tu angličtinu se můžou pomalinku učit v klasické školce a pak ve škole, kvůli tomu bych se prostě svého dítěte nevzdala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.1.16 08:48
@dendule4 píše:
@kate02 Bud v klidu. To furt říkám ségře, její malá je stejně stará jako ta naše a nemluví ani z poloviny tak, jako naše. Ale já to teda fakt nevidím, jako nějaké minus. Stále říkám, at si to užívá a i při druhém si budu více užívat toho období, kdy ještě neumí mluvit. Všichni mi teda tvrdí, jak je to fajn, že je tak upovídaná, že se aspoň ve světě neztratí. Ale to, že už mě kolem poledne pravidelně praská hlava nikoho nezajímá. Ještě jim to přijde vtipné. No mě moc ne a fakt to není jen fráze :roll: Ano jsem na ní moc pyšná, ale proboha dejte mi někdo návod, jak jí aspoň na minutu umlčet :zed: :zed:

Hele, zas buď ráda, že mluví normálně. Mně kluci mluvili tak, že k nim normální člověk potřeboval slovník (mladší bohužel okoukal blbý mluvení od staršího… :zed: ). Nebylo to tak, že by bylo doma ticho, oni se nezastavili, ale bylo to jak kdybys byla celej den mezi japoncema… A to je fakt na palici a přiznávám, že ve třech letech mladšího už jsem se fakt těšila do práce mezi „normální“ řeč… Teď už jim je rozumět mnohem líp, takže to je lepší, ale to období, kdy oba mluvili tou „svojí“ řečí, bylo fakt na palici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
10.1.16 08:54

@dendule4 internatni skolky? 8o a to tam někdo fakt da dite? 8o

Ale ono smysleni lidi je nekdy fakt divoký. znam případ kdy se rodiče stěhují mimo město, ale čtení dite nechat v původní skolce, takze přes tyden bude přespavat různe po tetach a oni si je vezmou na vikend 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148649
10.1.16 10:34
@dendule4 píše:
Já spíše reagovala na to, že mají některé potřebu se vracet do práce na plný úvazek div ne po šestinedělí :roll: 3roky beru jako příklad, třeba u mě. Dcera půjde taky od září do školky, protože chce. Ale jen na pár hodin denně, protože já budu doma s miminem. Když tam bude nešťastná, tak to odložíme. Já tu možnost mám. S druhátkem to bude horší. Postupné zvykání beru. Nepochopím ale tu potřebu odložit třeba 18měsíční batole na celý den do jeslí, protože matka se musí vrátit do práce, jelikož kariéra nepočká. To se na mě zlobte jak chcete, ale to nepobírám prostě.
A propos: Mé nedávné zjištění: Na jiném serveru jsem se dozvěděla, že existují internátní školky. Ženské se na mě slétly jak vosy na bonbon, jen proto, že jsem napsala, že je mi těch dětí tam nesmírně líto a že nepochopím, jak tam může někdo takhle maličké dítě šoupnout na celý týden a brát si ho domů jen o víkendech :zed:

Jo týdenní školky jsou nepochopitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
10.1.16 10:37
@Pam12 píše:
@dendule4 internatni skolky? 8o a to tam někdo fakt da dite? 8oAle ono smysleni lidi je nekdy fakt divoký. znam případ kdy se rodiče stěhují mimo město, ale čtení dite nechat v původní skolce, takze přes tyden bude přespavat různe po tetach a oni si je vezmou na vikend 8o

Když má dítě fakt obrovskej problém a nikde v okolí není zařízení, kde by tomu dítěti byli schopní nějak pomoct, tak je to mnohdy jediný řešení. Mně by to srdce utrhlo, ale kdybych neměla jinou možnost, tak bych to zvážila. My máme obrovský štěstí, že máme logopedickou školku za barákem a naštěstí mi Elu do ní vzali. Tudíž jsem nic takovýho řešit nemusela. Takže já beru internátní školky jedině typu logoškolek a pod. Jinak mi to přijde jako zvrhlost dát zdravý dítě do internátní školky, abych s prominutím měla klídek a mohla chodit do práce a nemusela se starat o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
10.1.16 10:41

@MarketaJ oni tu možnost maji, ale nechtějí ji brát v pololetí z kolektivu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
10.1.16 10:53
@Pam12 píše:
@MarketaJ oni tu možnost maji, ale nechtějí ji brát v pololetí z kolektivu…

Tak to mi přijde fakt na hlavu. Podle mně většina dětí snáší mnohem hůř absenci rodičů než kamarádů. Někdy mi přijde, že my dospělí všechno moc řešíme a děti nakonec zvládají všechno docela dobře. Třeba naše Ela by se bez nás zbláznila. je to takovej náš závisláček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
10.1.16 18:06

@lecijasek Já jsem to vůbec nemyslela tak, že ses ty svému dítěti nevěnovala. Však jsem také psala, že u některých děti mají na vývoj řeči vliv i jiné faktory, sama jsi psala, že máte horší motoriku rtů a jazyka. Můj syn je zase třeba horší v hrubé motorice. Dispozice pro vývoj řeči měl určitě dobré, ale opravdu pochybuji o tom, že by ve dvou letech mluvil tak, jak mluvil, kdybych nedělala to, co jsem dělala. A odborníci mi dali za pravdu - při jednom vyšetření se totiž divili, jak syn mluví a ptali se, co a jak jsem s ním dělala - když jsem to vylíčila, tak se usmáli, že v tom případě je to jasné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.18 09:38

Ja som v Anglicku mala platenu matersku 9 mesiacov, plus mesiac dovolenky, takze som sla spat do práce kde bolo malému 10,5 mesiaca. Uplane normalne v Anglicku kde je platenych 9 plus neplatene 3 mesiace materska. Je pravda ze som si zistovala co by sme dostavali od státu keby som zostala doma, vyzeralo to ze nic. Chodila som do práce 2 dni v tyzdni, maly to bral uplne super, ked som ho tam nechala tolko věci ho rozptlylovalo, ani sa nezaujimal o to kde som ja, bol spokojny, skusali tam vela novych věci, malovanie, textury rozne, povedala by som ze mu tam bolo lepsie jako doma. Krastne tam o neho bolo postarane. Na 3 deti tam bola 1na učitelka. Keby to tolko nestalo v prepocte 1200 kc na den, tak by sme aj pokracovali nadalej. Stat nam nieco na zaciatku prispel, potom to však znizil, tak sa manzel nahneval a dala som vypoved v praci. Často byval maly chory a skolka sa platit musela, takze ja som nic nezarobila a boli sme v minuse. Tak po 5tich mesiacoch som zostala doma z malyma a kupodivu nam stat prispieval viacej jako bol moj predoslay prijem. Po roku sme sa prestahoali do ciech a maly siel do skolky v 2 roky 4ry mesiace, vsetko super tesil sa, az dovtedy kde takto dlho marodil, babicka hlidala, potom uz sa mu do skolky az tak nechcelo, a ped skolkou spustil plac a hysak, ale dostal sa z toho. Teraz cakame dalsie a ja uvazujem nad tym jako dlho byt na materskej, 3 roky mi pridu hrozne dlho. Osobe som za kde idu deticky do skolky ci jasiel skor aj v 1nom roku, vobec to nevnimaju a učitelky sa im tam naplnu věnuju, urcite stihnu viac jako jedna mamicka co musí aj upratat, navarit, oprat atd a popri tom sa starat o male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin