V kolika poprvé do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2374
8.1.16 18:55

Jo a ještě naši předškoláci už absolvovali tento týden 5denní lyžařský výcvik (děti 5-6 let). Jiné ještě sedí doma s matkou :lol: Je to fakt na každém, co pro své dítě zvolí. U nás je jasno, začleňovat a nabízet i jiné věci než rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.16 18:58
@Joyful píše:
Jo a ještě naši předškoláci už absolvovali tento týden 5denní lyžařský výcvik (děti 5-6 let). Jiné ještě sedí doma s matkou :lol: Je to fakt na každém, co pro své dítě zvolí. U nás je jasno, začleňovat a nabízet i jiné věci než rodiče.

někdo sedí doma s matkou, někdo hnije ve školces náma lyžovala tříletačka v Alpách, červenou sjezdovku. Ve třech sama plavala, bruslila, jezdila na kole. školku na to nepotřebuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
8.1.16 19:00
@Joyful píše:

To si tady budem honit trika co který dite děla nebo umi? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.1.16 19:03
@Joyful píše:

No vidíš a můj kluk byk se mnou doma skoro do 4 let doma. A i tak jede teď v čerstvých 5 letech na lyžák. A to hlavně proto, že jsem s ním lyzovala už od těch 3 let, kdy jsem seděla doma na zadku

• Citovat
  • Upravit
2374
8.1.16 19:05
@Lama Lama píše:
někdo sedí doma s matkou, někdo hnije ve školces náma lyžovala tříletačka v Alpách, červenou sjezdovku. Ve třech sama plavala, bruslila, jezdila na kole. školku na to nepotřebuje. :nevim:

já vám to neberu. My berem dítě každou zimu na hory taky, v létě k noři a ve školce má kamarádky, kolektiv, školku miluje. No a co? Fakt vám to neberu, nejdu se hádat. Pro mě za mě, ať si to každý dělá jak chce ;) Je mi úplně jedno, jestli cizí děcka školku nepoznají, nejsou to moje děcka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.16 19:15
@Joyful píše:
já vám to neberu. My berem dítě každou zimu na hory taky, v létě k noři a ve školce má kamarádky, kolektiv, školku miluje. No a co? Fakt vám to neberu, nejdu se hádat. Pro mě za mě, ať si to každý dělá jak chce ;)

ale jo, jasný. já taky nikomu školku nehaním. já jen bráním to, že někdo vyzvedává školku a hlásí, že todle by dítě doma nemohlo mít.
v podstatě neexistuje činnost, kterou by dítě s matkou nebylo schopné dělat. :nevim: lyže, plavání, vzdělávání, učení samostatného jídla, hygieny, hry… i ten kolektiv - není problém vyrazit s partou někam ven s dětma, pozvat návštěvu 2 maminek, hned jich máš 6. a nikdo mi nepřesvědčí, že dítě potřebuje ke zdárnému vývojji kolektiv 25 dětí. :nevim:
Na druhou stranu chápu, že někdo tu alternativu školky není doma dítěti schopen poskytnou, at už je ten důvod jakýkoli. A pak je školka z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
8.1.16 19:18
@Joyful píše:

Tak jsi mě donutila se zamyslet, a tohle je zase druhý extrém. Dítě více jak pětiletè,co do školky nechodí, dokonce dítě co jde rovnou do školy já teda ale taky neznám. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
8.1.16 19:21
@Pam12 píše:
To si tady budem honit trika co který dite děla nebo umi? :mrgreen:

Na me to pusobi jak emocne ladena reklama na kolektivni zarizeni :mrgreen: Chces mit sikovne a stastne dite? Tak sup s nim do skolky, uz vcera totiz bylo pozde. Chces mit chudaka, co se nic nenauci a bude trpet bez kamaradu? Tak at s tebou hnije doma (kamaradi a aktivity mimo nuceny kolektiv se nepocitaji). Neco jako u nas. Od synovych 18ti mesicu chodime na cviceni maminek s detmi a jelikoz stejna instituce provozuje i soukromou skolicku, tak uz mi byla nekolikrat nabizena a vysvetlovana jeji nezbytnost pro synuv spravny psychicky vyvoj, ovsem ja hlava dubova jejich nabidku odmitam :zed::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
8.1.16 19:23
@tronelka píše:
Na me to pusobi jak emocne ladena reklama na kolektivni zarizeni :mrgreen: Chces mit sikovne a stastne dite? Tak sup s nim do skolky, uz vcera totiz bylo pozde. Chces mit chudaka, co se nic nenauci a bude trpet bez kamaradu? Tak at s tebou hnije doma (kamaradi a aktivity mimo nuceny kolektiv se nepocitaji). Neco jako u nas. Od synovych 18ti mesicu chodime na cviceni maminek s detmi a jelikoz stejna instituce provozuje i soukromou skolicku, tak uz mi byla nekolikrat nabizena a vysvetlovana jeji nezbytnost pro synuv spravny psychicky vyvoj, ovsem ja hlava dubova jejich nabidku odmitam :zed: m :mrgreen:

měla by ses nad sebou teda jako zamyslet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
8.1.16 19:27
@Pam12 píše:
měla by ses nad sebou teda jako zamyslet :mrgreen:

No jo, jenze to bych uz pak nemela zadnou vymluvu na to valeni se doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
8.1.16 19:42
@tronelka píše:
No jo, jenze to bych uz pak nemela zadnou vymluvu na to valeni se doma :nevim:

Holky mě tady nešlo přïmo o tu školku. Snažila jsem se krtkovi vysvětlit, že ne každá maminka která nedá dítě do školky ve chvíli co sfoukne dvě svíčky, se doma válí. Opravdu znám maminky co pracujou, nějakým způsobem a děti ve školce nemají. Tady teď nepočítám matky více dětí za sebou co doma jsou několik let, a přesto se neflákají. Ale tady je každá debata marná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
8.1.16 19:47

Já jsem dcerku brala do heren a mezi jiné děti od 3 měsíců. Ještě před 1. rokem vyžadovala ruch (děti, rozruch venku…) zatímco jiné děti v tomto věku spaly ještě v kočárku. Kolem roka a půl už jsme trávily skoro celé dny venku, v hernách, návštěvách, jianik se dcerka nudila, byla protivná. Venku byla v pohodě. Stálo mě to denně neskutečné peníze a byla jsem ráda, že mohla ve 2 letech nastoupit do školky, kde se rychle chytla a je tam šťastná. Nemůžu za to, že jinému dítěti stačí být s mámou a v hernách. Já vidím mezi hernami, pískovištěm, apod. v porovnání s kolektivní prací a kamarády ze školky obrovský rozdíl. Můžu to srovnat. Pro dceru bylo mnohem lepší, vybrat si jednu z 18 kamarádek ze školky, než nuceně se setkávat s několika, které určím já. Ale jak píšu, každý má jiné dítě, jiné priority, apod. Já jsem sama byla v jeslích od roka, a je fakt, že jsem spíše více než méně společenská, ani jsem nedokázala sedět s dítětem 24/7 3 roky doma, šla jsme do práce dříve, prostě jak rodiče tak děti se liší. Netvrdím, že to mám lepší, jen tvrdím, že takto to jak našemu dítěti tak nám vyhovuje.

Příspěvek upraven 08.01.16 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.16 19:48
@Joyful píše:
Já jsem dcerku brala do heren a mezi jiné děti od 3 měsíců. Ještě před 1. rokem vyžadovala ruch (děti, rozruch venku…) zatímco jiné děti v tomto věku spaly ještě v kočárku. Kolem roka a půl už jsme trávily skoro celé dny venku, v hernách, návštěvách, jianik se dcerka nudila, byla protivná. Venku byla v pohodě. Stálo mě to denně neskutečné peníze a byla jsem ráda, že mohla ve 2 letech nastoupit do školky, kde se rychle chytla a je tam šťastná. Nemůžu za to, že jinému dítěti stačí být s mámou a v hernách. Já vidím mezi hernami, pískovištěm, apod. v porovnání s kolektivní prací a kamarády ze školky obrovský rozdíl. Můžu to srovnat. Pro dceru bylo mnohem lepší, vybrat si jednu z 18 kamarádek ze školky, než nuceně se setkávat s několika, které určím já. Ale jak píšu, každý má jiné dítě, jiné priority, apod. Já jsem sama byla v jeslích od roka, a je fakt, že jsem spíše více než méně společenská, ani jsem nedokázala sedět s dítětem 24/4 3 roky doma, šla jsme do práce dříve, prostě jak rodiče tak děti se liší. Netvrdím, že to mám lepší, jen tvrdím, že takto to jak našemu dítěti tak nám vyhovuje.

ale to je v´pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
8.1.16 19:51

Ale taky znám spoustu matek (respektive je jich většina v mém okolí), co jsou s dětmi dlouho doma, ještě si je plánují tak, aby nemusely nastoupit min. 7 let do práce, ale pod tím je schováno to, že s ejim do práce ani nechce a každou chvíli jim pomáhají hlídat babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.16 19:55
@Joyful píše:
Ale taky znám spoustu matek (respektive je jich většina v mém okolí), co jsou s dětmi dlouho doma, ještě si je plánují tak, aby nemusely nastoupit min. 7 let do práce, ale pod tím je schováno to, že s ejim do práce ani nechce a každou chvíli jim pomáhají hlídat babičky.

tak se jim nechce, no… :nevim:
sousedka třeba nechce pracovat vůbec. Já bych to třeba nedala, práce mě naplnuje a nedovedu si představit, že bych nepracovala. ale že bych na to byla extra pyšná… :nevim: asi ¨by mi přišlo zvláští, kdyby fakt jen seděla utelky doma. ale tak někdo si dokáže najít neplacenou náplň života. a pokud to inančně utáhne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin