Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tronelka píše:
Presne tak, navic ja osobne si teda nepripadam jako nemakacenko ani kdyyz se chystam byt doma 3 roky. Pred materskou jsem delala 7 let a po rodicaku zas do pracovniho procesu zahucim. S malym si to uzivam to jo, ale ze bych si valela doma sunky to vazne nehrozi
To je v pořádku. Od toho ty děti máme, abychom si je užívali/y.
Hele holky, debatovat s vami asi nema moc smysl
Nechapu jen jednu vec. Vsechny se tu prsite, jak jste doma x let, aby jste se mohly plne venovat detem a pritom tady tlachate od rana do vecera, 7 dni v tydnu, 365 dni v roce. Tak ja nevim jak moc se tem svym ratolestem venujete ![]()
@krtek7489 píše:
Hele holky, debatovat s vami asi nema moc smyslNechapu jen jednu vec. Vsechny se tu prsite, jak jste doma x let, aby jste se mohly plne venovat detem a pritom tady tlachate od rana do vecera, 7 dni v tydnu, 365 dni v roce. Tak ja nevim jak moc se tem svym ratolestem venujete
Já už můžu, svoje děti jsem vychovala. A proč jsem svè děti nenarvala do školky při první příležitosti má svůj důvod. Opravdu umíš jen napadat když nemáš argument.
@krtek7489 píše:
Hele holky, debatovat s vami asi nema moc smyslNechapu jen jednu vec. Vsechny se tu prsite, jak jste doma x let, aby jste se mohly plne venovat detem a pritom tady tlachate od rana do vecera, 7 dni v tydnu, 365 dni v roce. Tak ja nevim jak moc se tem svym ratolestem venujete
To si člověk může myslet i o Tobě, strčíš dítě do jeslí a zasedneš k emiminu
To asi nebude úplně ideální pracovní morálka
My aspoň můžeme tvrdit, že se těm dětem mezi vložením jednoho komentáře věnujeme 100% ![]()
@krtek7489 píše:
No to sedí od někoho kdo ma 5,5 tisic příspěvků
to jsi stihla kdy? Když jsi vrazila deti do jesli a pak jsi nemela co delat, nebo dokonce tlachas v pracovní dobe? ![]()
Vy jste fakt pipiny
Prispevky msm z doby, kdy jsem si valela sunky na matersky. Posledni rok, co jsem se vratila do prace sem chodim jen oprsvdu velmi, velmi sporadicky. Mam velmi narocnou praci, deti deti spousty konicku a proto po praci venuji svuj cas vyhradne detem. No a sem do slepicarny chodim ve vyjimecnych pripadech, kdy se ale opravdu hoooodne nudim a chci se pobavit, treba ted, kdyz je moje mala prdelka poprve v zivote nemocna a ja mam osetrovacku. Fakt hrozna nuda. ![]()
@krtek7489 píše:
Vy jste fakt pipinyPrispevky msm z doby, kdy jsem si valela sunky na matersky.
Tak ted uz chapu tvuj zkresleny pohled na zensky na matersky.
@krtek7489 píše:
Vy jste fakt pipinyPrispevky msm z doby, kdy jsem si valela sunky na matersky.
ty sis válela šunky?
no jo, tak pak podle sebe soudím tebe no. Já si je neválela, já se narozdíl od tebe tomu dítěti věnovala
Jo jo jasne
24 h, 7 dni v tydnu, 365 dni v roce.
Jak jinak, ze? Ale pak nechapu, jak tady vubec muzes byt a tlachat
A ano, pro me je materska valeni se, i presto, ze jsem se male venovala na 200 %, protoze jak jsem psala, chtela jsem, aby sla do jesli samoststna, takze jsem se ji fakt venovala a presto si pripadam ze jsem se 2 roky valela doma. Pece o dite je pro me totiz zabava nikoli prace. Vy to holt jako praci berete.
ja to mela jako skvele placenou dovolenou, kdy jsem di hrala s malou, chodily jsme na hriste, na prochazky ucily jsme se stale nove veci… To ale vy asi nechapete. Vy jste prece ty unavene, pretizene matky na materske, ktere prece nejsou na zadne dovolene.
Nez to tlachani tady o blbostech, zacnete ten ztraceny cas, ktery tady travite venovat svym detem, ktere tim zanedbavate, kdyz se stale odvolavate na to, jak se jim strasne venujete a jaka ja jsem krkavci matka. Dam ruku do ohne za to, ze i prestoze ja i muz pracujeme na plny uvazek, detem se ve finale venujeme o 100% vic, nez vy tady.
@krtek7489
Proboha, to musi byt diagnoza. Omlouvam se, nevedela jsem, ze jsi nemocna. Hezky den ![]()
Kdybych měla soudit podle syna, tak pro něj by ideální věk byl teď, ve 3,5 letech. Nesli jsme ale v květnu k zápisu, takže začne chodit po 4.roce. Prospeje to myslím nám oběma
. sestřenice dělá v MŠ a podle ní je taky ideální věk nástupu do školky kolem 4 let, ti malaci jim tam prostě brečí, někdy ještě v listopadu… Jako nakonec si zvyknou, ale je to pro některé trápení…asi nejvíc fakt záleží na naturelu každého jednotlivého dítěte…
Já myslím, že strašně záleží na dítěti. Jsou děti, které jsou ve školce v pohodě od 2 let (to byla moje dcerka), zároveň jsou takové, které se nedají (z pohledu rodičů) dát do školky ani ve 4 letech. Já musím říct, že mojí dceři ta školka od 2 let strašně prospěla. Po 3. roce se už nám párkrát stalo, že se malá rozbrečela, že něco s kamarádkou ze třídy nestihla, chce to dodělat a pak až jít domů. Jiné dítě v tomto věku nemá vůbec o kolektiv zájem. Já bych neměnila, a pokud budu mít druhé dítě, určitě ho taky, pokud to půjde, začlením do kolektivu dříve. Samostatnost a nevisení na nás nám vyhovuje všem, a to máme s dcerkou úžasný vztah a věnujeme se jí více než dost. Každý, ať si dělá tak, jak mu to vyhovuje. Nejhorší jsou univerzální tvrzení a návody, viz dítě do 3 let musí být jen u matky, ty přímo nesnáším. U nás ale ve školce po měsíci děti nebrečely, a to jsme měli hodně dětí dvouletých. Je to asi o dítěti, školce, spolupráce s rodiči, apod. Přeed Vánoci jsme měli besídku, a dlouho mě nic tak nerozbrečelo, bylo to úžasné, jak tříleté děti kolektivně zpívají, tančí, užívají si to. Když ale někomu vyhovuje být s dítětem doma, jeho věc. Já bych neměnila. Myslím, že kdyby si měly některé děti vybrat, možná by taky rády zkusily kamarády (ne z pískoviště a heren) a kolektiv, ale bohužel, musí rozhodovat rodiče. A když jsou rodiče přesvědčeni, že dítěti ve školce bude zle, pak nezbývá, než se těšit do školy ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.