V kolika poprvé do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2374
9.1.16 13:55
@Anna766 píše:
Ptám se podruhé, kde to čteš?

psala to nějaká uživatelka výše, pohledej. Psala, že někteří pracovat nemusí. Tak jsme se ptala, kteří to jsou a kolik do soc. systému odvedou, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.1.16 13:56

@Joyful neříkej mi, že pracuješ proto, abys odvedla něco do systému. řekla bych, že lidi bud pracujou proto, aby vydělali sobě nebo proto, že je práce baví. odvádění daní je vedlejší produkt, ne motivace k práci.
takže pokud někdo si najde nápln života, která nenívýdělečná a ten výdělek nepotřebuje, tak nevidim důvod, proč by měl pracovat. opět, nemluvim o případech, kdy nepracujou a využívají sociální systém, podvádějí apod. Ti nepracující nežijí ze vzduchu - zejmě ty peníze za ně vydělal a odvedl daně a soc. státu někdo jiný. Nebo je odvedl již dříve a žije z našetřených peněz při mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.1.16 13:58
@Joyful píše:
psala to nějaká uživatelka výše, pohledej. Psala, že někteří pracovat nemusí. Tak jsme se ptala, kteří to jsou a kolik do soc. systému odvedou, nic víc.

psala jsem to já.
kolik odvedou? Taky píšu - pokud nežijou z dávek, ale z peněz našetřených, vydělaných dříve, tak je už odvedli. možná i víc než ty. Nebo je živí někdo jiný a opět odvedou dohromady možná víc než ty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
9.1.16 13:58
@zuzukobylka píše:
Tak nemůžeš házet všechny do jednoho pytle. Já třeba nikoho takového neznam. V mém okolí je většina maminek tři roky doma. Já také a to i z toho důvodu, že do školky mi malou dříve nevezmou. Pro mě by bylo třeba ideální jít od dvou let na zkrácený úvazek postupně přejít na plný, aby si to dítě zvykalo postupně.

to chápu. A pak si teda říkám, co je tak špatného na tom, když jde jiná matka (třeba já) do práce dříve a zvyká dítě na školku postupně. Co je tedy lepší, zvykat postupně od 2 let nebo dát dítě do školky naplno ve 3 letech, ať se třeba po…sere, protože to už do práce musím. tady většina z vás naprosto zavrhla děti ve školkách od 2 let, ale třeba v našem případě měla malá možnost si zvykat postupně před 2. rokem v soukromé školce (2 dny v týdnu) a proto ve státní ve 2 letech a 3 měsících neměla jediný problém, vše zvládala a ještě s úsměvem. Je tedy na tom hlř než jiné dítě, které ve 3 letech jde do školky naplno od 7-16 hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.1.16 14:00
@Joyful píše:
Ale poslouchá, ale mohla bys ještě více přidat :mrgreen: Věz, že ti to fakt odmakám a vrátím, neboť se v práci nezastavím :lol: :lol: :lol:

No mně to nevrátíš určitě… ;) Mimochodem pokud to bereš tak, že v superhrubé mzdě zaplatíš „sama sebe“, tak pak ale moc na nikoho nepřispíváš, protože z těch peněz jdou peníze na školku, do které tvoje dítě chodí, na doktory, ke kterým chodíte (a předpokládám, že soukromí asi nebudou) atd. atd. :-) Kde pak jsou peníze pro ty chudáky důchodce? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
9.1.16 14:02
@Lama Lama píše:
@Joyful neříkej mi, že pracuješ proto, abys odvedla něco do systému. řekla bych, že lidi bud pracujou proto, aby vydělali sobě nebo proto, že je práce baví. odvádění daní je vedlejší produkt, ne motivace k práci.
takže pokud někdo si najde nápln života, která nenívýdělečná a ten výdělek nepotřebuje, tak nevidim důvod, proč by měl pracovat. opět, nemluvim o případech, kdy nepracujou a využívají sociální systém, podvádějí apod. Ti nepracující nežijí ze vzduchu - zejmě ty peníze za ně vydělal a odvedl daně a soc. státu někdo jiný. Nebo je odvedl již dříve a žije z našetřených peněz při mateřské.

tak samozřejmě, že to není hlavní důvod, proč pracuji, a le rozhodně myslím na to, že prací a odvody pomůžu jiným, kteří bohužel pracovat nemohou, a bohužel i těm, kteří toho zneužívají. To už je mi příjemné méně, ale co nadělám. Asi jsem divná, že mi ostatní nejsou lhostejní (důchodci, postižené děti…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
9.1.16 14:04
@kate02 píše:
No mně to nevrátíš určitě… ;) Mimochodem pokud to bereš tak, že v superhrubé mzdě zaplatíš „sama sebe“, tak pak ale moc na nikoho nepřispíváš, protože z těch peněz jdou peníze na školku, do které tvoje dítě chodí, na doktory, ke kterým chodíte (a předpokládám, že soukromí asi nebudou) atd. atd. :-) Kde pak jsou peníze pro ty chudáky důchodce? :mrgreen:

platím i odvody na zdr. pojištění a soukromé dr. některé mám, a doufám, že z těch více jak 20.000,– kč, které odvedu, tak nsad na ty seniory něco zbyde. Rozhodně více zbyde ode mě, než od těch, co sedí doma a nejlépe obírají soc. dávky (nemyslím rodičák).

Příspěvek upraven 09.01.16 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.1.16 14:05
@Joyful píše:
to chápu. A pak si teda říkám, co je tak špatného na tom, když jde jiná matka (třeba já) do práce dříve a zvyká dítě na školku postupně. Co je tedy lepší, zvykat postupně od 2 let nebo dát dítě do školky naplno ve 3 letech, ať se třeba po…sere, protože to už do práce musím. tady většina z vás naprosto zavrhla děti ve školkách od 2 let, ale třeba v našem případě měla malá možnost si zvykat postupně před 2. rokem v soukromé školce (2 dny v týdnu) a proto ve státní ve 2 letech a 3 měsících neměla jediný problém, vše zvládala a ještě s úsměvem. Je tedy na tom hlř než jiné dítě, které ve 3 letech jde do školky naplno od 7-16 hodin?

já nevím, podle mě t právě nejde porovnáva a říkat, co je lepší.
jedno dítě bylo se mnou doma do 5ti let ( do té doby ve školce jeden den v týdnu). Druhá byla ve školce od dvou, postupný nástu, stejně jako u tebe, ve 4 mám částečný úvazek a budu dál zvyšovat postupně.
N, kažedej to měl jiný. a nedá se to prostě pordvnat.

Ale s druhou d práce jsem šla kvli tomu, že mi to baví. Rozhodně ne proto, abych odváděla na důchody nebo na příspěvky na bydlení jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
9.1.16 14:06
@Joyful píše:

Mě to přijde v pohodě, za mě i lepší než když jde dítko rovnou ze dne na den naplno, ale ty jsi začla tak trochu útočit na ty, kteří jsou doma déle než ty, proto jsem na tebe reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
9.1.16 14:07
@Lama Lama píše:
já nevím, podle mě t právě nejde porovnáva a říkat, co je lepší.
jedno dítě bylo se mnou doma do 5ti let ( do té doby ve školce jeden den v týdnu). Druhá byla ve školce od dvou, postupný nástu, stejně jako u tebe, ve 4 mám částečný úvazek a budu dál zvyšovat postupně.
N, kažedej to měl jiný. a nedá se to prostě pordvnat.Ale s druhou d práce jsem šla kvli tomu, že mi to baví. Rozhodně ne proto, abych odváděla na důchody nebo na příspěvky na bydlení jiným.

No a to si právě myslím taky, že nejde jednoznačně říct, že dítě ve 2 letech do školky nepatří, jak tu mnohokrát padlo, a také jak tam trpí. Nemusí tam trpět a klidně tam může trpět dítě ve věku 5 let. O to mi v začátku šlo. Prostě univerzální pravda - dítě do 3 let patří k matce, je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
9.1.16 14:08

Nečetla jsme celou diskusi, jen tak námetkově, a teda jsem váhala, zda přispět, přijde mi, že půlka mamin se tady cítí dotčená, že opačný názor je snad atakem na kvalitu jejich mateřství.
Můj názor je, že systém ve Francii není dobrý, tam často jde na celý den, i deset hodin, dítě už ve třech měsících, to je podle mně pro emocionální vývoj dítěte devastační. Ale náš systém, kde asi většina matek věnuje dítěti pozornost nonstop do tří let, a pak dítě z ničeho nic jde do kšolky taky celý den, kde je s jdou učtielkou v kolektivu 25 dětí a ze dne na den se mu převátí život na ruby, mi tak nepřijde dorbý pro to dítě. A, pokud máma neche, či většinou spíš nemůže být mámou na plný úvazek celý život, tak i pro její pracovní schopnosti a návyky.
Někdy před rokem dvouma byl v Respektu článek na toto téma, tam tvrdili, že z různých výskumů vychází, že pro dítě do jendoho roku je ideální, když se o něho stará jeden až dva lidé (tj. je s matkou / otcem doma), od dvou let mu prospívá škoka, a mezi tím ty výskumy nejsou jendoznačné. Po výskumech samotných jsme nepátrala, ale přijde mi to hodně uvěřitelné.
Já sama jsem syna dala na dvě dopoledna od 20 měsíců, ano ze začátku trošku plakal, ale pouze při loučení, už po dvou návštěvách na dotazy na škoku reagoval pozitivně, jen loučení se mu nelíbilo. Cca po měsící - dvou plakat přestal a teď, ve dvou letech, se vyloženě těší a domů ho nemůžu dostat, půjde na dva celé dny. Já chodím do práce, jeden druhého si užíváme ve zbylém čase, půl dne s tatínkem, to si užívají taky. Pro mně je tohle ideální model, ale ne všechny matky a děti jsou stejné.
Ještě podotknu, že není školka jako školka, malého mám ve skupince cca 6 dětí, dvě tety, příští rok, pokud se stane zázrak a vezmou nás, půjde do státní, ale nebude tam každej den celej den, nějak si to nastavíme podle momentálních potřeb a možností nás všch. Mám kamarádku, co dala do podobné školky na dva dny už ročního a neplakal vůbec, teď jako dvouleťák je už celodenně a taky jsou spokojení, on nepláče, užívají si víkendy.
Podle mně by náš systéma MD /RD a PPM /RP byl ideální, kdyby bylo více cenově dostupných míst ve školkách / jeslích pro děti od roka a více částečných a flexibilních úvazků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
9.1.16 14:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
9.1.16 14:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.1.16 14:11
@Joyful píše:
tak samozřejmě, že to není hlavní důvod, proč pracuji, a le rozhodně myslím na to, že prací a odvody pomůžu jiným, kteří bohužel pracovat nemohou, a bohužel i těm, kteří toho zneužívají. To už je mi příjemné méně, ale co nadělám. Asi jsem divná, že mi ostatní nejsou lhostejní (důchodci, postižené děti…)

no, vida, není to hlavní důvod. a ted kdyby to jako hlavní důvod nebyl…
byla by jsi dělnice u pásu, vedení by tě šikanovalo, neměla by jsi velké vyhlídky najít jinou práci, vyhrála jsi 50 míčů ve sportce nebo sbalila miliardáře. K tomu natrefíš na nějaký super koníček, který je neplacený, co tě naplnuje. půjde ta bab k tomu pásu jen proto, aby odvedla sockám na podporu? Já ne.
Kdybych už v takové situaci byla a chtěla mermomocí pomoct, tak bych se raději sebrala a šla nějakému tomu postiženému nebo důchodci radji pomoct osobně, bezplatně, bez nároku na mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.1.16 14:17
@Joyful píše:
No a to si právě myslím taky, že nejde jednoznačně říct, že dítě ve 2 letech do školky nepatří, jak tu mnohokrát padlo, a také jak tam trpí. Nemusí tam trpět a klidně tam může trpět dítě ve věku 5 let. O to mi v začátku šlo. Prostě univerzální pravda - dítě do 3 let patří k matce, je nesmysl.

v tom se shodnem. mě nevadí žádná varianta. ani nepracující matka, ani dítě ve dvou ve školce.
a vadí mi jen matky, co odsuzují ty, co jsou nepracující a matky, které odsuzují ty, co pracují a dají dítě do školky.
a pak ty, co tvrdí že dítě, které není do určitého věku ve školce, tak je ochuzené. stejně tak mi vadí, když někdo říká, že dítě ve 2 ltech ve školce bude trpět.
za určitých podmínek nemusí strádat ani předškolák doma s mámou. stejně tak za určitých podmínek nemusí strádat ani roční dítě pracující matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin