V mrazu nesmí miminka ven?

35
27.11.10 10:51

V mrazu nesmí miminka ven??

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat jestli někdo neví, jak je to s chozením ven při větších mrazech? Mám 8mi měsíčního chlapečka a slyšela jsem, že když je víc než -5 stupňů neměli by děti do roka chodit ven. Co je na tom pravdy? a nevíte proč? jestli kvůli prochladnutí, protože když je dobře oblečený a má zimní fusak, tak si myslím, že by prochladnout neměl. A nebo kvůli mrazivému vzduchu, aby ho nedýchal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
598
27.11.10 10:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.11.10 11:03

Těch minus 5 by mělo být snad pro novorozence.
Ale já v takovém mrazu už pak též nevylézám, jen když někam musíme, tak šup sem, šup tam, na procházky kašlu, by mi umrzla pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
27.11.10 11:04

Mně doktorka ve čtvrtek řekla, že s mým momentálně 5 měsíčním synem letošní zimu taky nesmíme ven, když je míň než minus 5. Jedině na přeběhnutí do auta a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
27.11.10 11:14

Ja jsem minulou zimu jezdila se synem ven kazdy den,takze i pri vetsich mrazech,ale vzdycky jen tak pul hodinky a pak dospaval ve verande,kde sice byla zima,ale ne takova a aspon tam nefoukalo.Nijak ho to nepoznamenalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65354
27.11.10 11:36

My loni taky chodili skoro denně…
jako doma být celý den,by mě asi hráblo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
27.11.10 11:44

Blbost,

u nás se VŽDY chodilo s miminama ven, na 1,5 hod. a v tomto věku i dýl. Není problém. Chodili jsme denně, dělalo to dobře všem, jen se mimi musí dobře zabalit. Toť vše. Když se chodí každý den, tak se žádný šok nekoná a děti byly zdravější než ty, co chodí ven jen když je hezky.

U novorozenců je to samozřejmě trochu jinak, ale -5 není zase žádná velká kosa. S mimčem starým 4 dny asi taky žádná mami hned nepoleze ven.
Ale zase v šátku v bundě, když ho někdo zahřívá, s ním lze klidně vyrazit.

Zimy se nebojte ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
27.11.10 11:48

Maxino,

a vy máte nějakej zdravotní problém? Myslím malej?

Nebo paní doktorka jezdí z bytu do ordinace autem a to je vše a ven chodí jen když svítí sluníčko a je víc než 20°C?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
27.11.10 11:53

Eli spávala na balkóně od cca 4.měs. a to měla v listopadu (nyní už má 8.let). A spala tam nababušená, zabalená i při -15°C a nic ji nebylo, stejně tak mí dospělí synové, kdysi se tradovalo, že ven za každého počasí a do obchodu se muselo, takže i v -25°. Myslím, že se to dnes strašně přehání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.11.10 12:01

to by se taky mohlo stat,ze celou zimu budete zavreny doma.
Mraz bych resila jen u novorozence.

Maxino, maly je nejak nemocny? jinak nevidim duvod, proc by pul rocni mimco nesmelo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
27.11.10 12:23

Jestli tam roli nehraje taky inverze. My bydlíme v celkem čistém prostředí a já nemám řidičák, tudíž, když někam musím, tak musím s kočárem, dělala jsem to tak i se synem. Ale do velkých mrazů bych teda nešla, tím myslím-10 a dál

• Citovat
  • Upravit
81479
27.11.10 12:25

Podle mě je to blbost, v některých zemích by pak dítě nesmělo ven půl roku.
Já podobný problém řešila loni, dítě mi spí jen kočárku na balkoně. Doma taky ne - měl svůj rituál kombinéza čepice, zababušit do fusaku a spal hned. Domácí uspávání vždy po hodinovém boji, spal 20 minut a mohli jsme začít na novo. Řešila jsem to s doktorkou - prý mínus 5 platí pro noorozence, s 3 měsíčním dítětem není problém mínus 10. Nebrala bych to osobně za směrodatné, názory se liší, je to jen názor doktorky jako člověka, zřejmě nepodložené nějakými výzkumy. Ale mě se to zdá logické - mínus pět není nějaká extra zima, do víc jak mínus 10 by se nechtělo ani mě. V korbičce kočárku je mnohem tepleji, než "venku. Kvuli bláznění mých příbuzných o "chudákovi dítěti, dýchá zmrzlý vzduch, hrozí omrzliny…
Dala jsem sondu meteostanice do korbičky vedle hlavičky a ejhle - při mínus pěti bylo v korbičce 10 stupňů plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
27.11.10 12:54

mála spala venku i při -15, hóódně jsem jí nabalila, měla fusak, deku a máma mi tenkrát poradila dát slídu,vždy když jsem se šla na ňu podívat byla krásně teplá a povyndání neměla žádnou čast těla studenou ani nosík,spala tam i 4 hodiny v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.11.10 12:56
fufiiina píše:
mála spala venku i při -15, hóódně jsem jí nabalila, měla fusak, deku a máma mi tenkrát poradila dát slídu,vždy když jsem se šla na ňu podívat byla krásně teplá a povyndání neměla žádnou čast těla studenou ani nosík,spala tam i 4 hodiny v kuse

slída se dávat nemá - snižuje prodyšnost korbičky, v kočárku se zvyšuje vlhkost a ta se pak vysráží na površích, nevíce na těch teplých - tedy na obličeji dítěte. Pak paradoxně hrozí omrzliny víc, než bez slídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.11.10 13:10

No já nevím :roll: ale dle naší dr. (která mimochodem autem moc nejezdí :-D ) by kojenci neměli chodit ven - když je větší mráz než - 4 a to z prostého důvodu - můžeme jim tímhle způsobem pěkně zničit plíce.
Nevím nakolik má každá ODOLNÉ dítě :roll: to si musí každá z vás přebrat sama… ale já bych si tohle neriskla. Navíc když je malá zabubaná, tak má vlhko kolem pusinky a krčku, jak slintá… za mě ven ano, ale přemýšlet - určitě ne v mrazu na hodinu a víc :nevim: .
A jinak - takhle to dělám já, nikdo si ze mě brát příklad nemusí :wink: … a každá máme jinou pediatrini s jinými (možná stejnými, možná odlišnými) názory a každá jsme si za svoje dítko zodpovědné jen a jen samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí