Barva prvních zoubků

170
26.11.10 21:32

Barva prvních zoubků

Ahoj, malému vyrostly cca před dvěma měsíci první dva zoubky, a tak poslední dva týdny pozoruji, že nejsou úplně bílé jako dřív, jsou takové mramorové, jeden je do světle hněda. Děsim se, jestli je nemá zkažený… Od začátku používáme dvakrát denně prsťáček a kartáček, čaj už nedávám granulovanej, dávám si fakt bacha. Co by to mohlo být? Někde na netu jsem vyčetla, že by snad mohlo jít o demineralizaci, ale fotky tam žádný nebyly. Mamka tvrdí, že je to normální, ale mě se to nezdá… Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
26.11.10 21:40

Luky měl jeden čas zoubky docela dost zažloutlé. Úplně jsem panikařila, ale byli jsme u zubaře a ten řekl, že je vše v pořádku. Začla jsem čistit i pastou (do té doby jsem pastu nepoužívala) a už má zase zuby jak perličky. Ale trvalo to docela dlouho, než se vybělili. Každopádně zavolat zubaři bude asi nejjednodušší. Ten snad bude vědět víc. Protože v tobě nechci zase vyvolávat falešný pocit bezpečí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.11.10 21:54

Holky a od kdy používat tu pastu - malej má zatím jednu spodní dvojku, druhá se řeže a horní dvojku…
A jakou pastu - máte nějakou k doporučení? A když to pak polkne, je to ok?
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
26.11.10 21:59

dornica, myslim, že u 6m dieťaťa je pasta úplne zbytočná. Do nejakého roka, roka a pol podľa mňa stačí, keď mu budeš čistiť bez pasty.

• Citovat
  • Upravit
170
26.11.10 22:00

To mě taky zajímá, malému je 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.11.10 22:02

Mě dr říkal, že můžu používat jakoukoliv dětskou pastu. Jeho malá si prý oblíbila nějakou s jahodovou příchutí (ale perlička to nebyla) a tak si prý vyčistí zuby v podstatě sama (snaží se vykousat tu chuť z kartáčku). Já mám elmex a vademecum s příchutí. Ten elmex je takový větrový. Lukyho tedy čištění vůbec nebere, takže kolem toho roku to šlo jedině při zalehnutí :lol: , teď už to začal brát jako nutné zlo.

A polknutí nevadí, stejně tou pastou kartáček jen ušpiníš, dávám fakt mnohem míň, než doporučují a i výrobce s tím musí počítat, že děti nevyplivují. Sice píší, že máš zabránit polknutí, ale jak asi? Dr. mě na to upozorňoval, že polykání nemám vůbec řešit.

Jo a začli jsme tak nějak na roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.11.10 00:40

Já tedy ty ůplně první zoubky nečistila, až tak v 9 měsících trochu kartáčkem bez pasty, a kolem roka jsem koupila první pastu, od Velledy, byla docela drahá, kolem 160,–kč, ale u té nevadí, že jí dítě polyká. Dávám jen malinko a čistíme 2× denně. Dělala jsem to tak i u prvního, je mu 5 let a má zuby jak perličky, bez jediného kazu. Myslím, že se to u miminek nemá přehánět, spíš dbát na cukry v jídle a pití a vůbec správně jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
27.11.10 00:51

A nebrala jsi v těhotenství antibiotika? Tím by to mohlo být :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
27.11.10 20:54

Antibiotika jsem brala až při porodu a týden nato, tak nevím. V pondělí jdu k mudře, jinak tu pastu od weledy pak koupím, díky Mumi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
29.11.10 11:24

Já když jsem byla poprvé těhotná, brala jsem v počátku antibiotika (ještě jsem nevěděla, že jsem těhotná). Pak jsem pátrala po tom, jestli by to nemohlo zanechat na dítěti nějaké následky, a doktorka mi řekla, že by jedině mohlo mít žluté zuby :nevim: ALe má zoubky jako perličky (ťuk ťuk ťuk). Tak jsem si na to teď vzpomněla, když ses ptala, čím by to mohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí