Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takže pro shrnutí Neni, za noc ti na 2-3 dávky vypije 200ml? Pokud to tak je, tak to není tak hrozný, ale mě by vadilo to vstávání. Nevim, ale asi bych se poradila s dr, i když asi nic moc nepomůže, nevím. Dři často zastávají ten názor nebudit se vůbec.
Ale já nevim, já osobně (ale na to je třeba mít nervy) bych se to pokusila stáhnout na buzení tak 1× za noc (jen když marodí, tak se budí na pití častěji) a nechala bych jí možná vycukat. Ale jak říkám, to je taky na tobě, jak moc ti to vadí. Nebo jestli by nepomohlo jí dát spát do svého pokojíku?
To množství 200ml bych řekla je dobrý, ale asi by mi vadilo to vstávání 2-3× za noc. Ale vim, že mi taky nepomohlo, když jsem B dala celou noční dávku najednou, prostě se probudila. To jedno buzení (budila se 2× na vodu) jsem odbourala tim, že jsem zkrátka nevstala a to druhý buzení dostala jen 60ml a víc nic a stejně vypila trošku. Jenže to je ono, mě se budila holt ze zvyku a tobě tedy nejspíš ne.
Nezabralo by místo pití třeba pochovat a zkusit uspat bez toho?
Gabrinka mne stacilo ked som si pozrela zlozenie tych cajov zvecsa tak 95% nejaka forma cukru (sacharoza, fruktoza, laktoza) a len 5% cajovy extrakt. A niektore caje maju este horsi ten pomer.
Nenicka ono je jedno ci das pol lyzicky alebo celu, na zubky to skodi tak ci tak
. Ono dost casto sa siri nazor, ze glukopur je neskodny, ale nie je to pravda, aj to je len cukor. Aj ked urcite lepsi ako repny cukor, ale stale len cukor.
Najmenej skodlivy je mliecny cukor laktoza, cize aj caje s jeho obsahom by mali byt menej skodlive.
Gabinka ma dobry typ s tym Megafitom, aj ja som to teraz objavila, maju rozne prichute, dokonca aj na dobru noc a su bez hermanku, ktory casto vyvolava alergie. Skus tu vodu a ked nebude chciet, co skusit takyto pytlikovy cajik? Ten je urcite menej skodlivy ako ta voda s glukopurom (ak teda tiez nie je osladeny)
Dalsi problem so sladkymi napojmi je ten, ze sposobuju smad, takze je to zacarovany kruh. Ked si dam napr. coca colu tak som za chvilku smadna, nie vsak po cistej vode. Neviem uz presne preco to tak je, ale citam o tom furt v lete. V:,–(e to pisu a vravia, ze najlepsie zazenie smad nesladeny nie moc studeny napoj.
Ja teraz experimentujem s chladnejsou miestnostou, mam tam tak 19 stupnov, potom podam hlasenie, ci to pomohlo ![]()
Prajem pevne nervy, to nocne vstavanie nie je nic moc ![]()