Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, potřebuju radu nebo aspoň vědět, že v tom nejsem sama. Mám tříměsíční holčičku, kojíme, prdíky ji netrápí, není nějak významně uplakaná. Má ráda režim a spát chodí v sedm večer, kdy už je fakt unavená. Spala už vcelku dobře, budila se jen třeba třikrát na kojení, ale poslední tři týdny je to hrozný. Budí se co hodinu a půl na kojení a většinou se nedá odložit a spí na mně (to dělala i jako úplně malá). To, že tak musím spát na zádech a podpírat ji a bolí mě záda a klouby, o tom ani nemluvím. Začínám už padat na hubu. Zkusila jsem ji teď párkrát dát UM na noc, čímž odpadá většinou alespoň řev u usínání, nicméně delší spánek mi to nezajistí. Už nevím co s ní, potřebovala bych třeba aspoň tři-čtyři hodiny v kuse spát. Nějaký rady a doporučení? Díky.
A ještě…přes den spí tak třikrát hodinku…ale jen v šátku (tedy na mně) nebo kočárku (jen když jezdím) takže o nějakým odpočinku se nedá mluvit.
Mě syn taky spal takto blbě, jen ne na mě, ale musela jsem ho po každém kojení vracet do postýlky. Takže co hodinu v noci tam a zpět. Na palici. Přes den spal taky nic moc. Začalo to taky od třetího měsíce. Zkusila jsem kde co. Flašku nechtěl, ta se mi povedla dát v půl roce. Což jsem byla fakt ráda, pač jsem byla vyřízená. V sedmi měsících jsem kojení vzdala, to už mi teda začal brečet i hladem ( myslím, že mi únavou to mléko i došlo). Zkus ještě podpořit kojení, já pila dost čaje, ale jak píšu efekt to nemělo. Na UM se začal budit méně, ale z deseti zbuzení bylo tak pět za noc. Pro mě bylo fakt jednodušší dát flašku. V jedenácti měsících jsem ho odstěhovala do pokojíčku. Taky zlepšení, fakt jsme ho rušili. Má lehké spaní. Když je horší noc tak tam spím s ním. Teď mu je rok a měsíc a ty spánky jsou mnohem lepší. Budí se dvakrát i jen jednou za noc. Spí od sedmi do pěti ráno. Úžasný
dnes teda byla noc po očkování a byla to zrovna hrůza
ještě jsem dostala radu dát něco červeného do postýlky a spí asi fakt líp, tak to zkus, za to nic nedáš
musíš vydržet
popros manžela ať tě někdy nechá dospat, aspoň třeba o víkendu ráno. Ono to dost pomůže. Nám to vzalo to kojení, ale já bych to už nevydržela, i když mě to zpětně moc mrzí. Určitě bude jednou lépe
přes den uspávám v nosítku a odkládám do postýlky, teď spí v tom roce dvakrát hodinu
před měsícem spal už jen po obědě hodinu a teď se to zlepšilo. V půl roce spal přes den tři krát třicet minut ![]()
@The_Carrie když spí tak hlavně si uvař kafe a rychle odpočívej, hlavně nic nedělej ![]()
To jsme měli ještě do nedávna taky. Vstávala nám od jejího 6. měsíce i 15× až 20× za noc. Tento měsíc jsme ji přemístili postýlku do vedlejšího pokoje s chůvičkou, ať ji dobře slyšíme a oddudlíkovali jsme a konečně po téměř půl roce bez spánku se to markantně zlepšilo. Vstáváme v noci jen 3×. Je to úleva. První noci jsme chodili kontrolovat, jestli žije, jaký to byl nezvyk.