V noci - jak řešíte?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Elenentka
16.11.17 09:18

V noci - jak řešíte?

Zdravím ženy, dámy… :-)

Dceři budou v lednu tři, má už velkou postýlku a spí ve svém pokojíčku.
JENŽE
v noci obvykle chodí čůrat (má zatím nočník vedle postele), a taky se v noci stává, že nemůže najít svoje „spací“ plyšáky… proto s ní zatím musím v pokojíčku spát, a v případě nutnosti posvítit mobilem.
Ráda bych se ale přece jen už přestěhovala do ložnice, jenže nevím jak vyřešit tyhle situace.
V pokoji je v noci kvalitní tma, lampy z ulice tam nesvítí a závěsy jsou zatemňovací, takže na spaní prima, ale pokud musí dcera vylézt z postýlky na nočník, nebo hledá plyšáky, tak je fakt bez šance.

Máte doma něco podobného? Jak to řešíte/řešily jste?

Dávat dceři trvale světlo do pokoje co by svítilo celou noc se mi nechce, dobrá tma je prý na spaní dobrá… jenže co jiného udělat? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
16.11.17 09:21

My mame v dětském pokoji u postýlky lampicku, kterou si syn v případě potřeby rozsvítí a pak zhasne. Nejsou mu jeste ani dva…

• Citovat
  • Upravit
1291
16.11.17 09:22

Bud nejakou bludicku, ktera bude svitit celou noc nebo hned k posteli lampicku, kterou se nauci sama ovladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
16.11.17 09:25

Lampičku, noční světýlko. dcera tohle taky dělá, ale nenapadlo mě teda s ní spát.

• Citovat
  • Upravit
16939

Nocni svetylko do zasuvky…nesviti tolik, nase i strida barvy…malej (4r.) se potme sam boji, a u postele ma lampicku, ale chodi uz na WC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348

Nocni male svetylko.

Mala detska lampicka ktera sw da ovladat treba tak ze se na ni jen klepne rukou.

Nebo neco sw senzorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.17 09:28

Podívej se po lampičce co s ní dítko jen zatřese a ona se rozsvítí a po minutě sama zhasne. Viděla jsem jí i s licenčními motivy jako Minnie, Olaf atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
16.11.17 09:30

Noční světýlko z Ikea, co svítí pořád a lampičku pro případ většího problému. Tak ať se ve 3 letech obslouží sama anebo zavolá. Kvůli tomuhle by mě nenapadlo spát s ní v pokojíčku. Náš starší, když v tomhle věku něco potřeboval, tak zavolal mami anebo přišel sám (máme na chodbě taky noční světýlko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
16.11.17 09:34

V pokojíku má noční světýlko. V chodbě a obýváku máme noční světlo do zásuvky. Takže v noci vstane, dojde se vyčurat na WC a pak přes obývák zamíří rovnou k nám do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.11.17 09:43

@Elenentka děti (6 a 8 let) ani nechtějí spát při úplné tmě. Také se budí. Mají v jedné lampě slaboučkou červenou žárovku. Červená prý nebrání nočnímu tvoření melatoninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
16.11.17 09:52

Dcera má u postele vždy na stejném místě lampičku (zajíčka). Když na něj máčkne, rozsvítí se a za 10min automaticky zhasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.11.17 10:04

@Elenentka My máme noční světýlko. Ale je to opravdu jen takové tintítko. Hlavně, pokud budete nějaké pořizovat, dbejte na to, ať svítí třeba oranžově nebo červeně a hlavně fakt tlumeně, to by spánek nemělo příliš narušovat. Nejhorší jsou modrá a bílá led světla, protože vybuzují aktivitu mozku. Ale tedy fakt se řídit tím světlem, protože naše světýlko je na povrchu modré, ale svítí oranžově :)

https://freyaled.com/…-nase-zdravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
16.11.17 10:04

Syn má na čele postele světlo co vypadá jako vypínač a se tak rozsvecuje, je pripevneno na suchý zip…jinak když mě potrebuje tak zavolá, když třeba potrebuje v noci čůrat tak jdu protože má vyvysenou postel se schudky…nekdy se jen potrebuje ujistit že jsem nablízku…tak přijdu pohladit…myslím že ve trech letech má nárok a mě to jednou za noc nic neudělá…ale není to kazdou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
16.11.17 10:05

8o @Marie432875 dobrý den, jen sem se zarazila že synovi nejsou ani dva a už si umí rožnout v případě potřeby když se v noci vzbudí lampičku? A to už spí ve velké posteli a v noci chodí na záchod? ???? ne ptám se protože dceři je rok a půl a ta by sice lampičku zapla ale tím stylem že by si s ni hrala a blikala jak o život ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
16.11.17 10:18

Ahoj,

skvělá jsou svítidla do zásuvky - bludičky. Reagují na světlo v místnosti, jakmile se setmí, tak svítí, jakmile se rozední, tak zhasnou. Dávají jemné teplé světlo.

Máme je také, mám nějakou z Lidlu asi za 150korun a je skvělá :-)

Foto: první vlevo dole a druhá fotka je z koupelny - proto ten fen tam :D fotila jsem pro kamarádku jak svítí.

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401