V noci - jak řešíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
738
16.11.17 10:47

Mame nocni lampicku od zazu (sovicku) nastavite si tam intenzitu sviceni a lze nastavit i to ze kdyz zaregistruje zvuk tak se rozsviti (ale sama nezhasne) kazdopadne dceri jsou temer 4 (a spat po tme odmita - boji se) takze za nas spokojenost a doporucuji muzete juknou na video na youtube..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.11.17 10:47

Holky mají noční lampičku přímo u polštáře, posvítí si a lampa má myslím 20min nastavených a pak se sama vypíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
16.11.17 11:11

My máme lampičku na zeď. Rozsvítí se sama stačí tlesknout nebo se ji lehce dotknout. A chvilku pak svítí. Reaguje i na pláč nebo hlasité mluvení. Viděla jsem je i v papírnictví

odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
16.11.17 11:13

@Elenentka systém Philip Hue, buď na dálkové ovládání nebo mají i na pohybový senzor. Na noční lampičku do zásuvky je lepší dítě nezvykat.
Třeba tady

• Citovat
  • Upravit
24870
16.11.17 11:26

Mám po baráku světýlka s čidlem pohybu. Syn (4r), když jde v noci na záchod, nemusí nikde rozsvěcet, jak jde, postupně se světla rozsvítí a pak zase zhasnou. Dala bych do pokojíku tak, aby se nerozsvítilo při převalování v posteli, ale když sleze, světlo se aktivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.11.17 12:32
@nestarejtese píše:
8o @Marie432875 dobrý den, jen sem se zarazila že synovi nejsou ani dva a už si umí rožnout v případě potřeby když se v noci vzbudí lampičku? A to už spí ve velké posteli a v noci chodí na záchod? ???? ne ptám se protože dceři je rok a půl a ta by sice lampičku zapla ale tím stylem že by si s ni hrala a blikala jak o život ????

Na záchod jeste nechodí, ma pleny. Sám v pokoji spi takřka od narozeni, lampicku tam ma taky od zacatku. Kdyz začínal objevovat svět kolem sebe, taky s ni blikal. Ale uz se s ni naučil zacházet :lol: ve velké posteli spi od cca roku a půl…v noci si rozsvítí kdyz se chce napít nebo si treba vzít do postele nějakou hracku. A pak si proste zhasne.

• Citovat
  • Upravit
11565
16.11.17 12:44

@Elenentka Dcera má odmala noční světko z IKEA a jsme spokojení. Pořídila jsem si ho na přebalování a kojení: nechtělo se mi svítit velkým, to by nás obě moc vzbudilo, a pak zůstala u dcery…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
16.11.17 13:31

Dámy, moc děkuju za všechny příspěvky, jste skvělé!

Vezmu to popořadě:
Noční světýlko, i třeba červené atd., bych zaváděla jen jako poslední možnost.
Malá se totiž potmě nebojí a nevyžaduje mít světlo, a tak by myslím byla škoda ji na to učit.
Navíc má hodně lehký spánek po mně, a mně taková malá světla v noci vadí a budí, myslím že v tom bude po mně taky.

Ta lampička kterou by si sama rozsvítila je asi nejlepší nápad.

Potřebovala bych ale takovou, kterou si bude moci i sama zhasnout - pokud by čekala třeba několik minut až lampička zhasne sama, tak by se mezitím stačila probudit…

senzor na zvuk také mít nemůžem, někdy mluví nebo vykřikuje ze spaní…
pohybový senzor by byl fajn kdyby slézala z postýlky na záchod, ale nevyřešilo by to hledání plyšáků během noci, protože pak by se rozsvěcelo i kdyby se jen převalila…

Takže mi vychází nejlíp vlastně úplně obyčejná klasická lampička u postele… proč mě to jen nenapadlo? :oops: 8) :kytka:
Jen aby našla její vypínač - mohlo by dobře fungovat dát na ten vypínač něco jako takové ty fosforeskující hvězdičky co se dětem lepí na strop - přes den se nějak „nabijí“ denním světlem a v noci něco vyzařují, ale jen opravdu málo - to by mohlo fungovat ne?

• Citovat
  • Upravit
Elenentka
16.11.17 13:32

Dámy, moc děkuju za všechny příspěvky, jste skvělé!

Vezmu to popořadě:
Noční světýlko, i třeba červené atd., bych zaváděla jen jako poslední možnost.
Malá se totiž potmě nebojí a nevyžaduje mít světlo, a tak by myslím byla škoda ji na to učit.
Navíc má hodně lehký spánek po mně, a mně taková malá světla v noci vadí a budí, myslím že v tom bude po mně taky.

Ta lampička kterou by si sama rozsvítila je asi nejlepší nápad.

Potřebovala bych ale takovou, kterou si bude moci i sama zhasnout - pokud by čekala třeba několik minut až lampička zhasne sama, tak by se mezitím stačila probudit…

senzor na zvuk také mít nemůžem, někdy mluví nebo vykřikuje ze spaní…
pohybový senzor by byl fajn kdyby slézala z postýlky na záchod, ale nevyřešilo by to hledání plyšáků během noci, protože pak by se rozsvěcelo i kdyby se jen převalila…

Takže mi vychází nejlíp vlastně úplně obyčejná klasická lampička u postele… proč mě to jen nenapadlo? :oops: 8) :kytka:
Jen aby našla její vypínač - mohlo by dobře fungovat dát na ten vypínač něco jako takové ty fosforeskující hvězdičky co se dětem lepí na strop - přes den se nějak „nabijí“ denním světlem a v noci něco vyzařují, ale jen opravdu málo - to by mohlo fungovat ne?

• Citovat
  • Upravit
20777
16.11.17 13:39

@Elenentka Fosforeskující hvězdičky vyzařují jen chvíli, to nepomůže, taky záleží na tom, jak moc se nasvítí a zezačátku to vyzařuje víc, než noční světýlko. Jinak já bych z rozsvěcení lampičky právě měla strach, že ji to vzbudí a pak se jí bude těžko usínat. To noční světýlko, když večer zhasneš, tak vpodstatě nevidíš, právě protože oči nejsou přivyklé tmě. Takže by usnula v pohodě a při probuzení je u toho tak málo světla, že tdy uvidí obrysy a v klidu si dojde na ten nočník a to je tak všechno. Ale právě záleží na tom, co pořídíte. My máme jedno velmi velmi letité, už je skoro na vyhození, ale nemůžu sehnat náhradu. Všechna nynější světýlka na můj vkus svítí prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
16.11.17 13:40

@Elenentka
Myslím, že to moc řešíš - dítě když usne, tak se neprobudí za pár minut jen kvůli tomu, že mu svítí malá lampička, která se do 10 min zhasne sama.

Stejně jako to, že tobě něco vadí neznamená, že to vadí dítěti. Já bych třeba u syna v pokoji s jeho lampičkou nemohla spát. A on spí celou noc.

Chce to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.11.17 16:14

Ty noční světýlka lze v samozřejmě i vypnout. Jejich světlo je měkké. Žádný halogen co vypálí rohovku. Zajít někam do obchodu a zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.11.17 11:51

Mně vyhovuje na té kočce z IKEA (máme modrou), že to je právě takové tlumené světýlko… trochu vidíš, ale není to pecka mezi oči (což by bylo u běžné lampičky).

Jinak by mohlo být řešení ještě světýlko na mačkání - dcera ho měla od babičky, kulaté s krtečkem, a prostě se zmáčklo celé to světlo. Taky to svítilo celkem tlumeně (bylo to na baterky). Obyč lampu bych určitě nedávala, to svítí moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí