Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky dnes jsme byli kvuli špatný grafomotorice u logopedky a zjistila spousta věci kterých jsem si nevšimla. Malýmu bude za dva měsice pět let a zkoušela předložky a on neví když mu řekla nad a pod. Pak mu ještě chybí prostorova orientace. No má podezření na dysfazii prý jen lehkou. Mě zajímá jestli vaše pětilataci v tom mají jasno?
@lynč zítra zkusím
a napíši
…ale tipuji, že ten můj s tím bude mít taky problém, stejně tak jako s mluvou…
Tak můj 4 leťák s předložkama problém nemá. ale drámo bych z toho určitě nedělala, naučí se to
![]()
No, nepotěším. Junior v pěti v tom rozhodně jasno měl. A co ho moc bavilo, měřit metrem, co je kolik pod a nad a vlevo a vpravo (atd) od něčeho. A ten mladší čerstvě čtyřletej hravě zvládl většinu úkolů, které starší bráška řešil u zápisu do školy. (Brala jsem je tam oba a mladší, aby se nenudil, tak si paralelně „hrál“… )
@MadGirlNancy píše:šikovný dítě
Jezis, ja myslela, ze predlozky pred postel…jako koberecky.
Mladá pětiletá stím problém nemá, taktéž prostorovou orientaci.Ale s mluvou je to bída, slovní zásoba je velká, mluví jako dospělák
ale Z, Ř, R
NÉ A NÉ SE NAUČIT
@Burj Chalifa píše: šikovný dítě
JÁ NA TOTO TÉMA TAKY KLIKLA, ŽE JSEM BYLA ZVEDAVÁ JAK PETILETÁK ZVLÁDA PLEST PŘEDLOŽKY (KOBERCE)
. pardon capslock ![]()
@gabki píše:
JÁ NA TOTO TÉMA TAKY KLIKLA, ŽE JSEM BYLA ZVEDAVÁ JAK PETILETÁK ZVLÁDA PLEST PŘEDLOŽKY (KOBERCE). pardon capslock
V první chvíli jsem měla stejnou asociaci. Chlapeček s háčkem v ruce.Ale zase, proč ne? Byl by manuálně zručný a bylo by to roztomilé.
@Burj Chalifa píše:
Fuj, lekla jsem se, že předkožky.
Ja taky
![]()
Můj syn bude mít v červnu 6, dysfázii má diagnostikovanou a předložky si plete dodnes. Máme mnohem víc problémů - výslovnost, tvorba vět, ale to porozumění je jeden z největších, to trénujeme už dlouho a pořád se nechytá… Jo, když už to pochopí na jednom předmětu - např. stůl - co je na stole, pod stolem… tak to ale zase nechápe ve spojitosti s jiným předmětem, tzn. co znamená „pod stolem“ už snad konečně chápe, ale jakmile řeknu že je něco „pod skříní“, nechápe nic… Učí se všechno jakoby nazpaměť, mechanicky… I tu samotnou řeč. Je to děs. Naučit se to dá neustálým trénováním, ale hlavně to chce čas, aby k tomu to děcko dozrálo, pak by to mělo jít samo ![]()
@MadGirlNancy taky sem si myslela jak má zakladatelka nadanou dcerku, když jí plete předložky do koupelny
tímto se omlouvám za OT
@wewa píše:
@MadGirlNancy taky sem si myslela jak má zakladatelka nadanou dcerku, když jí plete předložky do koupelnytímto se omlouvám za OT
stejný! ![]()