Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky prosím o radu ohledně stahování předkožky. Malému jsou 4 roky a nejde mu to skoro vůbec a já jsem to od začátku násilně vůbec nedělala, ptala jsem se své dr. a ona mi říkala ať to zkoušíme, ale nenásilně. Tak to děláme, al epřijde mi, že se to o kousek posunulo, ale malinko. Malej nemá žádné záněty a ani při čůrání si nestěžuje. Akorát mi přijde, než začne čůrat tak se pindík troško jako by nafoukne a pak v pohodě čůrá. Myslíte, že je to v pořádku a mám to nechat být? Moc díky za info
@papopy píše:
Ahoj holky prosím o radu ohledně stahování předkožky. Malému jsou 4 roky a nejde mu to skoro vůbec a já jsem to od začátku násilně vůbec nedělala, ptala jsem se své dr. a ona mi říkala ať to zkoušíme, ale nenásilně. Tak to děláme, al epřijde mi, že se to o kousek posunulo, ale malinko. Malej nemá žádné záněty a ani při čůrání si nestěžuje. Akorát mi přijde, než začne čůrat tak se pindík troško jako by nafoukne a pak v pohodě čůrá. Myslíte, že je to v pořádku a mám to nechat být? Moc díky za info
![]()
Zajímají mě názory ostatních, protože máme naprosto stejný problém..
Máme to podobné, doktorka nám radí nenásilně zkoušet, už jsme to i něčím mazali(mast byla na předpis), aby se kůže uvolnila, ale moc to nezabralo. Podle doktorky to budeme řešit za rok na pětileté prohlídce, chce tomu ještě nechat čas, ale vypadá to, že se to za ten rok asi opravdu nezlepší.
Je to ballooning, to nafukování nic to neni
tad o to. m něco je ![]()
@Misulka33 píše:
Je to ballooning, to nafukování nic to nenitad o to. m něco je
http://www.mimiforum.cz/…y-kdy-zacit/
Díky ![]()
@Kvido píše:
Máme to podobné, doktorka nám radí nenásilně zkoušet, už jsme to i něčím mazali(mast byla na předpis), aby se kůže uvolnila, ale moc to nezabralo. Podle doktorky to budeme řešit za rok na pětileté prohlídce, chce tomu ještě nechat čas, ale vypadá to, že se to za ten rok asi opravdu nezlepší.
Nápodobně, ale jako uvidíme, třeba to ještě povolí ![]()
Není zač, podívej se tady do diskuzí uz se to tu hodněkrat řešilo ![]()
Mazala bych kalciovkou a nikam nespěchala. Nevím, jak tvůj syn, můj si s pinďourem dost vyhraje, tak mu nesutále opakuji, ať si ho při tom hrají zkouší stahovat. Jde mu to už skoro úplně, zbývá odlepit maličký kousek. Je mu teda už pět a stahovala jsem mu nenásilně od miminka - při koupání ve vodě a jen co to šlo samo.
My řešili nedávno u sedmiletého, od mala to bylo v pořádku, pak se z ničeho nic začala předkožka " zatahovat" přetáhnuti šlo hůř a hůř. Nakonec dostal od mudr. mastičku s lanolinem a za 14 dní bylo vse ok
Mám to taky tak, když čůrá, tak se mu tam udělá balonek
doktorka říkala stahovat a zkoušet, ale on si na něj nenechá šáhnout, takže nic
kamarádka to řešila razantně, prvně mazala nějakou mastí a pak byli u doktora, který mu to násilím stáhnul, myslím, že mu to předtím znecitlivěli… pak ho to chvíli bolelo a ted už to mají OK. Mě říkala mudra, že je to kolikrát jen přilepené, že se toho nemám bát. ![]()
Misulk moc děkuji za článek, ulevilo se mi
. my to pořád řešíme s kamarádkou, má stejně starého a její dr. jí pořád tvrdí, že musí tahovat a že už mu to má jít volně, taky dostali mastičku, ale nepomohola a že ho na jaře někam pošle. Přeposlu jí ten článek. Naše dr. to neřeší, nechává tomu volný průběh a mě je to přirozenější. Pořád si říkám, dokud nemá žádné problémy, tak je to ok. Ve vaně to zkoušíme, ale jenom maličko, spíš si s tím hrajem ![]()
Holky, fakt jste mě dost uklidnili..Nerada bych malému způsobila nějaké problémy do budoucnosti..
![]()
Silwinka87 přes ně tak, máme úplně stejný názor, taky se mi ulevilo ![]()
@papopy píše:
Silwinka87 přes ně tak, máme úplně stejný názor, taky se mi ulevilo
tak si zase dámě vědět, kdyby byly nějaké novinky? ![]()
Tak ono je do doktor od doktora, naše mudra od mimina „nutila“ přetahovat, na každé prohlídce to kontroluje a přetahuje. Lidově řečeno se s tím nes..e. Kolikrát se malej rozbrečel.
A kamarádky mudra zase nepřetahuje vůbec, že prý je čas. Takže nevím ![]()