Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@TeriiTerii
a hlavne nesrovnanej, nektere deti maji pres 4 kila porodni, tak je jasne, ze bude rozdil. znam 6ti mesicni 8 kilove - ale jsou to tlusty mimina ![]()
a zalezi i na te delce, je jasne, ze kdyz treba 8 kg vazi dite 80 cm tak je mnohem hubenejsi nez 8 kilove, ale 70 cm ![]()
@TeriiTerii tech hodně stoliček měl syn taky, často s hlenem nebo zelené, dle dr. v pořádku..v tom roce a čtvrt měl pak už krev..mladší syn má taky alergii na mléko a vejce, ale díky dietě přibírá hezky..p. h. 3,2, v 6 nedelí 5kg, ve 3m 6,5, v půl roce 8, v roce 9,5..
@Sarik12 měří 70cm. Jej, tak také jsi měla drobísky! A našla se u vás něco, nebo v pořádku, jak říkáš, že to tak prostě je? Dost jsi mě uklidnila, že v tom nejsem sama. ![]()
@TeriiTerii
nenaslo se nic, proste jsou nezravky, vzdycky byly a budou. Vztah k jidlu zadny, klidne breci, ze maj jit jist
dokud nehubnout, tak uz to neresim, cas od casu odbery na vitaminy atp a vzdy vse ok
@Sarik12 aha
a doktorka na to už reaguje v pohodě?? Mě právě nenechá na pokoji
![]()
@TeriiTerii a co jogurty? Moje stejne stara dcera se po nich muze utlouct, treba bila holandie je tucna dost, sni mi i ten velkej kelimek. Zkus najit neco co ji proste bude chutnat, me se poradne rozjedla az v 7M do te doby jsme taky byly s jidlem pozadu, resp.bylo to jen o kojeni..
@TeriiTerii
tak cas od casu neco pronese, ale co uz. Vysetrene jsou, v nemocnici jim nic dalsiho delat nechtej, takze stejne nema, co by s nami udelala. a kdyz jim nic nechybi, proste jsou jen drobne.
blbe na tom je, ze porad musis dohlizet, co snedli a nutit je. Bey toho by to byl denne treba jen jogurt a okurka
No nedá mi to, připojím se do diskuze. Naše žížala měla v roce 7 kg a 70 cm, nejedlík první kategorie. Nenutila jsem a sama se rozjedla, dneska zdlábne víc než starší brácha a sní všechno, jen to není nikde vidět. Ve dvou letech nemá 10 kg, výšku nevím. Ale je chytrá jako vopice, vyškolí nás v pexesu, mrštná, pohybově hrozně šikovná, zná opravdu spoustu básniček a písniček včetně melodie. Jo a krásně umí R! Fakt malá, ale šikovná. Z toho soudím, že jí absolutně nic neschází a ani doktorka nic neřeší. Jo a do grafu růstu nezapadá od nějakého 4. měsíce, konstantně (sleduji si to jen sama). Uvidíme, jak dál. Ničeho bych se nebála, prostě každý je jiný.
Ahoj, mam stejnou zkusenost. Mam syna, porodni 2,2 kg, na roce kolem 7 kg. Ted bude mit 15 mes a dva mesice je na vaze 7,3 kg. Je to o nervy.. doktorka delala rozbory krve. Zjistil se jen nedostatek zeleza, ktery je uz ted ok. Jinak vse v poradku, byli jsme na sonu briska, kontrolovali srdce, proste vse mozne a nic se nezjistilo. Nemej strach, urcite ji udelaji jen vysetreni, ja nemocnici odmitla, kvuli tomu, ze vetsinu testu ma za sebou. Mohla bys dat prosim vedet, jak to tam probiha?
Jo a mame na predpis fortiny cream… je to energeticka bomba s malym objemem, treba by po tom mala pribrala?
Já mám druhé dítě taky úplně mimo tabulky (exota). Ve 4 měsících měla 70 cm (něco jako cca 100 percentil) ale k tomu jen 5,7 kg (takže poměr výška/váha někde okolo 1 percentilu). Prostě úplně mimo - dlouhé vyžle. Doktor v pohodě, že s genetikou nic nenaděláme a pokud k tomu není nic jiného, asi se to výrazně nezlepší. Hubeně nevypadá, má úzkou postavu po tatínkovi, s postavením kostí neudělám nic. Ale zkusila bych ten lepek. V testech může vyjít, že není alergická, ačkoliv je (prostě testy jsou neprůkazné), a tahle alergie může mít vliv na růst, váhu, ekzemy a jiné.
Zkusila bych ji spis vyhladovet, nedavat kazdou hodinu. At toho sni vic u tech hlavnich jidel 5×-6× denne. Kdyby mi nekdo daval jist kazdou hodinu, tak budu furt plna. Varila bych kaloricka jidla, jako tvaroh, palacinky, vajicka, maso, omacky, smetana…
Moje deti jedi hodne, maji ale mezi jidly prestavky asi 2,5 az 3 hodiny.
@jajara je to je jesterka! Ja si myslim, ze mala bude nejspis to same! Taky je hrozne mrstna a psychicky je na tom pomalu jak dvoulete dite. Rozumi, sklada kosticky, tvary, puzzle! Ale ta vaha. Takze doufam ze to tak bude i u nas.
@Kikin16 tak my tedy nakonec pujdeme v pondeli take na sono briska. Dnes brali krev a tri ampule! Takova malinka je a tolik ji toho vzali! Hned jsem ji dala mlicko mela jsem strach aby mi jeste neomdlela. Uricite dam vedet ty vysledky! Diky za zkusenost. Je dobre ze to mate v poradku!
@achesa1 dekuji za prispevek, tak take detatko zizalka? Myslis ze mam zkusit bezlepkovou dietu? Treba by mohla pribrat.. jestli vse bude ok asi to zkusim!
@Zuzaja to me take napadlo.. neladovat porad necim a zkusit davat co 3 hodiny.. mozna by to zabralo.. jen jednou jsem neco podobneho zkusila a to jsem si rikala pockam a zkusim zda se ozve sama. Neozvala. Nejedla 5 hodin a byla v pohode! Dala jsem ji teda najist a zase si snedla to sve 95 g a smitec. Tak od te doby jsem ji zacla pechovat co hodinu. Ale jak he vidno moc to nezabira. Naopak je to jak u dospelych, cim casteji jim tim vic mi to spaluje a hubnu. Takze to nezbyva asi udelat jak radis ty. ![]()
@TeriiTerii Jakékoliv změny bych zkoušela aspoň 3-4 dny, ideálně týden. A pak až vyhodnotila. Prostě jí udělej takový dospělý režim, hezky si obě připravte jídlo, v klidu si sedněte a obě to snězte. Ty jíš tedy jak často?
Já osobně si myslím, že to bude dobré, má mít v roce 3 násobek por. váhy a to téměř splňujete, jí hezky, je čilá a veselá, neboj, bude to dobré.
@Zuzaja ja se v posl.dobe z nervu prejidam
jakobych to chtela dohnat za ni.. snazim se jist hned po ni nebo ji to dam i do zidlicky aby si to brala behem toho co jim ja.