V roce neprospívá

849
19.7.17 17:05

V roce neprospívá.. :-(

Dobrý den,
jsem dnes úplně zdrcená. Je jí rok a dnes jsem dostala papírek do nemocnice. Moje malá dcerka nikdy nechtěla moc papat a to jí nabízím něco co hodinu. Narodila se velmi malá 2,44kg a i když bylo kojení boj, protože nechtěla sát, nakonec po 14 dnech nás pustili z porodnice domů, protože nepatrně přibrala. Pak to docela šlo, přibývala drobně ale pořád něco. Ve 4 měsících už ale boj s kojením byl nad moje síly, vždycky plno vzteku, že chce jíst a já neměla a naopak když jsem měla nechtěla.. Nasadila jsem Sunar. V 9.měsících měla 5,9 kg, tak mě doktorka pořád honila ať jí pořádně nacpu, jenže do toho zuby, prdíky a tak nás nechala být s tím, že do roka snad už konečně přibereme. Má 6 zubů a konečně po prdíkách. Bohužel váha ukázala dnes 6,3 kg v roce! Je drobná, ale opravdu není vychrtlá. Ta váha je ale strašně malá. Přitom od 10.měsíce krásně papá vše co jí dám! Všechny příkrmy, husté zeleninové i masové příkrmy, polévky, ovoce, kaši, jogurty.. Sní sice trošku, ale vždy něco. približně 90g kaše, 90g hl. jídlo, 90g ovoce s tvarohem.. mezitím dávám různou zeleninu, rohlíky, piškoty. Jde mi z toho hlava kolem. co hodinu nabízím jídlo. A stejně nepřibírá.. 3× denně však kaká a to hodně. Taky hodně leze a přijde mi, že vše snad hned stráví. Prosím vás, máte někdo podobnou zkušenost? já opravdu nevím, co dělám špatně. Hrozně se bojím, že mi jí dají na kapačky! Budu tam samozřejmě s ní, nepřežila bych jí nemít u sebe třeba týden, byť jen přes noci, ale bolí mě z toho srdce. Připadám si neschopně, přitom ona je tak hodná a živá, pořád se směje a něco prozkoumává, je to dráček a přitom takovej střízlík.. Máte někdo něco podobného za sebou? Jak se řeší v nemocnici neprospívání?? :nevim: :,(
Děkuji všem za vaše zkušenosti a odpovědi.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15422
19.7.17 17:11

V nemocnici hlavne asi budou pátrat po příčinách neprospívání. Zda nemá nějakou vrozenou poruchu metabolizmu, připadně nějaký problém trávicího traktu. Nemyslím si, že jsi udělala nějakou chybu a držím palce ať je malá ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.7.17 17:16
@ivašot. píše:
V nemocnici hlavne asi budou pátrat po příčinách neprospívání. Zda nemá nějakou vrozenou poruchu metabolizmu, připadně nějaký problém trávicího traktu. Nemyslím si, že jsi udělala nějakou chybu a držím palce ať je malá ok.

Moc děkuji za podporu :kytka: snad bude vše o. k. Já při představě toho, že budou malou trápit kapačkami a vyšetřeními.. No není mi z toho vůbec dobře.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27681
19.7.17 17:17

@TeriiTerii a má být po kom takhle drobná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.7.17 17:22

@ka2ka tak vlastně já byla dost drobná, ale v roce jsem to prý dohnala.. Ale např. moje mamka ta prý byla schopna žít ze vzduchu. Doktoři jí posílali 3 krát do ozdravovny, ale to byla 6ti leté dítě a dodnes tvrdí, že jí „obtěžovalo“ jít se najíst :-)) Źe jí to nezajímalo. Vzala si prý kousek jablka a šla si zas hrát. Normální jídlo skoro nechtěla. Tak jedině po babičce, ale malá zas jí vše co jí dám, jen hrozně málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.7.17 17:24

Naše malá se narodila s váhou 2,54 kg a v roce měla „jen“ 8 kg. Doktorka váhu nijak neřešila. Teď má ve 3 letech 11 kg a má se přijít za půl roku zase změřit a zvážit, já v tom přeměřování moc smysl nevidím. Vidím, že jí vše a je stále v pohybu. Je prostě drobná, my jsme také tak. Možná je to u Vás také jen zbytečná panika. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
19.7.17 17:25

Nikdo ji kapačkama a vyšetřeníma trápit nebude, všichni se naopak budou ze všech sil zjistit, kde je problém. Vážně, když to budeš brát tak fatálně, tak to pro vás obě bude zbytečně traumatizující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
19.7.17 17:27

@TeriiTerii malá to má s váhou podobně, porodní 3,300 v roce 7300,takže taky nabrala jen 4 kila do roka, malá taky moc nejedla, ale kojila jsem, kolem desátého měsíce se taky rozjedla ale pořád přibírá málo teď v 18,měsících má 8,300,Doktorka to ze začátku taky dost řešila, malé dělala různé odběry, zkoušela dávat nutridrinky. Všechnu bylo v pořádku, Takže teď už to nereší, malá je zdravá a čilá, V nemocnici asi udělají spoustu vyšetření a testů, přeji ať nic nezjisti, a malá je prostě jen drobounka, ale hlavně zdravá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
19.7.17 17:31

@TeriiTerii může mít třreba nějakou potravinovou alergii, může být jen živá a vše spálit..syn p. h. 2kg, v roce 7,4kg, ve 2 letech 10kg, nyní ve 3,5 má kolem 13 kg..jí ted už docela slušně, má alergii na bílkovinu kravského mléka, zjištěnou až v roce a čtvrt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.7.17 17:34

@janax1 doufám, že je to tak, a že jen dramatizuji zbytečně.. Jen jsem myslela, že má alespoň 7 kg.. To by bylo v pořádku, i když by to bylo málo.. Ale 6,3 to vyděsilo i mě. To má dcerka kamarádky a je jí 6 měsíců..

@Mala.ještěrka díky, doufám, že máš pravdu a já se pokusím brát to víc s rezervou a nedramatizovat bez výsledku..

@malina83 děkuji, moc mě potěšilo, že v tom nejsem sama! Už z těch tabulek šílím.. Připadám si pak jak nějaká krkavčí matka, co snad nedává vlastnímu dítěti najíst! Přitom furt něco vařím a dávám jí i to, co jím občas sama. btw. malá miluje maliny a teď mě jedna taky potěšila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
19.7.17 17:36

@lentilka248 Takže taky drobínek. To je možné, třeba jí jen něco pořád nutí kakat.. :-/ To mě nenapadlo.. Ale možné by to mohlo být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
19.7.17 17:41

@TeriiTerii Určitě to bude dobrý. Přinejlepším jí nic není a jenom je drobná. Přinejhorším zjistí, proč nenabírá, a vyřeší se to. A možná se vyhnete zbytečným problémům v budoucnu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
19.7.17 17:46

@TeriiTerii taky jsem to hrozně řešila, kazde návštěvy u pediatra jsem se bála, ze mi řeknou, ze se o malou špatně starám, vim jak se citis, neboj, je to asi normální, v tyhle době se všechno dává do tabulek. Jenže každé dítko je originál, teď už se tomu smeju a říkám, ze je mala rebel a na nějaké tabulky zvysoka kašle :lol: dokonce ani zoubky ji nerostou v pořadí jak to bývá obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
19.7.17 18:16

@janax1 u přeměřování je důležité to, jestli si dítě drží pořád svoji linii v percentilovém grafu nebo se propadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
19.7.17 18:25

@TeriiTerii
na kapacky ji nedaj, jen ji vysetri proc nepribira. U vetsiny deti se nic nezjisti. Nepises kolik meri, to je take dulezite
jinak moje v 15 mesicich 5 kg, porodni 2,6, druha 7 a porodni 3,2.
proste nektere deti jsou drobne. Ale je dobre vysetrit proc - muzu mit treba alergii na mleko ci lepek a kdyz to vyradis, tak zacne nabirat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí