Jak se od toho mám odprostit?

Anonymní
18.7.17 10:16

Jak se mám od toho oprostit?

Holky mám takový problém mám 2 děti.. 5a2.. A nechci aby někam jezdily na noc, chci je mít pořád u sebe, trochu se bojím toho, když někam pojedou, že pak budou chtít jezdit pořád a mě už nebudou mít rady.. Jak se s tím mám vyrovnat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
18.7.17 10:26
@Anonymní píše:
Holky mám takový problém mám 2 děti.. 5a2.. A nechci aby někam jezdily na noc, chci je mít pořád u sebe, trochu se bojím toho, když někam pojedou, že pak budou chtít jezdit pořád a mě už nebudou mít rady.. Jak se s tím mám vyrovnat?

proč by tě neměly mít rády?? 8o Nemůžeš si je uvázat k noze, je dobré si uvědomit, že děti potřebuji i jiné lidi než mámu a když je občas pustíš k babičce (předpokládám, že jde o to, nebo něco podobného), tak jim to jen prospěje. Pokud tedy vztahy dobře fungují :)
Ten čas, kdy budou děti pryč můžete s manželem/partnerem využít pro sebe, zajít si někam, nebo se jen válet doma bez povinností a užít si hezké chvíle ;)
Na lásce dětí k tobě víkendový pobyt mimo domov určitě nic nezmění. Nehroť to tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
18.7.17 10:29
@Anonymní píše:

neblbni, proč by tě neměly rády? Malá chodí ke tchýni, chce tam ale na noc chce domů :lol:, pokud by tam chtěla spát at si to vyzkouší ;) A jestli máte příbuzné dál tak přece nepojedou někam na pár hodin ale můžou si to užít pár dní, navíc když tam budou obě nebude se jim tolik stýskat a zase rádi pojedou domů ;) To je život že děti pak se musí naučit samostatnosti. my to nelámeme, Vali tam chce jít na celý den, doma kolikrát že tam bude spát a pak tchýně říká že klem 18h řekne že už chce za maminkou :mrgreen:. Nech to na nich, pokud se jim bude stýskat tak budou chtít domů a příště to třeba vydrží. nejde si je k sobě připoutat na vždy, za rok mladší má 3 a už to taky bude jiné, ve 2 letech malá nikam nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.7.17 11:21

Tak já se děti ráda „zbavuji“ :mrgreen: Teď jede starší na tři týdne.
Starší jezdí na noc pryč od 8m, mladší byla poprvé v 16m. Všichni si od sebe navzájem odpočineme. Babičky a dědové zařídí jiné zážitky než máma s tátou. Chci ještě přesvědčit chlapa na „tátovské“ víkendy. Myslím si, že děti mají takhle bohatší zážitky. Vždycky se rádi vracejí, starší i volá aby mi řekla co dělali. Myslím, že i to ježdění pryč starší líp připravilo na školkovou docházku. Obě děti jsou samostanější. A o to podle mě ve výchově jde, vychovat samostatně sobestačné jedince.
Jednou děti musí pryč. Do kolika let by jsi chtěla držet u sebe? Já bych si sama sobě řekla, že je lepší se na to postupně trénovat, než pak mít syndrom prázdného hnízda. Proto děti jednou budou sami chtít od tebe pryč. Je to přirozené. ;) Ale na lásce k tobě to nic nemění. Spíš do budoucna by je mohlo tohle pevné připoutání negativně ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
18.7.17 11:34

A teď si představ, až vyrostou 8o 8o jsou to tvé děti :srdce: vždy tě budou milovat. Nedávno byla moje starší (3roky) u babičky na týden. Když přijela byla tak rozněžnělá :mrgreen: přivítala se s bráškou, se mnou, kočkou i psem a to babička nasadila vysokou laďku. Jezdila tam každý den na koni, kole, spoustu prolízek tam bylo, kolotoč, parta podobně starých dětí… Já jí nemůžu nabídnout 100% pozornost s tolika zážitky za den a přesto byla šťastná, že je doma :srdce: :hug: neblbni a nech je něco prožít bez tebe. A ty si najdi činnost která tě baví a s dětma moc nejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.7.17 13:49

Ja davam malou na noc od 7 mesicu moji mamce..tak jednou max dvakrat do mesice..ted ma mala rok a pul… A kdyz ai pro ni prijedeme tak jde videt jak je rada pomazli jde k nam, ale prioritni je pro ni babicka..po chvilce to prejde. Deti vas budou mit vzdycky rady a budou vas milovat ikdyz sem tam budou uprednostnovat nekoho jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.17 17:59

Možná hloupá otázka, ale děti nemám a bohužel nemám ani mamku, abych se jí zeptala. Jak může vzniknout oboustranná láska (dítě X rodič), když dáváte dítě např. od 1 roku do jeslí (např. na 4 dny v týdnu na 8hodin). Přijde mi, že to dítě je s rodiči hrozně málo na to aby si na ně zvyklo.

• Citovat
  • Upravit
23966
18.7.17 18:23
@Anonymní píše:
Možná hloupá otázka, ale děti nemám a bohužel nemám ani mamku, abych se jí zeptala. Jak může vzniknout oboustranná láska (dítě X rodič), když dáváte dítě např. od 1 roku do jeslí (např. na 4 dny v týdnu na 8hodin). Přijde mi, že to dítě je s rodiči hrozně málo na to aby si na ně zvyklo.

A ten první rok? Ona není důležitá kvantita času, ale kvalita času.
Moje děti se otcem vidí jedna jednou za 14 dní na víkend, druhá po večerech (někdy) a o víkendech. A obě s nimi mají hezký vztah. S babičkami se nevidí i několik měsíců a mají s nimi hezký vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.17 18:40
@Netopirek píše:
A ten první rok? Ona není důležitá kvantita času, ale kvalita času.
Moje děti se otcem vidí jedna jednou za 14 dní na víkend, druhá po večerech (někdy) a o víkendech. A obě s nimi mají hezký vztah. S babičkami se nevidí i několik měsíců a mají s nimi hezký vztah.

Právě nevím jak moc dítě v prvním roce vnímá. Kdo jsou jeho rodiče, kdo by pro ně udělal první poslední a tak…O kvalitě času máš určitě pravdu :-)

• Citovat
  • Upravit
23966
18.7.17 19:02
@Anonymní píše:
Právě nevím jak moc dítě v prvním roce vnímá. Kdo jsou jeho rodiče, kdo by pro ně udělal první poslední a tak…O kvalitě času máš určitě pravdu :-)

Dítě to vnímá. V roce už ví kdo je táta, máma, sourozenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.7.17 19:06
@Anonymní píše:
Právě nevím jak moc dítě v prvním roce vnímá. Kdo jsou jeho rodiče, kdo by pro ně udělal první poslední a tak…O kvalitě času máš určitě pravdu :-)

Věř mi, že ví kdo je máma a co navzájem cítí. Já pracuju naplno od 18m dítěte. Je pravda, že má děti a jiné lidi rádo, ale ví kdo je máma a táta. Když vlezeme do dveří peláší za námi šťastná. To samé u babičky. když si odře koleno volá maminku. I ve školce vím, že když nemá den, tak se po mě ptá. To dítě prostě ví, kde je doma, kde má zázemí a kdo je jeho jistota. Samozřejmě pokud by doma nebyla atmosféra a dítě žilo v hrozných podmínkách, tak se na cizí asi upne.

Edit. např už v těch 18m poznala, že moje sestra je opravdu teta a tíhne k ní. Ostatním kamarádkám říkám taky tety (k dceři jsou hodné a nosí jí dárky), ale pravá teta je prostě jedna a poznala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.17 21:56
@Šarlota4 píše:
Věř mi, že ví kdo je máma a co navzájem cítí. Já pracuju naplno od 18m dítěte. Je pravda, že má děti a jiné lidi rádo, ale ví kdo je máma a táta. Když vlezeme do dveří peláší za námi šťastná. To samé u babičky. když si odře koleno volá maminku. I ve školce vím, že když nemá den, tak se po mě ptá. To dítě prostě ví, kde je doma, kde má zázemí a kdo je jeho jistota. Samozřejmě pokud by doma nebyla atmosféra a dítě žilo v hrozných podmínkách, tak se na cizí asi upne.Edit. např už v těch 18m poznala, že moje sestra je opravdu teta a tíhne k ní. Ostatním kamarádkám říkám taky tety (k dceři jsou hodné a nosí jí dárky), ale pravá teta je prostě jedna a poznala to.

Díky za uklidnění, nějak na mě padla depka. Snažíme se o mimčo (ale nedaří se) a k tomu ještě nemáme/nebudeme mít babičky a kvůli pěnězům asi budu moct být doma s prckem jen rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML