Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, docela by mne zajímalo kolik z vás by NIKDY nikomu neřeklo do očí svůj názor na něj - protože etiketa praví to se přeci nedělá a není to slušné.
ahojky, to zakládáš v závislosti na diskuzi - co si myslíte o jurovi? ![]()
![]()
co si myslím to řeknu…babička mi vždy říkala že mám mlčet …a proto mám stále kamarádky/dy…když si myslím v dobrem pochválím když si myslím neco ve zlem řeknu..a zatím sem o žádné nepřišla
Já jsem opatrná a říkám jen to, co má smysl říct..pokud to nějak pomůže a může to něco změnit. Ale opravdu do očí..ne s někým jiným přes klávesnici, ze začátku dokonce bez vědomí toho, o kom je řeč..
Nemám ráda konflikty,myslet si můžu co chci a jiný zas o mě,ale někdy není zbytí a říct se to musí.....asi mě to v nejbližší době čeká a příjemné to nebude(je to v rodině)
Neměla bych s tím asi problém, kdyby mě o to dotyčný/á požádal/a, že to chce fakt slyšet. Jinak jsem na toto spíš opatrná, pokud mi na tom člověku záleží, dávám si bacha, pokud je to někdo, na kom mi nesejde a nepotřebuju ho (zní to blbě, vím… myslím třeba šéfka nebo tak) a třeba mě už dlouho něčím štve, tak klidně.
Sajindo, tak napůl. Vzpomněla jsem si na debatu s tchyní (ještě když jsme spolu dokázaly setrvat v jedné místnosti) a na můj dotaz že bych ráda věděla co si o mně doopravdy myslí a její odpověď že to se neříká.
Zajímalo by mne co je původcem tohoto, protože bych řekla že je spousta lidí jako já, co by chtěli vědět co ostatním na nich vadí, jenže nikdo není ochoten říct. Dá se říct že ze sta lidí mi to byli ochotni říct asi tři a jeden jediný byl ochoten říct na rovinu že to říct nechce, ostatní jen mlžili.
U těch co říkají že pouze pokud to má smysl - jak poznáte že to smysl nemá?
Já zrovna jsem z těch co to co si myslí i řeknou (i naživo), zvláště pokud se na to dotyčný ptá. Začít někomu bez toho aby se ptal na cizí názor vysvětlovat - že to dělá blbě protože… - snad nedělám ![]()
V čem by měly spočívat klady toho že si člověk nechá svůj názor pro sebe?
Hodně informací, které druhému takhle sdělíš k ničemu konstruktivnímu nevede..většinu věcí nepředěláš. Co mi pomůže, když mi někdo řekne, že jsem příliš netrpělivá, nedochvilná, upovídaná..vím to, ale taková jsem, ber neber.. ![]()
Pokud se mě někdo přímo zeptá, odpovím, ale s ohledem právě na tuhle skutečnost.
Já vás vůbec nestíhám. Tady byla ještě jedna diskuze, ani nevím přesný název - kde to jsme? nebo tak nějak a už tady není
Já než přečtu o Caty, tak tahle zmizela…
Co to bylo?
A taky s tím asi souvisí moje nezlomné přesvědčení, že do hlavy nikomu nevidím a fakt nejsem kompetentní někoho hodnotit. Jako z jaké pozice?
J8 vždy řeknu co si myslim jen podle situace , místa či postavení toho konkrétního člověka přizpůsobím i mluvu.Je možné říci velmi negativní věci velmi šetrně .Vulgarismy používám zřídka a jen s lidmi kteří mi jsou blízcí a neberou to osobně.Proto miluju náši krásnou mateřtinu nebot je opravdu květnatá.
Judycum, pravda je že já mám předpoklad v tom že když se někdo zeptá na to co si o něm jiný myslí, tak se ptá na to co si o něm jiný myslí, kdežto občas chce jen slyšet jak je super, pochválit… (asi jako když se ze slušnosti chválí nové šaty, které někdo nadšeně předvádí protože se mu strašně líbily a tak si je koupil).
Veruš, taky jsem ji zahlídla, přeskočila na další a pak už nebyla… Vím jen že to bylo o tom že - kde to jsme že si člověk nemůže ani založit diskuzi o sobě ![]()
Hanule píše:
Veruš, taky jsem ji zahlídla, přeskočila na další a pak už nebyla… Vím jen že to bylo o tom že - kde to jsme že si člověk nemůže ani založit diskuzi o sobě
Jojo, takže Caty
![]()
Jináč já jsem taky radši, když vím, co si o mně lidi myslí - aspoň vím, na čem jsem. Když se ke mně někdo chová neutrálně a myslí si, že jsem blbka, budiž, to ještě snesu. Ale co nesnesu, když si to o mně někdo myslí, nedejbože to ještě někde ventiluje a na mě je jak medík a ještě po mně třeba něco chce a já mu pomáhám. To radši, ať mi vmete do očí něco o skotu, já budu vědět a bude to v pohodě ![]()