Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Divné téma, zařadila jsem ho sem.
Poslední dobou tak přemýšlím o spravedlnosti… takové té „boží“ (nejsem věřící, ale nic nevylučuji).
Z manželovy strany máme v rodině paní, kterou až popíšu, bude to vypadat, že přeháním, nebo si vymýšlím.
Ona je NEUVĚŘITELNĚ vypočítavá. Obživlá kalkulačka, intrikánka, bezcitná osoba (už jí to jednou řekl i její vlastní syn). Není už nejmladší. Je schopná přimknout se ke starší osobě, která nemá potencionální dědice, a zmanipulovat ji tak, aby např. i přepsala závěť.
Byla schopná vmanipulovat svého syna do společensky „výhodného“ vztahu /cožpak o to, ta holka je hodná, ale naprosto „high society“, nemůžu jmenovat, je opravdu známá/.
Je ochotná přisát se na hodného důvěřivého a zároveň aspoń trochu movitého chlapa, vysát z něj peníze, udělat si z něj otroka (na vlastní oči jsme ho viděli jak špinavej zedranej maká na nemovitosti, na jejíž opravdu jí půjčil obrovské peníze… samozřejmě „na dobré slovo“… a ona ho pak odkopla a ještě řekla že ji okradl (to jsem od ní slyšela na vlastní uši).
Jak to píšu, ježí se mi i chloupky na tričku.
A zvedá žaludek, opravdu poslední dobou toho je moc, „naše“ záležitosti (kdy fakticky obrala nás) to už ani nezmiňuju… a pokračuje to i dál, opět se rýsuje přerozdělování majetku).
Já z toho fakt nic nechci. Pokud to přijde, tak samozřejmě nepohrdnu, ale nesápu se po tom - a i kdyby - na ni NIKDO nemá!! Nikdo. Je mazaná jak liška, vživotě jsem něco takovýho neviděla.
Teď se opět začíná přisávat na jednu příbuznou ze zahraničí, protože je pravděpodobně už na sklonku života, takže opět začnou návštěvy, telefony, pozvání, balamutění…
Ale kdyby to - ona by snad obelhala i detektor lži. S tím pánem, co ho vysála a odkopla - to nám normálně do očí lhala jak on okradl ji… To byl tak hodnej ochotnej klidnej CHYTREJ pracovitej člověk, že fakt by člověk musel dlouho hledat podobnýho.
Ona má moc manipulovat lidmi, ovlivňovat rozhodnutí. Mně samotné se to stalo - už párkrát jsem od ní šla taková „nabitá energií“, plná elánu a odhodlání… a ten pocit vyprchá až za dýl.
Sorry, je to román, ale já nechápu, jak jí na to tolik lidí může skočit, jaktože jí to vychází, jak může být tak zlá, tak vypočítavá… Že nikde neudělá právní přešlap (nebo si toho nikdo nevšimne nebo si netroufne oponovat…)
Ačkoli fakt nevěřím na posmrtný život (a jelikož nejsem schopná jí přát TEĎ něco zlýho… to si netroufám jí přát…) - copak to tak půjde až do konce?? Bude pořád obelhávat, manipulovat… zneužívat…
Je to vůbec možný??
Jsem z takový „normální“ rodiny, střední vrstva bez výrazných příjmů (moje rodiče myslím), a na tohle koukám jak zjara.
Melou, a spolehlivě. Jen možná jinak než si přejeme my.
Ta paní, kterou popisuješ, je zřejmě movitá, že? A myslíš, že je šťastná? Že má chvilky, kdy se rozhlédne a jen tak se pousměje?
Tipuji, že asi ne - a to je něco, co ani miliardový majetek nenahradí…
A právě v té obyčejné spokojenosti sama se sebou vidím smysl štěstí.
L.
Taky věřím, že melou, jen to nemusí každý vidět a taky to trvá než se spustí, ale namelou každému dle zásluh. Ono to nezní až tak neuvěřitelně, takových ,,dobrých" je určitě víc.
melou - neboj… u nás v rodině taky mlely a nevěřila jsem tomu… jednomu takovýmu, který se nám vysmával, že nemůžeme mít děti… bohužel to odnesla jeho manželka, která pár dní po největším vysmívání potratila (taky není svatoušek)… to dítě bylo postižený - neslučitelný se životem (těsně před triplama - teď už maj další… on je totiž podle svých slov plodnej bejček
)… Od tý doby tomu věřím, i když to trvalo dlouho a ten člověk si nedal říct a je pořád „zlej“, i když už né u nás na téma neplodnost… Kdo si počká, ten se dočká… věř tomu ![]()
Melou, verim, ze jo, musim… sama znam jednoho chytraka (v trochu jinem slova smyslu nez popisujes ty), take plati kdo nezazil neuveri a bydli s nami v rodinnem dome. Komplikuje vsechno co muze, dela naschvaly atd. Ja si proste rikam, ze ty mlyny jednoho dne domelou i jemu.
Melou a melou spolehlivě, jen kolikrát nevidíš jak dotyčeného nebo dotyčnou semelou. Ale na druhou stranu, čím víc čekáš až uvidíš jak melou, tak se nic nestane
, prostě všechno přijde až ve chvíli kdy to nejméně čekáš ale pak to stojí za to
![]()
Já jsem zažila, že melou na mé tetě. Taky hromadí majetek ve velkém, ale dokonce i v malém. Mamka přišla náhodou na to, že nějaký poplatek za společnou nemovitost klesl o 20kč ročně a teta to mámu nechala platit postaru, to nepochopíš
Taky nám mizela zelenina ze zahrady, kdyby neměla svojí, tak to člověk jakžtakž pochopí, ale oni mají latifundie, ale přece prodat o 10kedlubnů víc je finančně zahojí ![]()
S babičkou se nebavila léta a najednou začala běhat s pugétama a bonbonierama a proč? No přece babička zrestituovala majetek! Je to její dcera, tak si babička i přes všechny neshody pořád tolik nepřiznávala, že je tak špatná, ale naštěstí jsme jí přesvědčili, aby výnos z prodeje rozdělila na 3 díly - máma, teta a jeden si nechala. Kdyby to rozdělila na půl, tak už by v životě tetu neviděla. Ono stačilo, že když schrábla třetinu, tak zas byly problémy, takže babička prohlédla a teta už z jejích peněz nic nedostane a i stávajíci majetek rozdělila tak, že se to tetě nebude líbit. Jenže může si za to sama, babička nikdy mámu neupřednostňovala, spíš naopak tetě se vždy ustupovalo, aby byl klid. A stejně se pak babi vyčetla to, co si sama vynutila.
Ale to jako boží mlýny neberu /to naštěstí babička si už konečně přiznala, jak se věci mají/. Teta je hodně nemocná s rukama. Máma říká „bezskurpulozně hrabala, tak jí Panbůh potrestal na rukou“. A teď brečela, že sic má starší děti a i ona je starší, tak máma už má druhé vnouče a ona pořád nic. Kdoví kdo ten mamon podědí ![]()
Určitě melou, jen možná ne tak jak si představujeme a určitě ne hned jak bychom chtěli…
Někdo holt dokáže lidi zmanipulovat, ač se to někomuzdá nepochopitelné…
Rozhodně fungují, zažila jsem to na vlastní kůži už několikrát.Vždy, když mi někdo provede nějakou neuvěřitelnou podrazárnu, hlavu už si kvůli tomu netrhám jako dřív, páč jak ráda říkám (raději než boží mlýny), na každou svini se vaří voda…Ono se jí to ještě za života vrátí, jsem si jistá.
dík za reakce.
Prostě jen nechápu, že jí to šedesát let takhle vychází… nebo spíš prochází. opravdu nechápu. možná je to tím, že ona je přímočará a prostě válcuje, a člověk někdy vzdá „boj“ (i kdyby měl být jen morální ve smyslu „teď jí řeknu jaká je!“) ještě dřív, než začne vlastně bojovat, protože ona je parní válec. jede si po svym - včetně citových věcí…
nezastaví ji rodinná pouta, srdce, city - nic. je fakt zvláštní. nechci aby se jí něco stalo, to ne - ale prostě jen to celé mi připadá nemožné…
Zlatuško, ano boží mlýny melou pomalu, ale spravedlivě. A já k tomu připojuji, „do roka a do dne“ a ono i to vychází… Právě před rokem mi někdo vyvedl mooc nepříjemnou věc a schválnost(jen kvůli sobectví a nezodpovědnosti) a skutečně mu bylo do roka namleto, podle toho. Nejsem zákeřná, ani pomstychtivá, ale jak se kdo chová, tak se mu to „z vesmíru“ vrací. Vše je jen o energii a jakou vyšle, taková mu přijde zpět. Ublížila mi a nyní má trápení, které je několikanásobně větší než to mé. Já se za ten rok zžila a smířila se situací a ona s tím teď bude , bohužel, žít celý život. A jestli ani to člověka nepoučí, pak mu není pomoci… omlouvám se za anonym.D
Já doufám, že melou. A jestli ne, tak fakt už na nic nevěřím.
To je hezky napsaný do roka a do dne, kéž by to tak bylo. Myslím si, že zamelou jen v případě pokud na to nečekáme a pokud ani nepřejeme nic zlé. Tak pak se ozvou ![]()
Melou. A opravdu ve chvíli, kdy to nejméně čekáme.
Před 10 lety se nám rozpadla rodina - otec odešel za cizí ženskou. (i když už jsem byla dávnou dospělá, tohle jsem neskousla a náš vztah od té doby není dobrý…)
Před týdnem jsem se dověděla, že jej bez jediného slova vysvětlení opustila ![]()
Otec teď zůstal sám - bez partnerky, „bez dětí“ (protože nás tím svým odchodem fakticky vyměnil), zato o 10 let starší…
Přiznám se, že po tak dlouhé době jsem tohle už nečekala - a okamžitě mě napadlo to o „Božích mlýnech“…