Pěstounská péče

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3011
21.5.10 13:13

Pěstounská péče

Ahoj,
už nějaký čas si pohráváme s manželem - s myšlenkou vzít si dítě do pěstounské péče. Článků a literatury je všude spousty,ale spíše bych uvítala Vaše osobní zkušenosti, rady, aj.
Mám trochu obavy, zda mám na pěst.péči tu správnou „naturu“,zda bych to zvládla… :wink:
Ráda si i popovídám s ostatními,kteří o tom také uvažují…nebo už dítě v pěst.péči mají.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
21.5.10 13:26

Ahojky,

super téma :palec: :palec: :palec:
Já neporadím,nicméně-ráda se přiučím :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
21.5.10 14:09

Ahoj,
od porodu první dcery jsem si taky dost zahrávala s touto myšlenkou a opravdu jsme to brala už vážně.Je to pět let co mám starší dceru.Před dvěmi lety se mi narodila druhá a já jsi říkála,žepočkáme tak čtyři roky a jdeme do pěstounské péče!!!Přece musíme aspon jednomu človíčku pomoct!!!Ale bohužel mladší dcera má silný atopický ekzém,který nás tak hrozně zaměstnává a vysiluje,že bohužel tento plán je v nedohlednu a už na to nemám sílu!!!!A jsem z toho docela smutná!!!!A zase se mi to připomělo,když vidím tuto diskusi.

Katrinko a vy máte nějaké děti???
Jenom když jsem se zmínila kamarádkám,že takto uvažuju,tak všechny kroutili hlavopu :?:

Já obdivu takové lidi jak jste vy!!!

Snad se toho ekzému jednou zbavíme a nabereme sílu a taky tady doma nějakého človíčka navíc budeme mít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.5.10 14:24

Máme 2 děti, 4-letého syna a 1,5 letou dcerku :wink: . Taky přemýšlím v horizontu nejdříve za cca 2 roky.
Taky narážím v okolí docela na nepochopení :-?
Jasně, mám s prckama práce až nad hlavu :wink: ,ale ta myšlenka pořád přetrvává a neopouští nás :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
21.5.10 14:29

Tak to je super!!!My jsme momentálně vyštavení ze silného ekzému,ale snad někdy…
Jsme zvědavá,snad se tady ozvou nějaké maminky co mají zkušenost a napíší svoje svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.5.10 14:37

Doufám, že se ozve více maminek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
21.5.10 14:42

muzu se zeptat proc pestounska pece a ne adopce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.5.10 14:55

Uvažujeme spíše o starším dítěti, tak z toho důvodu. Samozřejmě i adopce může připadat v úvahu, ale mmt. se spíše přikláním k pěstounské péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
21.5.10 15:00

mam adoptovanou dceru proto se ptam ja pestounskou nechtela ,ani manzel, bala jsem se ze si matka po letech vzpomene a to bych nezvladla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 15:23

Neni to primo moje rodina, ale znam je dobre. Píšu jako anonym, protože to je hodně citlivé a osobní téma.
Takže, manželova teta po 3 vlastních synech adoptovala romského chlapečka, tehdy asi tříletého. V biologické rodině týraného tím nejhorším způsobem. Kluk potřeboval opravdu 100% péči a pozornost. Vypadalo to všechno krásně a v pohodě až kolem svých 15ti let se začal chytat podivné party, začal si s drogama, ze začátku jen marihuana, později i tvrdší. Nakonec asi ve 20ti ukradl doma všechny peníze (teta si domů musela brávat do úschovy obecní kasu - bydlí na malé vesnici), takže nakonec jsme jim my půjčovali cca 100tis. aby to mohli hned vrátit. Kluk se pak nějaký čas vůbec neukázal, teta na nervy - přes všechno co provedl je to pořád její syn. Později se občas ukázal, stále se drží podivných existencí, teta mu platí nějaký byt a pokud potřebuje pomůže mu. Tož tak jeden případ adopce.
Pěstounská péče - nejstarší syn oné tety si vzal děvčicu jejíž rodiče (také po 3 vlastních dětech) vzali do pěstounské péče nejdřív 2 holky, dvojčata, tehdy asi 7mi letá. Péče o ně opět musela být 100%, holky se těžko začleňovaly do běžné společnosti, nesnesly být ani 5 minut samotné v pokoji. Později vzali do pěstounské péče další 4 děti - sourozence těch prvních holčiček. Na svatbě tetiného syna byli všichni pohromadě. Asi o půl roku později jsme se s nimi opět viděli a ony 4 děti jim byli po cca roce odebrány. V důvodech se uvádělo, že rodina se před jídlem modlí a v neděli musí i děti chodit s rodiči do kostela 8-o jo, taky jsem valila oči. Skutečný důvod byl, že oni 4 sourozenci byli v děcáku v jiném kraji a kraj přišel o jakýsi státní příspěvek na ony 4 děti. Jestli jsou sourozenci spolu v normálně fungující, harmonické rodině stát nezajímalo, prostě šlo o prachy…

Tož tak moje zkušenost s pěstounstvím a adopcí. Tím nechci nikoho děsit nebo tak, jen upozorňuju na to, že je to věc skutečně náročná a vyžaduje fakt nejvyšší nasazení ze strany pěstounů. Samotnou mě to občas taky napadne, ale zatím se na to necítím (zatím stačí moje 3 kousky :wink: ).

• Citovat
  • Upravit
72
21.5.10 15:33

muj nazor je cim mensi ditko tim lepsi ,ale hajzlik muze vyrust i z vlastniho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.5.10 15:40

Většinou také slýchám spíše negativní příběhy, i přesto ta myšlenka a chuť pomoci dítku, které má problém být přímo adoptováno převládá :srdce:
Samozřejmě riziko je velké, že problémy budou.

Anonymní, to už je extrém tolik dětí v pěst.péči :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
21.5.10 18:32

Tak jasně,že pokud máš v pěstounské péči cikánka,tak tam jsou předpoklady,že jednou se nějaké party chytne a je to špatné.....ale to může i tvoje dítko,že jo????
Akorát mě docela dost děsí ty uřady a formuláře a různé testy a kontroly atd.....

To je určitě i u adopce,že????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
21.5.10 18:35

Já mám momentálně v pěstounské péči svého bratra a řeknu ti, že ačkoliv je to můj bratr, tak to byla hromada papírování, lítání po úřadech a vůbec všeho.
Osobně bych se bála vzít si cizí dítě do pěstounské péče, protože ty do něj vložíš nejen peníze, ale i city a nakonec příjde jeho rodič a čau, nic neuděláš.
Pokud máš touho pomáhat, tak bych adoptovala na dálku nějaké dítko v chudé zemi. Expřítele rodiče mají takhle v Africe malého chlapce, kterému pomohli chodit do školy a aby měl nějaké zázemí. Několikrát do roku jim posílá dopis, obrázky, fotky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
21.5.10 20:32

Obdivuji všechny, kdo se pro tohle rozhodnou. Mám ve svém okolí dvě rodiny co si adoptovaly děti, protože vlastní mít nemohou a dítka jsou naprosto v pohodě. Pravda je, že do rodiny přišly jako miminka. Pak znám rodiny, kde si do pěstounské péče vzali tehdy 10.tiletou slečnu (poloromku), vystudovala střední školu a teď už má svoji vlastní rodinu. Takže jen příběhy se šťastným koncem :-D . Jen škoda, že stát pěstounství nepodporuje daleko víc a je tolik dětí v dětských domovech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová