Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11037
1.9.20 07:30
@Anonymní píše:
Dobrý den mám k vám prosbu… Má nezletila dcera porodila chlapce já jakož to babička jsem byla zapsaná soudem jako osoba pečující o vnuka. Kvůli tomu, že mám insolvenci nemohu být zákony zástupce a tak stanovili moji sestru. Vychovávám ještě 2deti plus dceru a vnoucka. Paní soudkyně u soudu pronesla větu vám pestounskou nedám máte dluhy. Jenže z rodičovské se tohle vše nedá zvládnout… Ptám se či někdo neví či na to nárok mám nebo ne a zda se někde odvolat. Zda opravdu vadí insolvence. Děkuji hezký večer

Tak záleží, co máte napsaný v rozsudku-jestli svěření vnuka do péče jiné osoby nebo svěření do pěstounské péče. Pokud pěstounské, tak u příbuzenské pěstounské péče není automatický nárok na dávky pěst. péče, resp. odměnu pěstouna. Ostatní dávky pěst. péče ano.
Nějak jsem nepochopila, jestli soudkyně mluvila o penězích nebo o pěstounské péči jako takové. Odvolat se samozřejmě můžete, to máte napsáno na konci toho rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
1.9.20 07:51

No,
pro náhradní rodinnou péči se skutečně jako jeden z bodů posuzuje i hmotné/materiální/ekonomické zázemí žadatele.. takže ano, mohlo to soudkyni vadit, i když striktně není v žádném zákoně uvedeno, že insolvence automaticky vylučuje svěření dítěte do NRP… odvolání by mohlo mít úspěch, protože jde o poměrně zásadní zásah i do práva dítěte na jeho hmotné zabezpečení, které se odvíjí i od poskytnutých dávek SSP..
no, leda se obrátit na právníka, odvolat se, zaslat vlastní návrh.. pozor na dodržení lhůty pro odvolání… já osobně bych tento pokus učinila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.11.20 15:17

Pěstounský příspěvek

Dobry den všem. Chtela bych poprosit o radu. Nemáte nekso zkušenost do jakeho věku se vyplaci pestounsky příspěvek? Jde o to, ze ma neteř přítele, ktery je z Ukrajiny, ale 12 let zije v ČR. Do 18 let se o nej staral jeho stryc, proroze mi maminka umrela. Ted mu bylo 18 a strýček s tetickou cekaji rodinu a vykopli ho z baráku. Jen mě zajima do kolika let pobírá pěstounský příspěvek. Ještě dodělává gymnazium a chce jit studovat vysokou. Děkuji za kazdou zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
23.11.20 15:42

@Renndan to máš nějaké pomotané
pěstounský příspěvek pobírají Pěstouni - na výchovu dítěte, o které se starají, viz. MPSV zde vysvětlení https://www.mpsv.cz/…tounske-pe-1?…
tedy to NENÍ PRO TO DÍTĚ..(ale na péči o něj k rukám pěstounů..)

tobě spíš snad jde o sirotčí důchod, ne? ale tam zas záleží co to bylo za rodiče, kde žili, pracovali, odváděli zákonné odvody atd.
ať si kluk okamžitě zajde na úřad práce, tam mu to vysvětlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.25 04:12

Ahoj chtěla bych se zeptat mám kamarádku která je velice silná kuřačka má v pěstounské péči svá vnoučata ale neví zda je v pořádku že ji pracovnice ospodu nutí k aktivitám jako je třeba nutnost vymalovat si byt vzhledem k tomu že je v invalidním důchodu a navíc vdova, tak by sama takové to velké malování nemohla nikdy zvládnout. Na to konto pracovnice ospodu přišla s návrhem že má kamarádka svěřit klíče nějaké malířské firmě která by jí být vymalovala za její nepřítomnosti. Samozřejmě mi nejde o vymalování bytu ale o to zda má právo pracovnice ospodu na mojí kamarádku ohledně takovéhle věci tlačit a urgovat ji s pohruškou toho že svým kouřením a nevymalovaným bytem ohrožuje děti na zdraví a na životě!!! Hledala jsem v odborném literatuře a článcích ale bohužel jsem neobjevila nic konkrétního s kuřáctvím! Děkuji moc za radu!..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
1.2.25 06:23

No těžko říct, co přesně tím myslíš, jaká odborna literatura? Kuractvim rozhodně deti na zdraví ohrožuje, ale jestli tím má nasáklé zdi, nejsem si jistá, zda vymalování pomůže. Ale nevíme nic přesného o té situaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
1.2.25 07:56

Samozrejme je koureni pro deti skodlive a zdravi ohrozujici. Nemuze chodit kourit ven, musi jim kourit pod nos? To se prece bezne dela chodit aspon na balkon. Jinak vymalovat ji nikdo nedonuti a prestat kourit taky ne. Snazi se proste ji domluvit, aby prostredi bylo pro deti co nejlepsi. Ale ve vysledku je pro ne lepsi byt s babickou, co kouri, nez nekde jinde. Ale snahu by projevit mohla. To uz do konce zivota nevymaluje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3715
1.2.25 08:09

@AlienkaKalousova přesně jak píše @tini. To už nikdy nevymaluje? Dejte dohromady nějakou partu a pomozte si navzájem. Vymalujte. Děti budou nadšené a není to snad az takovaaaa prace, ne? Jestli ty si i jeji kamaradka, snaž se ji vysvetlit, že kouřit z okna by pro děti taky nebylo spatne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
1.2.25 09:23
@suzka1 píše: Více

Jo, to kouření z okna určitě ocení sousedé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 06:08

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky