Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2674
5.2.18 17:44

Je tu Poradna pro náhradní rodinnou péči, tak se zkuste zeptat tam. Ale moje zkušenost jako přechodné pěstounky - o dítko se hlásila jiná pěstounka, v té době už schválená a stejně kraj rozhodl jinak. Často kraj nemá rád, když se mu do výběru mluví. Ale opravdu to záleží na konkrétním případu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.2.18 16:31

Tam jsem se ptala, mluvila jsem o tom s psycholožkou, řekli mi, že moc velkou šanci nemám. Myslíte, že má cenu vůbec zkoušet to na ospodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
6.2.18 18:01

Můžete si na OSPODu podat žádost, třeba na Vás čeká jinde jiné úžasné děťátko. Zatím by jste prošla schvalovacím procesem a pak jen čekala na ten kouzelný telefon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.2.18 20:22

Moc dekuji za odpoved. Uprimne - jde mi o tohle dite a nejspis je to fakt beznadejne. Jednou to ale urcite zkusim. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.2.18 21:25

@tejkinka mohla by být, proberte to na ospodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
7.2.18 10:43
@tejkinka píše:
Moc dekuji za odpoved. Uprimne - jde mi o tohle dite a nejspis je to fakt beznadejne. Jednou to ale urcite zkusim. :)

Být tebou, dám si žádost o svěření k soudu a vezmu si právníka. Soud musí zdůvodnit, proč ti ho nesvěřuje. Nic horšího než že ti dítě nesvěří se stát nemůže. Když budeš váhat, svěří ho jiným pěstounům a ty si to budeš vyčítat, žes to aspoň nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.2.18 17:13

Dekuji vsem za rady, na ospod zajdu, hodne me odradila ta psycholozka v rodinne porade, ktera mi rekla, ze v podstate zadnou sanci nemam (asi kvuli tomu, ze jsem mlada a nemam zatim vlastni deti.) Miluju ho jako vlastniho a chci pro nej jen to nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.2.18 10:00

@tejkinka jak jsem psala, šlo by to i bez testů - jestli je tam citová vazba, tak by to šlo. Právě proto bych si zašla na ospod a oni by ti řekli, jak je to reálné a co pro to musíš udělat. S dítětem si stále v kontaktu? Pokud ne, stálo by za to kontaktovat doprovázející organizaci přechodných pěstounů a zkusit se domluvit na kontaktech. Co si budeme povídat, dlouhodobých pěstounů je nedostatek a třeba by si krajskému úřadu „vytrhla trn z paty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.2.18 08:25

Na ospod hned v pondeli zajdu, dala jsi mi ted znovu nadeji. :) S ditetem se vidam nekolikrat tydne, s jeho prechodnymi pestouny taky. Moc dekuji za radu. :)

Příspěvek upraven 10.02.18 v 08:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.2.18 08:26

@Hadumi na ospod hned v pondeli zajdu, dala jsi mi ted znovu nadeji. :) S ditetem se vidam nekolikrat tydne, s jeho prechodnymi pestouny taky. Moc dekuji za radu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.2.18 10:09

@tejkinka dala bych si návrh k soudu na svěření dítěte do péče, ale na ospodu bych se domluvila, co je k tomu potřeba (co vše je potřeba doložit k soudu). Aby se pak soud zbytečně neprotahoval. Trošku mne překvapuje, že ospod sám nezjišťoval možnosti umístění dítěte, předpokládám, že o tobě ospod musí vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.2.18 14:49

@Hadumi ospod o me nevi, radila jsem se zatim pouze v rodinne poradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.2.18 17:59

@tejkinka tak snad píše doprovázející organizace na ospod zprávu u spolupráci, kde se mj. věnuje i tématu bio rodina a tebe by tam měli jako „rodinnou“ známou zmínit. Ale co si budeme povídat, kolikrát ty doprovázející organizace jsou úplně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
11.2.18 10:18

@Hadumi nemyslím si, že něco psali, v podstatě mi řekli, že nemám žádnou šanci a byli se mnou rychle hotoví. Byla jsem tam asi 10 minut. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.19 20:18

Pestounska péče a hypotéka

Ahoj holky, mám syndrom PCOS a přirozeně bohužel otěhotnět nemůžu, s partnerem jsme už zkusili i ivf a bez úspěchu. Řekli jsme si, že tomu dáme zase chvíli čas a volnější průběh a přemýšlíme nad pestounskou péčí. Začala jsem se o to zajímat a našla jsem si spoustu informací, ale i tu že pokud máme hypotéku je s tím problém si dítě do pěstounské péče vzít. Hypotéku mám sama na sebe a je mi 27 let, nebude vadit také to, že jsem mladá? Jinak jaké informace přesně chtějí? Smlouvu na neurčito i výpisy z účtu, info z práce a pod? Jinak si myslím, že s mojí práci by snad neměli mít problém, jsem zdravotní sestra na interně, ale delam na směny, to nevím jestli by se jim líbilo. Děkuji moc za co nejvíc podrobné informace holky, moc mi to pomůže, jestli do tohohle vlaku :srdce: 8o 8o :srdce: mám nastoupit nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová