Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To je super, a odkud jste?
Anonym A
jihočeský kraj a zatím šlo vše bez problémů ![]()
Jestli máš FB, můžu Tě nasměrovat na stránky, kde jsou pěstouni i „čekatelé“ a až se k Tobě dostane nějaký prcek, tak i na uzamčené stránky, kde jsou jen pěstouni a poručníci. Kolikrát rada od člověka se zkušenostmi, myslím s těmi pravými zkušenostmi ze své rodiny, je tisíckrát lepší, než přečtení X různých knih. Moc držím palce, ať je vaše rodina spokojená jak nejlépe to jde. ![]()
@klafina123 fb mám a už jsem ve dvou skupinách… pp známá neznámá a pp nanečisto. Jsou to oni? ![]()
@Anonymní píše:
@klafina123 fb mám a už jsem ve dvou skupinách… pp známá neznámá a pp nanečisto. Jsou to oni?
Jsou. A až budete mít prcka, protože to je podmínka pro vstup do skupiny-dříve to tak nebylo, ale párkrát se stalo, že tam chodili třeba sociálky a určité lidi (pěstouny )sledovaly a když se tam holky třeba o něčem bavily nebo chtěly poradit, tak toho zneužívaly v jejich neprospěch. Takže ted jsou tam přísnější pravidla k přijetí (mít dítě v PP nebo být poručníkem a ofotit na email správce rozsudek, že dítě bylo fakt předáno-neboj, nikde se toho nezneužívá)…Pěstouni pěstounům.
@klafina123 děkuju za rady
Snad se budu moct brzo přihlásit i do té poslední skupiny ![]()
@Anonymní píše:
@klafina123 děkuju za radySnad se budu moct brzo přihlásit i do té poslední skupiny
Držím palce…A až to vyjde, přeju, aby jste dostali prťouska, který vám bude dělat hodně radosti..
Dobrý večer. Měla bych otázku a předem děkuji za případné odpovědi.
Mám svoje tři děti, maličké (3měsíce, 2 roky a 3,5roku) a když jsme začali přemýšlet, jestli si pořídit nebo neporidit čtvrté, došli jsme k možnosti pěstounství… Jsme tedy úplně na začátku. Ve fázi myšlenky.
Z toho, co jsem se zatim dočetla, v podstatě všechno splnujeme.. Máme vyrovnaný vztah, jsme oba psychicky odolní, máme hmotné zabezpečení, podporu rodiny, manžel zatim není úplně proti (časem určitě bude úplně pro)
… ale jde mi o děti.
Děti jsou teď mrňata… A já se ptám: jak velké mají být moje děti, než budu chtít takovouhle věc realizovat? Nechci čekat, az odrostou (což je asi nejrozšířenější varianta). Chci vzít dite do rodiny, jako kdyby bylo naše. Chtěla bych, aby se s našimi dětmi vnímali jako sourozenci.
Je to možné nebo mi to bude někdo rozmlouvat?
Na internetu jsem na tohle téma moc nenašla..
Předem dík
Zkuste mrknout sem http://www.dobrarodina.cz/…ame/pripravy nebo sem http://chcemebytpestouny.cz/ , je tam spousta informací. Jsem pěstounka na přechodnou dobu, takže to je jiné než dlouhodobý pěstoun. U dlouhodobé PP nemusíte čekat, až budete mít velké děti, ale budete přijímat mladší dítě, než máte Vy, aby byla pro Vaše děti zachována hierarchie rodiny. Doufám, že Vám to rozmlouvat nikdo nebude, dlouhodobých pěstounů je málo a jsou potřeba další otevřené náruče. Ale určitě k tomu řekne svůj názor sociální pracovnice - podáváte tam žádost, přijde k Vám na šetření, pak psycholog u kterého budete dělat přípravu.
Ahoj holky podala jsem si žádost o PP a zajimalo by mě jak dlouho jste čekaly od podání k tomu než jste si šly pro prcka? diky
Holky, chodíte tu? Potřebuju se na něco zeptat těch zkušenějších. ![]()
Chtela jsem se zeptat, jestli je mozne zadat o urcite dite, ktere je v prechodne pestounske peci a hleda se pro nej pestoun. Zadost jsem zatim nepodavala, vsichni mi rikali, ze je to beznadejne. Jsem sama, mam praci a byt a nemam zatim vlastni deti, je mi 24. Myslite si, ze je nejaka sance, nebo naopak? Dekuji za pripadnou odpoved.
Příspěvek upraven 05.04.18 v 12:57
@tejkinka pokud je mezi Vámi nějaká vazba, tak ano, jinak si pěstoun konkrétní dítě nevybírá. Pokud by byla vazba (příbuzenská, citová), tak by ses pěstounem stala i bez „žádosti“. Takže v realitě: byla bys příbuzná dítěte, pomáhala si jeho mámě s péčí, než např. zemřela…
Vazba mezi náma je, ale jen čistě citová. Má mě rád, já jeho miluji jako vlastního, několikrát mi řekl, že jsem pro něj jako jeho maminka. Ale příbuzenská vůbec, jeho rodiče neznám, ale co vím, nejsou schopni se o něj postarat a tak se pro něj hledají dlouhodobí pěstouni. Myslíte, že v tomhle případě je šance?
To je super, a odkud jste?
Anonym A