Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2550
10.2.19 20:33

@Dalmatinek33 tak jako pěstounka musíš být schopna kdykoliv převzít dítě. Dostává se za to teď i plat, takže v práci bys asi musela skončit. Popřípadě dělat jen na částečný úvazek, co když bys byla bez dítka. Myslím, že více informací dostaneš na úřadě, je to dost složité, tady jen tak všechny informace nedostaneš. Já osobně bych do toho šla, ale počítej s tím, že to bude dost psychicky náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.2.19 20:43
@Sashie píše:
@Dalmatinek33 tak jako pěstounka musíš být schopna kdykoliv převzít dítě. Dostává se za to teď i plat, takže v práci bys asi musela skončit. Popřípadě dělat jen na částečný úvazek, co když bys byla bez dítka. Myslím, že více informací dostaneš na úřadě, je to dost složité, tady jen tak všechny informace nedostaneš. Já osobně bych do toho šla, ale počítej s tím, že to bude dost psychicky náročné.

To mluvíš o pěstounech na přechodnou dobu,paní asi myslela dlouhodobou pěstounskou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.2.19 21:03

@Dalmatinek33 nešla bych do toho. Znám spoustu lidí co má své dětí a méně lidí co májí měli dětí v pěstounské peči nebo adoptivní. U těch co mají své dětí je málo skoro žadné dítě co by dělalo problémy. Ale z těch pěstounských a adoptivních dětí kradli, brali drogy atd..většina z nich skončila v pastaku a nebo utekli. Měla bych strach co z toho vyroste krev je krev a tu nikdo nezmění. Znám jen jedno dítě které je slušné.

• Citovat
  • Upravit
2550
10.2.19 21:10

@bejbyn tak tam jsou ty podmínky podobné, akorát je tam dítě v dlouhodobé péči. Proto říkám, že bude lepší zeptat se na konkrétním úřadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.19 21:12

@smajlik345 nezlobte se, ale na to jsem se neptala, samozřejmě vím, že je tam toto riziko, že dítě nebude podle našich představ, ale to nemusí být ani naše, kdybychom měli to štěstí a mohli mít své dítě. Dítěti chci dát domov, lásku, rodinu a základy správného a slušného vychování a snad se to i podaří.

Ale zajímá mě to jak je to s tou HYPOTEKOU, četla jsem někde že je to problém když máte hypotéku nebo nějaký úvěr a dítě vám nedají a také to tě je problém, že jsem mladá a nemám děti, ale jak mohu mít asi děti, když mi bohužel nebylo dáno to štěstí je mít… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.2.19 21:25
@Dalmatinek33 píše:
@smajlik345 nezlobte se, ale na to jsem se neptala, samozřejmě vím, že je tam toto riziko, že dítě nebude podle našich představ, ale to nemusí být ani naše, kdybychom měli to štěstí a mohli mít své dítě. Dítěti chci dát domov, lásku, rodinu a základy správného a slušného vychování a snad se to i podaří.Ale zajímá mě to jak je to s tou HYPOTEKOU, četla jsem někde že je to problém když máte hypotéku nebo nějaký úvěr a dítě vám nedají a také to tě je problém, že jsem mladá a nemám děti, ale jak mohu mít asi děti, když mi bohužel nebylo dáno to štěstí je mít… :,( :,( :,(

Jsem pěstounka a myslím, že nic z toho, co píšeš, nemusí být problém. Hypotéka není na závadu. Záleží na tvé konkrétní situaci a psychice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.2.19 21:43
@Sashie píše:
@bejbyn tak tam jsou ty podmínky podobné, akorát je tam dítě v dlouhodobé péči. Proto říkám, že bude lepší zeptat se na konkrétním úřadě.

Pak nevím,proč píšeš o platu nebo o částečném úvazku v době,kdy by neměla dítě.To se týká přechodných pěstounů.A na převzetí dítěte je také dost času,nejdřív jsou totiž podány informace spolu s fotografií a pokud souhlasí,tak se jezdí za dítětem několikrát na návštěvy a později si jej bere na víkendy,než si ho může natrvalo odvézt domů.Takže skončit v práci bude mít dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.2.19 21:46
@bejbyn píše:
Pak nevím,proč píšeš o platu nebo o částečném úvazku v době,kdy by neměla dítě.To se týká přechodných pěstounů.A na převzetí dítěte je také dost času,nejdřív jsou totiž podány informace spolu s fotografií a pokud souhlasí,tak se jezdí za dítětem několikrát na návštěvy a později si jej bere na víkendy,než si ho může natrvalo odvézt domů.Takže skončit v práci bude mít dost času.

Nemusí v práci skončit, půjde na mateřskou. Mateřská je u pěstounů stejná jako u kohokoliv jiného pokud je dítě mladší 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.2.19 21:51
@Dalmatinek33 píše:
@smajlik345 nezlobte se, ale na to jsem se neptala, samozřejmě vím, že je tam toto riziko, že dítě nebude podle našich představ, ale to nemusí být ani naše, kdybychom měli to štěstí a mohli mít své dítě. Dítěti chci dát domov, lásku, rodinu a základy správného a slušného vychování a snad se to i podaří.Ale zajímá mě to jak je to s tou HYPOTEKOU, četla jsem někde že je to problém když máte hypotéku nebo nějaký úvěr a dítě vám nedají a také to tě je problém, že jsem mladá a nemám děti, ale jak mohu mít asi děti, když mi bohužel nebylo dáno to štěstí je mít… :,( :,( :,(

Musíte projít schvalovacím procesem jako pěstouni,školením,psychotesty a až pak jste zařazeni do databáze pěstounů.Do papírů si napíšete požadavky na dítě(věk,pohlaví,zdr.stav,etnikum atd) a podle toho vám vyberou dítě.Pokud při návštěvách bude vše ok a vy ho budete chtít,podáte si návrh k soudu,tam budou zkoumat vaši bytovou,finanční,sociální situaci,přijde vás domů navštívit pracovnice OSPOD podívat se,jak žijete.Ale není to nic hrozného a hypotéka by tomu neměla bránit,pokud máte dobré a stabilní zaměstnání(oba partneři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.2.19 21:55

.

Příspěvek upraven 10.02.19 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
10.2.19 22:01

@bejbyn protože původně jsem psala o přechodné pěstounské péči. V té stálé to bude dost podobné. A i za dlouhodobou péči se myslím pobírá plat, pěstounství (ať už dlouhodobé či přechodné) se bere jako zaměstnání. Ale (jak jsem už 2× psala), byli by nejvhodnější obrátit se na konkrétní úřad, který dodá aktuální info. Proces je to složitý, informací mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.2.19 22:08
@Sashie píše:
@bejbyn protože původně jsem psala o přechodné pěstounské péči. V té stálé to bude dost podobné. A i za dlouhodobou péči se myslím pobírá plat, pěstounství (ať už dlouhodobé či přechodné) se bere jako zaměstnání. Ale (jak jsem už 2× psala), byli by nejvhodnější obrátit se na konkrétní úřad, který dodá aktuální info. Proces je to složitý, informací mnoho.

Při dlouhodobém pěstounství dostávají odměnu pěstouna,což je 12tis,kdežto přechodní dostávají plat 20tis.Dlouhodobí můžou k tomu pobírat mateřskou,rodičák nebo jít do práce(pokud je dítě větší a je ve školce,škole).Jako zaměstnání se to bere jen u těch přechodných pěstounů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
10.2.19 22:14

@bejbyn takže nějaký plat dostávají. Ale osobně si nedovedu představit to, že dostanu čtyřleté dítě a hned ho frknu do školky. Takže i tam to bude chtít na přechodnou dobu nějaké omezení v práci. I když ho nejdříve jezdí navštěvovat a seznamují se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.2.19 22:29
@Sashie píše:
@bejbyn takže nějaký plat dostávají. Ale osobně si nedovedu představit to, že dostanu čtyřleté dítě a hned ho frknu do školky. Takže i tam to bude chtít na přechodnou dobu nějaké omezení v práci. I když ho nejdříve jezdí navštěvovat a seznamují se.

Po převzetí dítěte mladšího 7 let může jít na mateřskou.A jezdit za dítětem se dá o víkendech či jak má směny,taky záleží,jak daleko je umístěno,může být u přechodných pěstounů někde poblíž,ale i v kojeňáku někde dál.Většinou je to v rámci kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
10.2.19 22:34

@Dalmatinek33 ahojky určíte budou chtít tvoje příjmy záleží kolik ty zbývá doplatit hypotéku já si myslím že to bude ok.my už to máme za sebou a máme menší příjem a vyživovací povinnosti ke klukům.taky záleží na kraji pestounu je málo. Podejte žádost a uvidíte. Držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová