Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladam tuto snad „stalou“ diskusi pro vsechny znakujici maminky jako takovou poradnu - proste abych nemusela na kazdy dotaz zakladat nove vlakno. Prosim vsechny znakujici nebo majici co rici k tematu, aby si dali sledovani emailem nebo do oblibenych (podle toho, co sledujou). Nemyslim si, ze by tu byl nejaky cily denni ruch, ale ja urcite budu mit casem nejake dalsi dotazy a budu rada, kdyz mi zkusena kohorta odpovi ![]()
K tomu znakovani na verejnosti - to svoje „mlicko hotovo“ se provadet na verejnosti nestydim.
mlicko je otevirani a zavirani dlane, hotrovo je tak, ze das ruce k sobe pred hrudnik a rychle oddalis od sebe. lepsi by byly obrazky.
Tak jsem tu. Já mlíko zatím neukazuju, nestíhám to, musím rychle vyndat kozu, jinak je zle. Ale vypadá to, že přejdem na UM, tak možná pak. Ani nevím znak.
Co teda kdo vlastně ukazujete, vy kdo začínáte?
U nás: „hami“, „ještě“, „hotovo“ a „světýlko“. Pak děláme „pápá“, když jde muž do práce nebo když jsem někde jinde a Mates jinde. Ale „pápá“ nemám ráda, přijde mi takový děsně infantilní a prostě debilní (nevím proč, nic zvláštního na tom není žejo).
Jé tak my hotovo děláme jinak. Mám otevřenou dlaň a na ni v pravým úhlu klepu druhou rukou…zkusím najít obrázek.

suvik píše:
Jé tak my hotovo děláme jinak. Mám otevřenou dlaň a na ni v pravým úhlu klepu druhou rukou…zkusím najít obrázek.http://www.znakovanismiminky.cz/index.php?…
suvik to je dospelacka (normalni) znakovka,kamoska mi to zrovna min. tyden ukazovala. to mas z te sve knihy? proc jen to neni jednotne.....
jinac v tom linku na miminkovstinu bylo, ze mas stale ucit 5 znaku. kdyz se dite jeden nauci, pridas si dalsi.....
Jo to je z té knihy, no prostě ta Šustová no, ten web je taky od ní, ta holčička je její holčička. A tak to je vcelku jedno ne, Kostěj si holt nebude rozumět s Matyldou, ale s tebou jo…
Ja delam mliko jako dojeni, ruce do spetky pred hrudnikem…a hotovo jsem prebrala z obvyklyho gesta natazenou dlani pred telem z jedny strany na druhou…to je popis teda
Asi jako, kdyz reknete smytec…
A jinak mame mama, tata, Matysek (kdo pamatujete Matesa, zataham za ucho), Tyna, Ben (opice, chytnu se za bradu), babi, deda..mliko, jeste, spinkat, plina-prebalit, pochovat. Je toho az dost, ale nejsem tak svedomita, abych to delala furt ![]()
Já sice neznakuji, ale chystám se.
Není pozdě? Lindě bude 10 měsíců.
Zatím ovládá „paci, paci“, „pápá“ a „pozor“ /to napřímí ukazováček/ a ještě „tytyty“
Ale to jsme se naučili tak nějak bezcíleně.
Teď bych ráda cílený znaky.
Takže se chystám tady chytat moudra.
Taky se hlásím do klubu - s Helenkou jsme úspěšně znakovali zhruba od roka a naprosto super! Na Marečka už se taky chystám, tak si začínám po večerech opakovat znaky ![]()
Mava píše:
Já sice neznakuji, ale chystám se.
Není pozdě? Lindě bude 10 měsíců.
Zatím ovládá „paci, paci“, „pápá“ a „pozor“ /to napřímí ukazováček/ a ještě „tytyty“
Ale to jsme se naučili tak nějak bezcíleně.
Teď bych ráda cílený znaky.
Takže se chystám tady chytat moudra.
Pozdě určitě není, my začali až ve 13. měsíci - v té době ještě malá vůbec nemluvila a bylo úplně vidět, jakou má radost, že najednou jí rozumíme, že si může prohlížet knížky a „povídat“ mi o nich, a tak…
Mně se to blbě popisuje, jak jsem co dělala.
Ale co jsem nenašla v knížce od šustové nebo mi z přehledu znaků nebylo jasné, tak jsem hledala na webu.
Tady je výborný video slovník:, doporučuji: http://www.mybabycantalk.com/…ofsigns.aspx?…
Ale on si Tobík stejně znaky upravil po svém. ![]()
Mava - 10 měsíců - ideální věk. My začínali v 9m.
Asha - já jsem taky neznakovala pořád ![]()