Pěstounská péče

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
28.1.12 12:15

Ano Ano,děkuji.Nevybírá se dítě pro pěstouna,ale pěstoun pro dítě!!To je přesné.
Ale jak se smířit s tím,že kdykoliv můžou bio rodiče říct…chci své dítě zpátky!!!!A nebo se pletu a je to nějak časově omezeno…a nebo je to individuální???
Vím,že je to jenom pěstounská péče…dítě mám jenom půjčeno a jde o to aby mohlo žít v pohodové rodině…asi moc nad tím vším přemýšlím :oops: ale zase na druhé straně cítím šílenou touhu pomoci!!!!
Musím to nějak srovnat v hlavě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.1.12 14:10

ono to není tak jednoduché, že by přišel biologický rodič a řekl - to je moje dítě, já ho chci zpět…většinou ty děti, které mají pěstounku bez účasti, stejně jejich rodiče nenavštěvují a šance, že by se vrátily zpět k nim je minimální. Ostatně nic pěstounům nebrání dát po půl roce žádost o určení soudního nezájmu rodiče, v rámci toho se udělá zbavení rodičovských práv a ten rodič už nemá na dítě nárok (je to výhodné i z toho důvodu, že nepotřebuješ jejich souhlas jako zákonného zástupce - např. při dělání pasu, při plánované operaci třeba mandlí…)nicméně rodičem stále zůstává - je u dítěte v rodném listě.
Hlavně je potřeba při rozhodování se, zda si dítě vezmu - to konkrétní dítě - zjistit všechno okolo, co se o dítěti zjistit dá. A ne vždy jsou kontakty s rodinou na škodu, vzpomínám si třeba na holčičku, která se stýká v pěstounce se svým biologickým strýcem, bere si ji třeba na dovolenou, tak si pěstounka trochu odpočine. Ale strýc je milý, slušný pán, nezasahuje do výchovy, holčičku má rád, ale starat se o ni nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
29.1.12 10:14

Ahojky holky sem strasne rada ze sem narazila na tuto diskuzi.Už nějaký ten pátek mam taky tu myšlenku na pěstouna…Myslim že někomu pomáhat by mě strašně bavilo,už nad tím přemýšlím snad od dětství a nemůžu si pomoct.Bohužel to nemůžu ani nikomu říct,protože vím že bych se setkala s velikým nepochopením asi celé své rodiny..Třeba se k tomuto kroku někdy odvážím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.1.12 12:39

Jidro,děkuji.Tak to jsem moooc ráda,to jsem potřebovala slyšet!!!

Misicko,na mě se taky občas někdo dívá.....nepochopitelně…ale já se jich neptám na jejich názor,já jim jenom říkám svoje pocity!!!
Nedovedu pochopit jak někdo má na to takový negativní názor!!Vím o čem mluvíš,ale to máš jedno,ne???
Já jsem strašně ráda,že jsem tady narazila na lidičky,kteří už tuto péči dotáhli do konce a velmi smekám a můžu tady s nima probrat vše okolo a srovnám si svoje myšlenky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
29.1.12 15:28

:lol: to máš pravdu,už jsem to doma nadhodila ,ale bylo mi řečeno že ne :( ..vim že je to velký zasah do života mého i přítele(snad už brzy manžela),ted máme čtyřměsíční mimi,tak by se určitě jednalo o pozdější dobu,ale hrozně mě to láka.Vím že to určo není jen radost ale především starost,ale dát kus sebe někomu kdo to potřebuje?to je přeci krásne…no určitě to budu nějak dál nenápadně předhazovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.1.12 14:20

Dobry den vsem,chtela bych se zeptat jestli nekdo nevi,jak dlouho se ceka na PP,chceme dite do 1 roku. dekujem vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.1.12 14:28

tak asi tady nikdo neni,kdo s tim ma nejakou zkusenost. skoda,ale presto vsem moc dekuji
:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
31.1.12 14:30

Zuzu,nejdřív musíte projít psychotestama a sezením kde vám vše vysvětlí.Na dítě se čeká různě,z jakého jsi kraje,jaké požadavky na dítě máte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.1.12 14:38

dekuji ti moc,my uz mame posledni sezeni psychologickeho vysetreni,jsme z moravskoslezskeho kraje,a chceme dite do 1 roku a ne romske

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
31.1.12 14:54

tak to nevím,nám říkali že se nejdéle čeká ve středočeským…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.1.12 15:05

aha,a nevis nahodou na ktere diskusi to muzou vedet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.1.12 15:06

ja uz totiz nevim kde se informovat nejlepe,protoze kazdy rika neco jineho i urady
:x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
31.1.12 15:46

to fakt nevím,měla bys hledat někde u vás v kraji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
31.1.12 16:52

Zuzu74 - já myslím, že ti to přesně neřekne nikde nikdo. Jednak si myslím, že neromských dětí do 1 roku volných k PP až zase tolik nebude nikde a navíc to může být věcí náhody. Můžou se vyskytnout takové děti třeba 3 najednou a pak dlouho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
31.1.12 21:10

Zuzu - pokud máte takhle omezené požadavky - tzn. dítě do 1 roku a neromského etnika - připrav se na to, že budete čekat dlouho… být vámi, zvolila bych alespoň starší dítě - třeba do dvou let, ty děti do roka většinou jdou do adopce, do pěstounky jich je opravdu málo a bílé miminko by chtěl každý…
jo a ty píšeš poslední sezení psychologického vyšetření - na to následuje ještě příprava, ta potrvá několik měsíců a až pak budete hotoví pěstouni. Potom se teprve zařadíte do registru a budete čekat na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová