Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny povídalky…přečetla jsem si celou diskuzi a také různé příručky k pěstounské péči, mám otázku na psychotesty ohledně žádosti o PP. S manželem jsme se rozhodli, že bychom zažádali o PP, ale mám trochu obyvy s těch psychotestů. Bude to znít asi divně ale jsem vedena na psychyatrii, po borelioze jsem měla depresi, léčím se…jsem Normální(starám se o své dvě děti 4 a 6 let)
jen mi po té borče, respektive po těch antibioticích začla lehká deprese, ale nyní se cítím skvěle, beru léky ale všeobecně vzato mě charakterizují jako pohodového člověka. Touhu po PP mám od 15let a to že jsem vedena na psychyatrii nám to zřejmě zkomplikuje…prosím o nějaké vyjádření(jsme věřící, milujeme děti… a chceme nabídnout domov dalšímu)…děkuji za odpověďi Anrea
@Andrysek povídalka píše:
Zdravím všechny povídalky…přečetla jsem si celou diskuzi a také různé příručky k pěstounské péči, mám otázku na psychotesty ohledně žádosti o PP. S manželem jsme se rozhodli, že bychom zažádali o PP, ale mám trochu obyvy s těch psychotestů. Bude to znít asi divně ale jsem vedena na psychyatrii, po borelioze jsem měla depresi, léčím se…jsem Normální(starám se o své dvě děti 4 a 6 let)
jen mi po té borče, respektive po těch antibioticích začla lehká deprese, ale nyní se cítím skvěle, beru léky ale všeobecně vzato mě charakterizují jako pohodového člověka. Touhu po PP mám od 15let a to že jsem vedena na psychyatrii nám to zřejmě zkomplikuje…prosím o nějaké vyjádření(jsme věřící, milujeme děti… a chceme nabídnout domov dalšímu)…děkuji za odpověďi Anrea
Ahojky, tak já myslím, že to není překážka.. moje setra je mozečkem míň chápavá(jako dítě byla vedena, že má disfunkci a nebýt mé mamky, která ji adoptovala a hodně se ji věnovala, tak by teď byla mezi mentálně zaostalými), takže spoustu věcí neumí pochopit, ale jinak se s ní dá normálně poklábosit a dobře komunikovat.. No a taková osoba ty testy normálně zvládla, oni myslím berou spíš, jestli ten člověk má opravdu touhu pomoct dítěti v nouzi a zda má člověk velké srdce. Takže odlož strach a jdi do toho!!!
Děkuji za odpověď, docela se mi ulevilo…a hlavně mě odpověď od Dajmy povzbudila…touhu máme s manželem velkou, děti se taky moc těší na dítko s pp i když to nebude jednoduché, ale co v životě je…alespoň si člověk může říct, že ten život neprožil marně. Přeji všem vše dobré.
Odpověď pro kinney:
Ahoj, máme v PP 3 děti a není problém, aby jsme s nimi navštívili jejich sourozence, kteří jsou v domovech. I u seznámení s dětmi, nám bylo kladeno na srdce, že by bylo dobré tyto kontakty udržovat. Navíc, sourozenci dětí, které máme v PP mají svojí soc.prac.( tu byste měla mít taky a děti ji taky určitě mají) a ta když se děti ptají po sourozencích, tak kontaktuje naši soc.prac. a ta nás, jestli bychom nemohli přijet na návštěvu. Také není problém o domluvě si vzít na propustku děti k nám. Loni jsme je tu měli na týden. Vše je o domluvě. PP není anonymní, takže přístup k informacím byste měla mít. Nevím jak jste stará, ale pokud by kontakt nevadil Vaší babičce u které vyrůstáte, tak i ta by mohla kontaktovat soc.prac. a kontakt domluvit. Držím pěsti, ať to vyjde ![]()
Zdravim, chci se zeptat, s manzelem uz nemuzeme mit druhe ditko, tak uvazujeme dobudoucna o ditku do PP, adopci ne, protoze trva strasne dlouho. Chtela bych vedetjestli se da vzit i mladsi dite, treba kolem 5-6let? A jestli jsou nejake specialni podminky co se tyce zamestnani a bydleni. Dekuji
@Prduska píše:
Zdravim, chci se zeptat, s manzelem uz nemuzeme mit druhe ditko, tak uvazujeme dobudoucna o ditku do PP, adopci ne, protoze trva strasne dlouho. Chtela bych vedetjestli se da vzit i mladsi dite, treba kolem 5-6let? A jestli jsou nejake specialni podminky co se tyce zamestnani a bydleni. Dekuji
Do PP se dá vzít i mimino
, 5-6 leté dítě bez problémů. Záleží na vaší toleranci vůči etniku, zdr. stavu, std. Co se týká zaměstnání podmínky žádné nejsou, bydlení tak, abyste se vešli (do 1+1 vám nikdo nedá 5 dětí…).
@Brusiinka* píše:
Do PP se dá vzít i mimino, 5-6 leté dítě bez problémů. Záleží na vaší toleranci vůči etniku, zdr. stavu, std. Co se týká zaměstnání podmínky žádné nejsou, bydlení tak, abyste se vešli (do 1+1 vám nikdo nedá 5 dětí…).
Dekuji za odpoved, takze se da do PP vzit jen ditko postizene nebo romske? „Normalni“ nee? Mame zatim 2+1 a jedno dite, chteli bychom jeste jedno.
Nee, to v žádném případě! Dokonce i bílých zdravých dětí je dost - jen bílé zdravé miminko jde spíš k adopci. Ale starších dětí (od 3 let) není málo…
mmch. my jsme „dostali“ 3 relativně zdravé bílé děti ve věku 4,6,6 let
Ahojky mam dotaz rodice si meli mit v pestounske peci dve vnoucata ale socialka to udelala jen na vychovu jak to muzou rodice zmenit? a co maji delat pokud socialni pracovnice haji prava matky a ne deti? a je zaujata? dekuji
@Brusiinka* píše:
Nee, to v žádném případě! Dokonce i bílých zdravých dětí je dost - jen bílé zdravé miminko jde spíš k adopci. Ale starších dětí (od 3 let) není málo…mmch. my jsme „dostali“ 3 relativně zdravé bílé děti ve věku 4,6,6 let
Ach, to se mi moc ulevilo, asi tam bude delsi doba cekani u tech bilych, ze? A prosim je tedy doba vyrizeni mensi jak 3 roky, jako je tomu u adopce?
@Prduska píše:
Ach, to se mi moc ulevilo, asi tam bude delsi doba cekani u tech bilych, ze? A prosim je tedy doba vyrizeni mensi jak 3 roky, jako je tomu u adopce?
záleží na kraji…odkud jsi?
my jsme podali žádost v září, psychotesty a příprava duben-červen a děti přišly za necelý rok v srpnu
(kdyby jsme měli dodělané podkroví, přišly by hned v červnu po schválení).
Takže nebát se a směle do toho ![]()
@Leushka94 píše:
Ahojky mam dotaz rodice si meli mit v pestounske peci dve vnoucata ale socialka to udelala jen na vychovu jak to muzou rodice zmenit? a co maji delat pokud socialni pracovnice haji prava matky a ne deti? a je zaujata? dekuji
Moc nerozumím tvému dotazu. Je to tak, že prarodiče žádali o pěst. péči svých vnoučat a soud jim určil „svěření do péče jiné osoby“(omlouvám se, nevím přesné znění)? Tedy nemají nárok na dávky pěst. péče? Změnit to může jen soud…
Pokud máš pocit, že na OSPODu nepracují tak, jak mají, je nejlepší se obrátit na krajský úřad a požádat o přešetření. Víc asi neporadím.
Bydlime ve meste kousek od Ostravy, cca 20km. Ten rok se mi zda prijatelny, jen mam strach aby vyhovovala 2+1 byt???Dcera ma sice svuj pokojicek amy s manzelem spime v oobyvaku, ale aby prave s tim nebyl problem. Jo a to kdyz bychom zadali, asimusim chodit do prace, ze? mam totiz jeste necele 3 roky materskou, dala jsem si na 4 roky…
Dobry den.. Chci se zeptat ma matka umistila pred rokem me dva mladsi sourozence ja nyni vyrustam u babicky
dozvedela jsem ze budou umisteny do pestounske pece nyni jsou v praze hostivicich klokanek fond pro ohrozene deti… Chtela bych se zeptat zda je mozne zjistit pestounskou rodinu ci navstevovat
sourozence v rodine pestounu bohuzel matka mi odeprela pristup ke vsem kontaktum s detmi… Dekuji vam za pomoc a radu